Średnia prędkość

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Re: Średnia prędkość

Post autor: emil » czw 17 maja 2012, 17:15

Lisu pisze: 1. Sprzedaj VFR i kup Hajkę albo inną R1

otototototototo, sprzedaj ten złom w pizdu, bier R1, będziesz JESZCZE SZYBCIEJ miał średnią 200, a nawet i nie, bo średnia wzrośnie o jakie 50 :D :biggrin :disagree :mrgreen: hajki nie bierz bo za duża, za ciężka, jeszcze nie skręci abo co? R1 będzie dobra :)

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 17 maja 2012, 17:52

Chłopak grzecznie pyta a tu się odezwali sami ci co nie przekraczają dozwolonej prędkości :)
Ja uważam że jedzie się tak jak pozwala sytuacja i nie wierze, że jak macie jakąś ekspresówkę to jedziecie 100-120 km/h.
Ja nawet jestem w stanie powiedzieć że jazda 80-90 km/h może być bardziej niebezpieczna gdyż wtedy jesteś kompletnie nieskupiony, patrzysz na drzewa przy ulicy zamiast na drogę i myślisz o d..e maryny.
Dla mnie idealna prędkość w trasie to ok 140 km/h. Ale oczywiście wszystko zależy od sytuacji.
No i teraz możecie rzucać we mnie kamieniami :twisted:

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » czw 17 maja 2012, 18:08

pojęcie kawałek czystej drogi-tz kawał prostej do pałowania 200 km/h tego to i amerykanie szympansa nauczyli/zapierdzielaj 200km/h po winklach wrzuc tu filmik to sam ci sie pokłonie

Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Maciej
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Lisu » czw 17 maja 2012, 18:20

Ivan, 80-90km/h jest niebezpieczna z innego względu. Jadący za tobą TIR, który ma blokadę do 90ciu jak pogoni i będzie miał 92,5km/h to gwarantowane, że będzie wyprzedzał :D Przez 2km ale będzie atak :D

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz
województwo: lubelskie

Post autor: Zając » czw 17 maja 2012, 18:22

Fred pisze:To trudny temat. Proponuje wybrać się do specjalisty i opowiedzieć mu swoją historię. Może razem stwierdzicie jaka jest odpowiednia prędkość

:mrgreen: :bye
Nie ma głupich pytań zdarzają się tylko głupie odpowiedzi. :|
LWL 74HN

Rumak
bywalec
bywalec
Imię: Piotr
województwo: wielkopolskie

Post autor: Rumak » czw 17 maja 2012, 18:40

No tak widzę że ivan i co niektórzy, dobrze zrozumieli i szczerze odpowiadają.
Poczytajcie sobie na naszym forum co na vfrkach , niektórzy odpiepszaja jakie
Ś stopie , jazda na gumie itp. DLA TYCH CO NIEDOCZTALI -TEMAT NAPISAŁEM PROWOKACYJNIE
. Emil ja na motocyklach jeżdżę od 25 lat i wiem że wszyscy popierdzielaja
Tylko nie wszyscy się do tego przyznają. A jeśli jeszcze tego nie wiesz to mało jezdzisz.
POZDRAWIAM wszystkich nawet tych zlosliwcow co chcieli się tanio zabawić

Awatar użytkownika
Fakir
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: Fakir » czw 17 maja 2012, 18:41

Rumak pisze:Z jakimi prędkościami jezdzicie , bo mi się wydaje że chyba trochę za szybko
:lol: :lol: :lol:

Obrazek
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » czw 17 maja 2012, 21:02

Rumak pisze:Mam pytanko do wszystkich
Z jakimi prędkościami jezdzicie , bo mi się wydaje że chyba trochę za szybko . Jakoś muszę wyrobić
w sobie nawyk spokojnej jazdy, bo jak tylko mam kawałek czystej drogi to często 1,6 do 2,0 licznikowo a jak jest z tym u was ?
Rumak pisze:No tak widzę że ivan i co niektórzy, dobrze zrozumieli i szczerze odpowiadają.
Poczytajcie sobie na naszym forum co na vfrkach , niektórzy odpiepszaja jakie
Ś stopie , jazda na gumie itp. DLA TYCH CO NIEDOCZTALI -TEMAT NAPISAŁEM PROWOKACYJNIE
. Emil ja na motocyklach jeżdżę od 25 lat i wiem że wszyscy popierdzielaja
Tylko nie wszyscy się do tego przyznają. A jeśli jeszcze tego nie wiesz to mało jezdzisz.
POZDRAWIAM wszystkich nawet tych zlosliwcow co chcieli się tanio zabawić

