No i przyziemiłem...

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
Bolek101
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

No i przyziemiłem...

Post autor: Bolek101 » sob 10 maja 2008, 19:15

Smutne ale prawdziwe:

dziś rano - godzina 6, wracam z pracy, skręcam motorem w lewo gdzie ustępuje mi pierwszeństwa zielony maluch. W chwili kiedy się z nim zrównuję facet rusza i mnie taranuje.. :sad:

Gips na lewej, złamanej nodze, wstępnie na 4 tygodnie, facet 1,2 promila, ewidentna jego wina. VFR-ka zabrana na policyjny parking. Zatrzymali dowód rejestracyjny, bo lusterko prawe przestało istnieć.

Mam wielką prośbę; czy ktoś z forum może mi doradzić co powinienem teraz po kolei robić? Kompletnie się nie znam na tych ubezpieczeniach, odszkodowaniach itd..

Fotki z miejsca zdarzenia - zrobiłem komórką. Maluch już po tym jak cofnął z jezdni, czego domagała się policja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob 10 maja 2008, 19:55 przez Bolek101, łącznie zmieniany 1 raz.

Skóra
klepacz
klepacz

Post autor: Skóra » sob 10 maja 2008, 19:32

I NIKT JESZCZE GO NIE UŚPIŁ !!!!!!!!!
pOWINNI ZABIERAC TAKIM PRAWKO DO KOŃCA ŻYCIA I WP........DOL POWINIEN DOSTAĆ :evil:

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » sob 10 maja 2008, 19:39

To sk......n żeby nie ta noga to pewnie byś mu miche oklepał.
Jak już się miało tak stać to dobrze że sie to tylko na tym skończyło.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i na trasę.
Jacek M.

Awatar użytkownika
usmoł
pisarz
pisarz
Imię: Lesław
Kontakt:

Post autor: usmoł » sob 10 maja 2008, 19:47

O ile dobrze pamietam ( nie znam terminów prawniczych ) masz uszkodzenie ciała powyżej dni 7, więc gość z urzędu ma prokuratora i sprawę karną ( + do tego jazda pod wpływem ), na sprawie jaka będzie możesz domagać sie pokrycia dodatkowych kosztów, no i pisz do ubezpieczalni ( z OC gościa ) o wszystko co Ci przyjdzie na myśl ( ciuchy, kask, itp, itd ). Ale na pewno ktos z forumowiczów powie Ci więcej. Szybkiego powrotu do zdrowia.
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...

Awatar użytkownika
Dejw
teksciarz
teksciarz
Imię: Dawid
województwo: śląskie

Post autor: Dejw » sob 10 maja 2008, 20:05

Współczuje i szybkiego powrotu do zdrowia życze. Jeśli sie nie myle to facet popełnił przestępstwo bo prowadził pojazd w stanie nietrzeźwym i spowodował wypadek ze skutkiem uszkodzenia ciała poszkodowanego. Bedzie sprawa. A dla Ciebie lepsze odszkodowanie i tak jak mówi przedmówca: przyjdzie rzeczoznawca to mu wyłóż wszystko - ubrania , kask , buty , w motorze jeśli sie nie bedzie znał wskaż jak najwiecej usterek.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » sob 10 maja 2008, 20:09

Bolek101, ja pierdziu
gdzie ten facet mieszka, no zabiłbym takiego idiotę, no aż mnie ręce - co ja gadam - brzytwa swędzi!
No chyba bym zaj****.
uf, aż się zasapałem

Powrotu do zdrowia.
Kolczyk chyba zna się na ubezpieczeniach motoryzacyjnych a Janusz B jest papugą.
Napisz do nich.
Ostatnio zmieniony ndz 11 maja 2008, 01:22 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » sob 10 maja 2008, 20:14

Qrwa co za melepeta.. jak to w maluchu, ostatnio tez prawie wpadłem pod dziadka w 126p który gnał pasem dla autobusów z 100km/h. Fatalnie że masz noge złamaną nie polatasz za prędko. Co do tego co powinieneś zrobić to przede wszystkim zgłośić szkodę do ubezpieczalni, pozniej umówić się z rzeczoznawcą, czekać na wycene, jak przyjdzie rzeczoznawca motocykl oglądać to wez ciuchy potargane jak masz, kask porysowany np itp, telefon jak sie zniszczył niech zrobi im zdjęcia od razu i przesle do szkód majątkowych w ubezpieczalni, bo motocykl bedzie osobno wyceniany a szkody majatkowe osobno najprawdopodobniej, oszczedzi Ci to noszenia ciuchów i reszty na ogledziny do nich. A jak dodatkowo nie lubisz ubezpieczalni to skombinuj jakies droższe ciuchy od znajomych jakis zniszczony telefon itd, buty spodnie itp... tak troche po polskiemu ale ubezpieczalnia i tak lepiej z Toba nie postąpi :neutral:
W notce policyjnej pewnie nie masz uszkodzen majatkowych wpisanych, ja miałem wszystko wpisane i za wszystko bez piśnięcia dostałem kase, jak nie są wpisane i tak można coś pokombinować, przecież byłeś w szoku.. Tak więc powodzenia, obyś nie miał szkody całkowitej, ale myśle że i tak wyjdziesz na swoje.. szkoda tylko że noga złamana :???: .. powodzenia!!

