drożejące przeglądy

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pn 13 wrz 2010, 09:22

A ja nie jestem polityczny :P
Jaka partia u władzy była i Nas nie "okradała" ???
Jaka partia u władzy będzie i nie będzie Nas "okradać" ???
To się nigdy nie zmieni, trzeba żyć z własnymi poglądami nie bacząc na rządzących i ich teatrzyk.
Temat polityki zawsze mnie bawił, ilu przeciwników tylu i zwolenników, każdy każdemu do oczu skacze aby przeciągnąć go na swoją stronę :)

A tak się dołączę do dyskusji i to nie jest pytanie - czy uważacie, że za tak potężną dziurę budżetową jest odpowiedzialny jeden rząd ???, czy łatanie tej dziury zakończy się na obecnej władzy i jedynie takimi podwyżkami, czy dopłaty do "kościoła" istnieją od dziś, wiecie ile państwo wydaje pieniędzy na administracje i zdajecie sobie sprawę jak przebiegła restrukturyzacja administracji za poprzednich rządów ( nie tylko PIS ).

Czemu nikt nie patrzy w horyzoncie ostatnich (no niech będzie jedynie) 15 lat, tylko się porównuje obecnych do poprzednich ???

I tak teraz, jak i do tej pory prosty przykład: było dobre SLD do momentu jak wygrali, potem lepszy już był PiS do puki nie doszedł do władzy a potem ... był bardzo be, no to wybierzmy PO, teraz PO jest złe i wybierzemy .... (ciekaw sam jestem) i bajka się powtórzy, jedynie co czytam na okrągło to teksty: ja na nich nie głosowałem, jak to się stało, że wygrali, jestem zagorzałym przeciwnikiem.
Mało kto pamięta ale przed SLD było ....... AWS i proszę przypomnieć sobie kto był wtedy w tej partii, która partia współtworzyła wówczas rząd i na co rozpadła się UW ;)
Jak to powiadają - pamięć dobra ale krótka.
A temat polityki zawsze był tematem rzeką.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » pn 13 wrz 2010, 09:55

Dlatego:
róbmy swoje,
panowie
róbmy swoje.

I krzyczmy kiedy ktoś grzebie nam w ogródku,

a poza tym:
Mam ręce w kieszeniach,
A kieszenie jak ocean
Powoli chodzę i rozglądam się.
Kieszenie jak ocean a ręce mam w kieszeniach,
Dlatego wiem, gdzie żyję, dobrze wiem.

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » pn 13 wrz 2010, 10:26

HAMMER,
najgorsze dla mnie nie jest to, że są problemy, bo zawsze będą.
Tym co mnie akurat najbardziej irytuje to wmawianie mi i innym ludziom, że jest dobrze, to jest nie fair, i wchodzenie w d**e różnym wpływowym medialnie osobom. Ale oczywiście przy innym podejściu nie wygrywa się wyborów.

I skupianie się na sobie i swoim wizerunku bez opamiętania, zamiast skupienie się na pracy do której ktoś tych ściemniaczy wybrał i za którą dostają nie małe pieniądze. Denerwuje mnie fakt, że np. Europoseł Senyszyn mówi że Polska jest świeckim krajem(jakby nie znała Polskiej historii, nawet najnowszej), a za nasze pośrednio pieniądze(bo z EU) jeździ sobie na drogie wakacje pod pretekstem poznawania polityki krajów Indonezji czy tym podobnych.

Piotr
"Powoli chodzę i rozglądam się."
Ja akurat ostatnio zapier***lam, i ręce trzymam najczęściej na kierownicy :razz:
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » pn 13 wrz 2010, 11:06

kruhy, są rzecz na które ma się albo znikomy wpływ albo żadnego. Na to co opisujesz nie masz żadnego poza możliwością co kilka lat wrzucenia odpowiedniej kartki do urny.
Każdy kto lizną trochę psychologii powie ci, że negatywne emocjonowanie się rzeczami na które nie ma się wpływu doprowadza do frustracji i jeszcze gorszych rzeczy....

Dlatego zdrowsze jest być obserwatorem i robic swoje.

