VFR 1200

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » pt 26 cze 2009, 11:55

ppamula pisze:Zobacznie co ten facet ma na koszulce:
aa ahahha ;) Piotr, rewelacja oko :)

wiele osób narzeka na wygląd - a ja uważam że jest fantastyczny. Masywny, ciężki, muskularny przód i filigranowa dupa. Coś pięknego! Oczywiście najlepiej wyciąć w cholere chlapacz tylny z rejestracją, wtedy wygląd będzie świetny.
Zastanwaiam się tylko jak będzie wyglądała kwestia wygody pasażera - bądź co bądź był to bardzo solidny atut VFR.

jankovich
teksciarz
teksciarz

Post autor: jankovich » pt 26 cze 2009, 12:22

To, że koleś całe życie robi w Hondzie....nie oznacza, że w życiu prywatnym nie moze być zakochany w Triumphach....

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 26 cze 2009, 12:24

JuNioR, jeszcze jedno, od kiedyto prototypowe moto testuje się poza krajem producenta?
Albo jak prototypowe moto dostało rejestrację !!! (i to w dodatku kalifornijską) jak prototyp nie jest jeszcze zgłoszony do homologacji??

W dodatku ta rejestracja jest z Grudnia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt 26 cze 2009, 12:30 przez ppamula, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 26 cze 2009, 12:29

jankovich pisze:moze być zakochany w Triumphach
taaaak?
to zobacz jakie samochody i motocykle stoją przed Honda Polska!

Jak ktoś w pracy (a to jest praca tam na zdjęciu) afiszuje sie z logo konkurencyjnej firmy to przychodzi szef i z przepraszającą miną mówi "niestety nie po drodze nam".

Słyszałeś coś takiego jak Polityka Firmy?
Bo ja i to bardzo wyraźnie czytałem punkty dotyczące konkurencji i obcych znaków towarowych.

jankovich
teksciarz
teksciarz

Post autor: jankovich » pt 26 cze 2009, 12:45

Ppamula masz rację.....ale cały czas piszesz o kraju POLSKA :)))

Awatar użytkownika
G O F E R
pisarz
pisarz
Imię: Rafał
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: G O F E R » pt 26 cze 2009, 12:47

No imasz babo placek. Znowu złapałem się na tym,że jestem zbyt łatwo kochliwy w VFR-kach.
A tu może się okazać, że to co wygląda na ślicznotkę jest w rzeczywistości facetem :evil:
Ostatnio zmieniony pt 26 cze 2009, 12:56 przez G O F E R, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 26 cze 2009, 12:51

Pisząc o polityce firmy miałem na myśli politykę firmy HONDA bo ten dokument miałem w rękach, a jest on obowiązujący we wszystkich krajach w których HONDA ma przedstawicielstwa.

Zanim zrobilismy akcję CZD, gdzie HONDA była dość mocno reklamowana, dostaliśmy go do przeczytania.

Ale to bez znaczenia. Tu zachwycamy się nową VFR.
Czekam na info od Michała z HONDA co już mozna oficjalnie napisać o nowej jednostce napędowej, a zapewniam cie że to co widać to tylko wierzchołek góry lodowej.

jankovich
teksciarz
teksciarz

Post autor: jankovich » pt 26 cze 2009, 12:58

Cały czas pada pytanie czemu Kalifornia?? Nie jestem pewien, ale chyba w tej gazetce gdzie zapodałem linki ...wyczytałem, że testują ją w gorącym klimacie....

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pt 26 cze 2009, 13:23

W moim przypadku nie ważce co on ma. Po prostu mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » pt 26 cze 2009, 13:27

ppamula pisze:
jankovich pisze:moze być zakochany w Triumphach
taaaak?
to zobacz jakie samochody i motocykle stoją przed Honda Polska!

Jak ktoś w pracy (a to jest praca tam na zdjęciu) afiszuje sie z logo konkurencyjnej firmy to przychodzi szef i z przepraszającą miną mówi "niestety nie po drodze nam".

Słyszałeś coś takiego jak Polityka Firmy?
Bo ja i to bardzo wyraźnie czytałem punkty dotyczące konkurencji i obcych znaków towarowych.
Wiadomo Honda ma swoje fabryki w USA, poza tym często w Niemcowi widzę zamaskowane samochody jeżdżące po ulicach. Wniosek że da się to zarejestrować

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 26 cze 2009, 14:23

ppamula pisze:Niech ktoś zdobędzie ta gazetę i opublikuje ten artykuł bo nie widac szczagółów tekstu!
MAAAADZIX do tablicy
tak jest - proszę linka do stronki :

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... d-on-test/
Obrazek

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: muchaok » pt 26 cze 2009, 14:23

Heh....
Przód - do Witka mu daleko, tył jakis z dupy taki, tek wystający pałąk... bez sensu - nie podoba mi się, dobr, że kardan - jestem miłośnikiem kardanów ;), podoba mi się, że kierunki nie będa wpadały w owiewke, przy byle paciaku, bo są na lusterkach, no i wreszcie zaje...ście podoba mi się wydech. Jest kurde kozacki :D
Co do testowania, i rejestracji z grudnia.
Nie wiemy jakie prawo odnośnie prototypów i ich rejestracji panuje w USA, ale mogę podejrzewać, że o wiele bardziej liberalne niż w polsce, stąd tyle firm produkujących pojazdy nietypowe znajduje sie wlasnie tam - choćby OCC, które jak wiemy z DISCOVERY, każdy motocykl składa od podstaw i tak na prawde na każdy potrzebna byłaby homologacja osobna. Dlaczego ? bo homologacja obejmuje np takie parametry, jak rozstawy osi, szerokości nadwozia i tysiąc pięćset innych cyferek.
Podejrzewam, iż celowe mogłobyc testowanie w grudniu w californi, bo w japoni w tym czasie jest zima - i kurde słabo testuje się pojazdy, ktoore docelowo, raczej w zimę sie nie poruszają. To wszystko skłania mnie do myśli, że może to być nowa VFR`a.
Jednakże jest brzydka i pomimo kilku ładnych i praktycznych detali, całość kurde mnie się nie podobuje ;/
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » pt 26 cze 2009, 14:29

adi610 pisze:Wniosek że da się to zarejestrować
jako SAM ;-)

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » pt 26 cze 2009, 14:32

muchaok pisze:choćby OCC, które jak wiemy z DISCOVERY, każdy motocykl składa od podstaw i tak na prawde na każdy potrzebna byłaby homologacja osobna.
U nas w Polsce jeśli nie jest to produkcja wielu sztuk, to rejestruje się to jako SAM. Do tego potrzebny jest zwykły przegląd w stacji diagnostycznej + wypełnienie stosu papierków. Homologację robi się wprowadzając na rynek więcej niż ileśtam sztuk.

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pt 26 cze 2009, 20:48

Mnie ten szczupły koleś na moto z wystającymi kablami z plecaka wygląda na jakiegos Dżapańca (oni nie są dużymi panami) co ma w tej torbie hybrydowo - molekularno - atomowy komputer ktory mierzy Njutony i kunie tej niby nowej VFR , ja tam bym obstawiał ze to prawdziwe testy , i prawdziwe zdjecia nowej VFF , niewazne gdzie oni go testują , miałem okazje pracowac z japoncami i oni są dosc dziwni i ciekawi , nie zdziwiłbym sie gdybym zobaczył zdjecie tej maszyny na antarktydzie podczas kolejnych testów tym razem w zimnym klimacie :)

Mam nadzieje ze lampa przednia bedzie inna bo ta jest ..........paskudna
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Zablokowany