[ Dodano: 2008-05-10, 20:17 ]
gdzie koles miał oc wykupione ?

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » sob 10 maja 2008, 20:35

Bolek101, trzymam kciuki za .j.b.n. gosciowi i szybkiego powtotu do zdrowia i latania

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » sob 10 maja 2008, 21:11

shoo w miarę wyczerpał temat

- zgłoś szkodę w ciagu 7 dni
- powyzej 7 dni zwolnienia ciagniesz sprawe zdrowotna ( kierunek - Janusz B. ) nei znam sie na tym
- rzeczoznawca w przeciagu 7 dni powinien byc gora 14 zalezy od ubezpiezcalni, w ktorym ten KUFA PORĄBANIEC jest ubezpieczony. szkode zglaszasz w ubezpieczalni tego POSRAŃCA, domagaj się wypłaty z NNW - NMastępst Nieszczesliwych wypadkow jesli masz NW na moto wykupione a jak nei TO POLECAM WSZYSTKIM NA PRZYSZLOŚĆ.
- rzeczy materialne jak najabrdziej, uszkodzone ? pokaż wymaluj ... zapłacą

a Jak Ty robiles te zdjęcia ze złamaną noga ? :shock:

[ Dodano: 2008-05-10, 21:12 ]
o parking się nei matrw, ten MENEL za to zabuli
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » sob 10 maja 2008, 21:14

Nie napisze co mysle bo za duzo "bluzgow" by bylo...
3maj sie brachu... Niewielka pociecha z takich slow, bo nogi nie wyleczy i gipsu nie zdejmie... ale na prawde wspolczuje.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » sob 10 maja 2008, 21:21

Pijani kierowcy!!! FUCK :evil: :evil: :evil: :evil: Szlag by trafił. I weź człowieku uważaj jak nawalony dekiel w Ciebie wjedzie :???: Bolo powrotu do pełni sił życzę :!:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

tarzan
pisarz
pisarz
Imię: Krzysztof

Post autor: tarzan » sob 10 maja 2008, 22:15

Az mi sie piesci zacisnely. :evil: Powinni zabierac prawko takim posrancom do konca zycia a samochody sprzedawac na rzecz poszkodowanych w wypadkach spowodowanych przez takich debili :evil: :evil:

Wspolczuje i zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Awatar użytkownika
igor
klepacz
klepacz
Imię: Igor
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: igor » sob 10 maja 2008, 22:23

no to chyba dziś dzień na maluchy. mi dziś na trzypasmówce ze środkowego pod koła na lewy "wyskoczył". dziadek ledwo przez denka patrzył ale dawał czadu 45 lewym pasem. no ale byłem puszką i na prostej drodze więc abeesik i do przodu. morał chyba jednak taki, że 126 p już tylko geriatria posunięta dosiada albo lumperiada i mimo całego szacunku dla seniorów i fanów motoryzacji polskiej ten zestaw staje się mocno niebezpieczny na szosie i trzeba się kryć... szybkiego wyleczenia i dużego odszkodowania! w sumie git że tylko noga... trzymaj się!

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 10 maja 2008, 23:00

o kur....następna piękna wiadomosc....współczuję Ci ...dobrze,że jesteś cały...ale wściekłosc ogarnia człowieka na cos takiego.... :evil:
była policja rozumiem ?
generalnie nalezy Ci się wypłata z ubezpieczalni za straty materialne i zdrowotne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » sob 10 maja 2008, 23:54

Trzymaj sie chłopie i uwazaj z ta nogą po zdjęciu gipsu. Niestety palantów nie brakuje :twisted: . Tak jak pisali chłopaki wcześniej, zgłoś szkodę do ubezpieczalni również swojej, powinno Ci się należeć odszkodowanie.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

ODPOWIEDZ