JEST możliwość że będziesz miał na to wpływ bespośredni a nawet bardzo duży.
Idź na polityka, zostań zawodowym politykiem. To nie jest trudne. Elokwencja, prezencja, obeznanie z bieżącymi sprawami, motywacja, i w miarę stabilne, w każdym razie określone, poglądy.

MOŻESZ, MASZ DAR, WŁĄCZ SIĘ.
Biorąc pod uwagę twoją niezłą intligencję przerastasz wiekszość tam zasiadających. To nie trudne zważywszy ile tam jest głąbów.
W dodatku poprzemy Cię (tak mi sie wydaje).
Będziemy mieli własnego człowieka wśród polityków.
Jest szansa że zrobisz dużo pozytywnego dla Polski, dla Narodu!
Idź, nie czekaj obojętnie, nie kończ tylko na narzekaniu, zrób krok w dobrym kierunku.
Ja osobiście będę dumny, że znałem kumpla, ownersa który został politykiem.
Niezależnie od tego czy moje poglądy były zgodne z jego.
Szacunek dla działania przesłania możliwe różnice w poglądach.
Bo ja nie miałem odwagi, on miał.
Śmiało.

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » pn 13 wrz 2010, 12:25

kruhy, zrób jak ppamula radzi.
To jest dobre rozwiązanie, szacunek dla Ciebie za poglądy ale od wyrażania poglądów do biernego narzekania jest cienka linia i nie przekraczaj jej.
Dopuki ktoś nie miesza mi w moim ogródku niech robi tak jak robi i za przeproszeniem co mi tam, mniejszością jestem i jak zacznę się w to angażować to mi czasu zabraknie ;)

PS. jak już staniesz między "nimi" mam nadzieję, że nie zapomnisz o Swoich radykalnych poglądach i jak lis farbowany nie będziesz przechodził z pokoju do pokoju aby przy "władzy", "pieniądzach" i "układach" zostać.

zakończę świetnym wydaje mi się cytatem:
" Bo ja nie miałem odwagi, on miał. "

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » pn 13 wrz 2010, 13:06

Załóżmy partię o nazwie PRiM czyli Partia Racjonalistów i Motocyklistów. Pierwszy punkt programu to zerwanie konkordatu, konfiskata majątków kościelnych, licytacja i przeznaczenie pieniędzy na zakup od Hondy licencji na VFR800FI i wznowienie produkcji tego motocykla w Polsce :-) Co zrobić z pozostałymi miliardami to się szybko wymyśli :-)
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » pn 13 wrz 2010, 13:12

VFRKrzysztof pisze:Co zrobić z pozostałymi miliardami to się szybko wymyśli
proponuję: rozdać biednym motocyklistom należącym do partii :twisted:

wygraną mamy w kieszeni ;)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » pn 13 wrz 2010, 13:28

I tak oto powoli rodzi się program partii, która porwie miliony. Wygramy, zostaniemy posłami i €posłami i mało nas będzie obchodziło ile kosztuje przegląd. A dla kierowców stwarzających zagrożenie dla motocyklistów wprowadzimy obowiązek używania tablic rejestracyjnych z napisem JEŁOP albo GAMOŃ. I będą kosztowały po tysiaku. Za sztukę! :-)
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » pn 13 wrz 2010, 14:02

Z wielkim przymrużeniem oka, ale tak to właśnie wygląda w realu :cry:

Tak czy inaczej ja Cię VFRKrzysztof, popieram i liczę na jakiś ciepły taborecik, bo oczywiście na razie na gabinet i fotel stać Nas nie będzie ;-)

Dodał bym też pkt 3. Trzeba się przenieść gdzieś gdzie nie ma zimy albo zrobić podgrzewany asfalt :mrgreen:

