Wakacje 20.07.09-05.08.09 -> KRYM

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pn 06 lip 2009, 09:26

Paliwo to chyba wyjdzie jakos tak ze 800 zł maks ze zwiedzaniem okolicznych miast, sam trasa to chyba jakos by wyszła 600zł. jesli dobrze licze , a co do bardziej oszczednych to nic nie stoi na przeszkodzie zeby np po zagladnieciu do pustego portfela rozdzielic sie , np 3 "biedniejszych: jedzie razem do pl wczesniej , 3 "bogatszych" zostaje i zwiedza dalej . NO chyba ze uzbiera sie ze 2 moto na wyjazd :oops: sam nie jestem pewniakiem

I jeszcze jakby co to gdzie byłoby spotkanie ? na granicy ? w Chełmie ? czy jak ?
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pn 06 lip 2009, 14:13

zalezy jaka opcja... na Ukrainie paliwo tanie jak barszcz, w Rumunii i Bulgarii ceny jak u nas

hmm tak mysle... z powodu pewnych komplikacji chyba jednak zdecyduje sie na opcje z Krymem, musze kase oszczedzic a jadac na Krym zamiast do Bulgarii zaoszczedze ze 40%... bo raz, ze paliwo duzo tansze, dwa jedzenie ze 3 razy tansze i trzy - na Ukrainie mozna sie rozbijac z namiotem w dowolnym miejscu za free, wiec nie trzeba placic za kemping po kilkanscie eurosow jak w Bulgarii... ze o alko nie wspomne ;)

to co? KRYM? :mrgreen: Termin do dogadania (nie wczesniej niz 20 lipiec)
Przejscie graniczne w Dorohusku, pozniej Kijow, tam nocleg, Odessa, tam nocleg i plaza, i Krym, na Krymie objedziemy caly polwysep, rozbijac sie mozna praktycznie wszedzie, powrot w dwa dni do PL
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pn 06 lip 2009, 21:55

Paliwo tanie i ch...j* ;-) ale to nic sondy nie mam , ja tez bym wolał jak najtaniej , jestem za a nawet przeciw.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 06 lip 2009, 22:30

ja wiem czy takie chu...?
vova twierdzi ze wcale nie gorsze niz u nas ;)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 06 lip 2009, 22:43

a moze zrobimy tak: polecimy przez Kijow od razu na Krym (dwa dni drogi), tam objedziemy sobie polwysep i kto bedzie chcial wroci do Polski, a kto nie, pomyslimy co dalej, ja bym polecial do Odessy i moze dalej na poludnie az pod granice rumunska wybrzezem - zobaczyc jak tam zycie wyglada...

kombinuje zeby bylo jak najlepiej, wiele osob ma ograniczony czas i fundusze wiec mozemy sie jakos dostosowac

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Daniel » wt 07 lip 2009, 01:01

binio pisze:to co? KRYM? :mrgreen: Termin do dogadania (nie wczesniej niz 20 lipiec)
Przejscie graniczne w Dorohusku, pozniej Kijow, tam nocleg, Odessa, tam nocleg i plaza, i Krym, na Krymie objedziemy caly polwysep, rozbijac sie mozna praktycznie wszedzie, powrot w dwa dni do PL
I o to właśnie mi chodzi :mrgreen: Taka opcja jest dla mnie idealna. No może poza Kijowem który mi wcale nie po drodze i jakoś mnie nie ciekawi. Ale to już kwestia dogadania. Szczegóły... Ważne że powoli wszystko się klaruje :grin:

Myślę że jakością paliwa nie ma się co przejmować. Nie takimi furami tam jeżdżą....

No to pozostaje mi tylko wymienić napęd i w drogę!
Aaaa zapomniałem. 20 lipca też nam odpowiada jako start.
Try before you die!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » wt 07 lip 2009, 09:01

Sam Kijow mnie tez nie interesuje, chodzi mi wylacznie o jazde autostrada, drogi na poludniowo-zachodniej ukrainie sa podobno w bardzo zlym stanie. Ja bym chcial wracac w tamtymi drogami (przez Lwow) i po drodze zwiedzic Kamieniec Podolski, Chmielnicki itp. Ale pewnie to juz sam bo z tego co sie orientuje to wiekszosc chce sie wyrobic do konca lipca... Mozna to tez zwiedzac po drodze na Krym. Mi generalnie jest wszystko jedno :)
Jakbysmy lecieli przez Kijow to spotkalibysmy sie w Dorohusku albo Lublinie.

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » śr 08 lip 2009, 08:54

Kurcze 20.07 mam spotkanie w firmie i raczej musze być. Co powiecie na wyjazd w środę 22.07. Spotkalibyśmy się wszyscy w Lublinie, bo to po drodze.

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Daniel » czw 09 lip 2009, 00:47

Jeśli o nas chodzi to może być 22 lipiec. Ale trzeba poczekać na zdanie innych...
Try before you die!

polak44
bywalec
bywalec

Post autor: polak44 » czw 09 lip 2009, 10:56

Witam.Po pierwsze to zazdroszcze wam wyjazdu na krym bo bylem tam jakieś cztery lata temu i jest masa miejsc do zwiedzania bo to nie tylko morze.W sumie na krymie bylem 10 dni i nie zdążyłem wszyskiego zobaczyć.Co do jakości drug to najgożej jest tak ze 200km. od granicy polskiej (hrebenne) .Na samym krymie mają lepsze drogi niż u nas.Na samym wybżeżu jest drogo (Jałta ,Autusza) im dalej od brzegu tym taniej.Polecam knajpy bo w nich jest tanio (piwo wóda).Uważajcie na policje jest ich bardzo dużo i łapio na suszarki ,najczęściej stoją przed i za większymi miastami.Powodzenia

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » pt 10 lip 2009, 00:14

a jak reszta ekipy zapatruje sie na wyjazd 22.07, dawać chłopaki jakieś info, bo muszę załatwiać temat z urlopem

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pt 10 lip 2009, 00:20

arczi - dla Ciebie wszystko ;)

ja musze 5 sierpnia byc w Polsce bo mam dowod miekki wazny do tego dnia... i 20$ w dowodzia dla ukrainskiego celnika jakby problemy robil hehe

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » pt 10 lip 2009, 00:30

Super Binio jutro załatwiam urlop, zieloną karte i śmigamy na wakacje :hooray

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Daniel » pt 10 lip 2009, 11:21

No to smigamy na wakacje :mrgreen: :evil
Oprucz zielonej karty i paszportu nic nie potrzebujemy prawda? Dziś jadę do PZU.
Try before you die!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pt 10 lip 2009, 12:52

Dobrze miec jakies ubezpieczenie siebie "w razie co" obejmujace swym zasiegiem ukraine. Ja co prawda nie mialem, ale strzezonego Pan Bog strzeze jak to sie mowi hehe.

mowi ktos po rosyjsku moze?

ODPOWIEDZ