Rumaku rączy, informację, że zdarza Ci się polecieć 1,60 do 2,00 zł na wolnym odcinku drogi zostaw wyłącznie dla siebie.
Na forum zaglądają /bez logowania/ inni podglądacze. Dla nich ważne będzie nie to gdzie, a ile zapier.. i na jakie niebezpieczeństwo narażasz Bogu ducha winnych użytkowników drogi. A powoływanie się na 25 letni staż na moto wcale Cię nie usprawiedliwia, tylko działa na Twoją niekorzyść.
Policz sobie drogę hamowania z tych prędkości i zadaj sobie pytanie:, co się stanie, gdy zabraknie Ci... metra :?:
Pozdrawiam
figaro - bijaźliwy ale zgryźliwy :P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Rumak
bywalec
bywalec

Post autor: Rumak » czw 17 maja 2012, 22:14

Widzę że nie wszyscy zrozumieli :
Przecież sam pisałem że mam problem z młodymi gniewnymi zapiera....cymi
przez moje oś. 150 i więcej , więc wymyśliłem sobie plan którego efektem miała być akcja
W soboty jeździmy wolniej . Łapiesz ? Czy jeszcze nie , miała ona służyć wszystkim
A sam jeżdżę jak emeryt.

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » czw 17 maja 2012, 22:19

dobra dzieciaki - kto z nas jezdzi przepisowo? Jak jest możliwość (dobra, pusta droga) to śmigam 1,6-1,8 albo i więcej. Jesli jest tłoczno i mało bezpiecznie to 1,2 nie przekraczam i nie ma co negować nikogo.

czy 2.0 na VFR to dużo ? Myślę, że nie. Raz się jedzzi szybciej a raz wolniej i tyle :).

Rumak
bywalec
bywalec

Post autor: Rumak » czw 17 maja 2012, 22:43

I oto właśnie chodzi
kto jeździ przepisowo , może te dzieciaki co przylatują przez moje osiedle ?
Kiki jak by było bliżej , to postawił bym Ci dobrego browara .

:wink:

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » czw 17 maja 2012, 22:55

tez mam problem z mlodymi gniewnymi---- za szybko znikaja mi w bocznych lusterkach a ja tylko chcialem sobie polatac :)))))) a powazniej jezdzilem szybko do pierwszego dzwona firebladem 954 -zlamana podstawa czaszki, stluczone pluca, skruszony piszeczel i rekonstrukcja nerwow w lewej nodze... bylo blisko. Teraz oczy do okola glowy(zasada numer 1 ograniczonego zaufanie wszedzie i do wszystkich --takie czasy) w miescie jezdze jak bozia przykazala a poza miastem zdarzy sie odkrecic ale jak to juz ktos powiedzial to indywidualna sprawa kazdego z forumowiczow... ostatnio na autostradzie cale 110 sypalem i cieszylem sie ze znow moge latac na moto i to tak pikenym moto w sloneczny dzien... teraz to doceniam i wam zycze tego .. frajdy z samej jazdy a nie z predkosci przelotowej
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Maciej
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Lisu » pt 18 maja 2012, 07:10

Zaba - teraz to ja bym Ci postawił browara za Twojego posta :D

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » pt 18 maja 2012, 10:28

Moze kiedys nadarzy sie okazja , wiec 3mam za slowo ;) pzdr
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pt 18 maja 2012, 11:28

Rumak pisze:Widzę że nie wszyscy zrozumieli :
Przecież sam pisałem że mam problem z młodymi gniewnymi zapiera....cymi
przez moje oś. 150 i więcej , więc wymyśliłem sobie plan którego efektem miała być akcja
W soboty jeździmy wolniej . Łapiesz ? Czy jeszcze nie , miała ona służyć wszystkim
A sam jeżdżę jak emeryt.
No chyba sobie z nas jaja robisz delikatnie mówiąc...
Myślisz, że jak w sobotę zrobisz akcję wolniejszej jazdy to? - no właśnie co??? Chcesz coś zrobić dla bezpieczeństwa to jeździj codziennie trochę wolnej.
I nie wciskaj, że sam jeździsz jak emeryt, bo jak jeździsz napisałeś w pierwszym zdaniu. Posypała się krytyka to teraz odkręcasz kota ogonem.

Jak powinniśmy jeździć to namalował Ci Fakir - i żadne inne akcje nie są potrzebne. A jak każdy z nas jeździ to - to już prywatna sprawa. Ani nie ma czym się chwalić ani tego publicznie rozpowiadać.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