Jaka partia u władzy była i Nas nie "okradała" ???
Jaka partia u władzy będzie i nie będzie Nas "okradać" ???
To się nigdy nie zmieni, trzeba żyć z własnymi poglądami nie bacząc na rządzących i ich teatrzyk.
Temat polityki zawsze mnie bawił, ilu przeciwników tylu i zwolenników, każdy każdemu do oczu skacze aby przeciągnąć go na swoją stronę

A tak się dołączę do dyskusji i to nie jest pytanie - czy uważacie, że za tak potężną dziurę budżetową jest odpowiedzialny jeden rząd ???, czy łatanie tej dziury zakończy się na obecnej władzy i jedynie takimi podwyżkami, czy dopłaty do "kościoła" istnieją od dziś, wiecie ile państwo wydaje pieniędzy na administracje i zdajecie sobie sprawę jak przebiegła restrukturyzacja administracji za poprzednich rządów ( nie tylko PIS ).
Czemu nikt nie patrzy w horyzoncie ostatnich (no niech będzie jedynie) 15 lat, tylko się porównuje obecnych do poprzednich ???
I tak teraz, jak i do tej pory prosty przykład: było dobre SLD do momentu jak wygrali, potem lepszy już był PiS do puki nie doszedł do władzy a potem ... był bardzo be, no to wybierzmy PO, teraz PO jest złe i wybierzemy .... (ciekaw sam jestem) i bajka się powtórzy, jedynie co czytam na okrągło to teksty: ja na nich nie głosowałem, jak to się stało, że wygrali, jestem zagorzałym przeciwnikiem.
Mało kto pamięta ale przed SLD było ....... AWS i proszę przypomnieć sobie kto był wtedy w tej partii, która partia współtworzyła wówczas rząd i na co rozpadła się UW

Jak to powiadają - pamięć dobra ale krótka.
A temat polityki zawsze był tematem rzeką.