górną sprężynkę wydłubałem,wsadziłem zagięty drucik i heja,uszczelniacz ani drgnął,a jak we dwóch złapaliśmy to sie drucik urwał.Uszczelniacz dolny posiada dwie sprężyny. Jedna dostepna od góry, druga od dołu. Jeżeli udałoby sie wyjąć sprężynę górną, możesz spróbować cienkim wkrętakiem (takim jakim ja wyciągałem sprężynę) delikatnie podważąć uszczelniacz po jego obwodzie zewnętrznym
. Tylko delikatnie, aby nie uszkodzić aluminiowej goleni
.
Przedni zawias po raz xxx
-
- teksciarz
- Imię: Grzesiek
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Ja mam pomysł.Robie troche z hydrauliką i czasem prezy rozbieraniu siłownika sa podobne jaja.Weż dmuchawke do kompresora.od dołu gdzie jest ta śruba trzymająca dmuchnij troche.jak zacznie drgać to przestań dmuchać,Tylko UWAŻAJ!!!Bo jak dowalisz za dużo to laga spierdoli.Jha tym sposobem rozbierałem nawekt 70kilogramowe siłowniki i dawało rade
tylko kompresor musi miec ciśnienie robocze z lekko 5 bar
tylko kompresor musi miec ciśnienie robocze z lekko 5 bar
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
jak już tak go zmasakrowałeś to zapodaj teraz WD i niech postoi trochę - być może dostała tam się woda i przyłapało na rdzęGieniu pisze:Gacol, przez uszczelniacz nie będzie uciekało ciśnienie??? bo jest mocno pokieraszowany.
ale spróbuje.

pzdr i powodzenia
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
he, he - woda mogła się tam wcześniej dostać przez uszczelniacz zgrubnyGieniu pisze:przez jeden dzień raczej rdzy nie złapało,jutro rozgrzeje całą lagę zapsikam WD i zobaczymy czy sie udaKetchup pisze:jak już tak go zmasakrowałeś to zapodaj teraz WD i niech postoi trochę - być może dostała tam się woda i przyłapało na rdzę![]()

Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
-
- bywalec
Tak sobie kombinuje, ze jak bys mial jakeis narzedzie typu dremel albo cos z takim giętkim przewodem transmisyjnym jak np w tym zestawie :
http://www.allegro.pl/item551648340_min ... soria.html
to moze dalo by sie powiercic na tyle duzo dziurek w uszczelniaczu, na tyle ostroznie zeby go rozciac (ewentualnie jak juz pojdzie kilka dziurek to nóż ostry i jechac po obwodzie.
Innej opcji jakos nie potrafie wykombinowac.
http://www.allegro.pl/item551648340_min ... soria.html
to moze dalo by sie powiercic na tyle duzo dziurek w uszczelniaczu, na tyle ostroznie zeby go rozciac (ewentualnie jak juz pojdzie kilka dziurek to nóż ostry i jechac po obwodzie.
Innej opcji jakos nie potrafie wykombinowac.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
czytam i czytam i niewierze w to co czytam, rozebrałem już tego trochę i takich problemów nie było praktycznie jest tylko jeden sposób zamocować goleń wsunąć lagę i dynamicznie wyciągnąć po kilku razach powinno wyjść jedyne co tam trzyma to zapieczona tulejka ślizgowa ,czasami dodatkowo uszczelniacz, ale zawsze po jakimś czasie wychodzi
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
To pozostaje próbować aż do skutku zamocuj goleń pewnie załóż gumowe rękawiczki żeby laga się, nie ślizgała wsuń w goleń i jebudu aż cholera wylezie, można LEKKO ogżać np. suszarką albo opalarką koniec goleni ale ostrożnie żeby simering się nie zwulkanizował z golenią i raczej nie używałbym ostrych nażędzi bo jak porysujesz lage albo gniazdo na uszczelniacz to będzie kłopot
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"