Budujemy Ryko-Grylowisko dla Dzieciaków z DD [9-11][23-25].4

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » pn 08 mar 2010, 07:35

ja to się boję nawet gadać o Białym Szkwale... z GaBaSem :evil na trzeźwo... i muszę się wtedy trzymać czegoś stabilnego, ciężkiego i mocno zakotwiczonego w gruncie... rzeczy :biggrin np mocno schłodzonego Extra Cold... Ginesika :biggrin mniam mniam
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pn 08 mar 2010, 07:51

Arturo pisze:Nie ma mnie na miejscu wiec sie nie odzywam...
Sluchajcie nie wiem jak to wyglada z finansowaniem tego przedsięwzięcia, ale chciałem przypomnieć ze mamy 500 PLN uzbierane ze skladek "Iron Ass'a" - moze akurat przy tej okazji beda potrzebne???
finansowo to jest tak jak z tym młodym małżeństwem co nie mieli kasy, wzięli ślub i postanowili żyć samą miłością.
Pierwszego dnia po miodowym miesiącu młody żonkoś wraca styrany do domu, a żona siedzi na kaloryferze.
"Głodny jestem - zjadłbym coś" - on
'Ale nie mamy pieniędzy" - ona
"A dlaczego siedzisz na kaloryferze?" - pyta on
"Odgrzewam Ci obiad" :evil

to tak baj de łejem - sorrensen za OffTopLess :biggrin ale ja mogę

a to jeszcze jeden - cytat z filmu A. Wajda "Ziemie Obiecana"

Moritz - " Ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic... więc razem mamy tyle, zeby zbudować fabrykę..."

a teraz poważnie :biggrin :

Jak na razie - Wielka Inwestycja OłnerSÓWSKA jest pędzona samą miłością - ale ten cudowny stan [jak miesiąc miodowy] nie potrwa wiecznie więc... siadaj Arturo na kaloryfer :evil jak będzie kasa potrzebna - prawdopodobnie na gonty chyba, że uda się załatwić tak jak do tej pory a ponieważ uda są dwa :biggrin więc albo się uda albo nie uda :evil to będziem kombinować z kasiorką.

Przypominam, że

kasa o której wspomina Arturo to nie jest kasą zebraną prze uczestników Iron ASSa - te pieniążki (tak samo jak w poprzedniej edycji) zebraliśmy na nagrody - piękną Statuetkę i plakietki, ale Arturo zapłacił za nie sam, a pieniążki przeznaczył na cele DD - i chwała mu za to.
Ma chłopak królewskie serce więc dla mnie jest królem Arturem co lubi pociągać z Graala łychę - dlatego pretenduję do jego rycerzy okrągłego stołu.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pn 08 mar 2010, 10:43

zdecydowanie NIEPRECYZYJNIE SIĘ WYRAZIŁEM - bezkosztowo znaczyło, że JESZCZE nie zbieraliśmy żywej gotowizny co pewnie niedługo nastąpi. :evil

Każdy wkład materialny de fuckto to przecież realny pieniądz - niematerialny także bo w końcu czas to piniondz, ale pieniądze to nie WSZYSTKO :evil

KAŻDA POMOC JEST bezcenna :biggrin

pozdrawiam Wolontariuszy Wielkiej Budowy XXI wieku :evil

SOWA jak tak kłapnie dziobem to zawsze coś mądrego z tego wychodzi :biggrin

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pn 08 mar 2010, 10:58

Morsie - odnośnie finansów przypominam o mailu do mnie, pisałem w temacie.
Pozdro

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pn 08 mar 2010, 15:40

Jestem po wstępnych rozmowach z MATIZOLEM :biggrin ale nie chcę chwalić teściowej zanim nie ubierze tak twarzowej drewnianej jesionki

albo się uda, albo... zawsze są dwa uda - do wyboru :evil

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » pn 08 mar 2010, 16:07

Łancuch bedzie tylko w szpuli, na metry nie sprzedają :-) Nie zmarnuje się chyba co ?
Na kiedy wam to wysłać tak w ogole ??
...