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » pn 13 wrz 2010, 15:11

MC_Hammer pisze:ale od wyrażania poglądów do biernego narzekania jest cienka linia i nie przekraczaj jej
Nie do końca, dobrze jest czasem powiedzieć głośno to, co cie boli, łatwiej jest to wtedy znosić.
Dzięki za poparcie :grin: ale tak jak napisałem wcześniej, mógłbym może zostać politykiem, kiedy byłbym trochę starszy, niezależny finansowo od polityki(mieć inne główne źródło utrzymania).
Tymczasem moim celem jest zdobycie lepiej płatnej pracy w moim zawodzie, żeby zaoszczędzić na godną emeryturę, podróźe, Corvette C5 i droższy dowód rejestracyjny dla niej :twisted: .
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » pn 13 wrz 2010, 15:17

kruhy pisze:... ale tak jak napisałem wcześniej, mógłbym może zostać politykiem, kiedy byłbym trochę starszy,
Wszystko przed Tobą, ja tam pójdę i głos oddam a co mi tam :P
kruhy pisze:Tymczasem moim celem jest zdobycie lepiej płatnej pracy w moim zawodzie, żeby zaoszczędzić na godną emeryturę i Corvette C5

Nie jeden ma takie marzenie i na marzeniach się kończy, bierz się za politykę to Wszystkim nam będzie lepiej :grin:

Jako trzon nowej partii widzę dwóch Ownersów, jeden z poglądami drugi z ukierunkowaniem na propozycje :lol:

Nie wiem jak reszta ale ja się na to piszę :twisted:

PS. na Corvette C5 też bym się zapisał :lol:

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » pn 13 wrz 2010, 16:32

A co ja też jestem za tylko się zastanawiam czy kruhy wytrzyma wśród głąbów ? Ale jakby Polska miała być w końcu państwem prawa i normalności to ja się podpisuję czterema kończynami. :mrgreen:

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pn 13 wrz 2010, 18:22

Mam wrazenie że to ma związek z tym ze ucieła sie kasa z pierwszych przegladów sprowadzanych samochodów, jakos ta dziura musi zostać załatana , ciekawe bo w holandii gdzie mieszkam APK czyli przeglad kosztuje 29 Euro a i za 19 E tez sie znajdzie . U nas zarobki 5 razy mniejsze a przeglad bedzie droższy , No cóż wsiadać panowie na rowery jak to holendry robią i ogień , jedziemy.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » pn 13 wrz 2010, 21:06

Piszecie żeby zabrać się za politykę. Nie jeden miał dobre chęci, poparcie znajomych. Ludzie w niego wierzyli, mamy swojego "tam" w sejmie, i co?

Możesz mieć różne poglądy ale muszą być zgodne z działaniami partii. Jak się zaczniesz wychylać - zrobisz sie niewygodny.

Najnowszy przykład: Marek Migalski i Elżbieta Jakubiak

Niewygodny jest też Palikot ale akurat on jest tarczą i mieczem dla PO walczącej przeciw PiS. W dodatku jest niezależny finansowo i nie podejmuje poselskiej pensji więc za dużo mu nie zrobią, poza wywaleniem.

To są przykłady z "górnej półki", a ile odważnych rycerzy odpadło na niższych szczeblach?

A co do przeglądów... czas na naukę kolejnego języka i papa. Nie jestem patriotą w kraju, który mnie nie kocha... delikatnie rzecz ujmując ;-)

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 13 wrz 2010, 21:56

Tak większość trzyma kciuki aby droższe przeglądy nie weszły, trzymam i ja ;-)
----------------
''A co do przeglądów... czas na naukę kolejnego języka i papa. Nie jestem patriotą w kraju, który mnie nie kocha... delikatnie rzecz ujmując ;-) ''

''Fred'' NiE Możesz tak myśleć dlaczego , ponieważ taki jest ich zamiar abyś się czuł opuszczony , przez co robisz się słabszy i szukasz innego miejsca ...

Przecież Twój kraj to nie tylko Rząd to nawet nie pieniądze , to Ziemia po której stąpasz , To uczucie gdy jedziesz na wakacje latem i na Polskich łąkach rosną plony , przyjeżdżając z wycieczki zagranicznej i znajdując się na terytorium Polski na twarzy uśmiech Polski język i to Uczucie że jesteś U SIEBIE ! .

Pamiętaj Gdziekolwiek byś nie Wyjechał opuszczając Terytorium Polski Zawsze Będziesz OBCY .
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

ODPOWIEDZ