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 08 mar 2010, 17:59

MARCO pisze:... zapytanie na PW do Sowy
Po co na pw? Tu wszystko co się gada jest wspólne (poza obgadywaniem morsa :lol)
Gadajcie wszystko, bo jak czytają wszyscy to co dwie głowy to nie jedna i zawsze cóś ("cóś" bo się wymienia na "coś" :smile) mądrego ktoś niepytany dogadać może.

Zuzka, jasne że się nie zmarnuje, tylko co z finansem? Nic tym nie pisałaś. Czy szanowna Firma uczestniczy z pułapu sponsora czy zażyczy sobie talarki? Bo jeśli talarki to nie potrzebujemy kilkudziesięciu mb ogniw, ale jeśli zechcą okazać serce dzieciakom to chętnie, bo może jakie huśtawki w przyszłości, albo co. A wysyłaj na wczoraj. A najlepiej sama przywieź.
Rożen, (sorka, ale nie mogłem się powstrzymać :-) ), czy możesz drukować na plexi, albo czy dysponujesz folią do drukowania w formacie, o którym kiedyś mi pisałeś?

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pn 08 mar 2010, 18:16

SOWA, nie Ty pierwszy na to wpadłeś :p
pytanie do kumpla poszło, jak coś będę wiedział od razu wrzucę info.

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » pn 08 mar 2010, 19:02

SOWA pisze:Zuzka, jasne że się nie zmarnuje, tylko co z finansem? Nic tym nie pisałaś. Czy szanowna Firma uczestniczy z pułapu sponsora czy zażyczy sobie talarki? Bo jeśli talarki to nie potrzebujemy kilkudziesięciu mb ogniw, ale jeśli zechcą okazać serce dzieciakom to chętnie, bo może jakie huśtawki w przyszłości, albo co. A wysyłaj na wczoraj. A najlepiej sama przywieź.
Pierdoły wezme na swoją kieszeń, cene łancucha muszę dopytać. Nie wiecej niż 100 zł to powinno wynieść. Biore to raczej z pułapu pracowniczej zniżki.
...

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pn 08 mar 2010, 19:21

Więc tak: wszystko jest drukowane na folii, która może być nałożona na plexi. Pleksi do wyboru: podświetlana, normalna, mleczna i jeszcze jakaś :P

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » pn 08 mar 2010, 23:20

... dla pomocników i nie tylko, najbardziej przejrzysta instrukcja kładzenia gontów jaką udało mi się znaleźć, bo rąk do pracy potrzeba nam że ho, ho... (yyyyyyyyyyy, to nie te Święta), a tak w ogóle to jest jakiś odpowiednik na Wielkanoc?

http://www.hebal.pl/upLoad/archive/instrukcja.pdf

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 08 mar 2010, 23:28

Rożen, no i dobrze. Mam pomysła tylko cza go obradzić w gronie. Naturalnie mówimy o folii przeźroczystej? Jaki jest % jej przeźroczystości?
Zuzka, kiedy musisz płacić?

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » pn 08 mar 2010, 23:47

zuzia tajger pisze:Nie wiecej niż 100 zł to powinno wynieść. Biore to raczej z pułapu pracowniczej zniżki.
... teraz doczytałem, a po co na bęben łańcucha i ile to będzie kilo? Ostatnio jak kupowałem łańcuch ze zgrzewanymi ogniwkami, to za jakieś 2 mb zapłaciłem coś koło 10?

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 08 mar 2010, 23:58

MARCO, I tak się pewnie zrobi. Jeśli Mamy brać na magazyn to weźmiemy tyle ile cza.
Zuzka - jednoznacznie ile, bo na grill cza nam nie rolkę tylko 5 mb. Jeśli nie możesz pobrać, to nie :ryczy, kupimy w detalu.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » wt 09 mar 2010, 00:44

Środa - Chełmno wizja lokalna i spotkanie z Marasem oraz lajt-many :biggrin

mam przygotowany list intencyjny z prośbą o pomoc - jakby kto reflektował (Rozan wiem, że Ty az się palisz :biggrin - a Twój tekst jest rewelacyjny, ale wybierzesz który Ci pasi) to wysyłam na emila

ODPOWIEDZ