Kurcze..myślałem że jest to jakiś ogólnie znany element,ja nie kumam i sobie jajca ze mnie robicie
Otóz: wpięte jest to w kostkę z napisem FREE WIRE-8 wtyków.Wiązka ta idzie sobie pod zegary i styka w izolacji z wiązką główną,gdzie,co i jak nie jestem w stanie rozeznać.
Wpięcie 8 wtykowe startuje z prawej strony motocykla,łączy sie jednym kablem z wiązką na której mieszczą sie kierunek oraz oprawka żarówki świateł przód.Tajemnicze skośnookie pudełko posiada prócz rzeczonego gniazda na 8 wtyków,po przeciwnej stronie czerwony kabelek(który nie był do niczego podłączony) z napisem 'Antenna' oraz drugi w okolicy głównego z wtyczką opisany "cut to reduce sensitivity'+wtyczka z dwoma kabelkami.
Po tych opisach na kablach oraz tym że nigdzie prócz głównego gniazda to coś wpięte nie było,wnioskuję że to chyba jakiś alarm do którego ja po prostu nie posiadam pozostałych elementów?
Wypiąłem to ustrojstwo i chyba nie mam zamiaru tego z powrotem podpinać bo nie widzę raczej sensu-podejrzewam że ten element po prostu nie pełni w tym momencie żadnej funkcji przy moim sprzęcie.
Naprawdę myślałem że wiecie i jest to jakiś oklepany i ogólnie znany element,a że ja z tą elektryką od zarania dziejów to tak niekoniecznie tak więc-komedia,ehhh...
Motor jest forumowy od dawna i nie tylko w moich łapskach,więc tymbardziej sądziłem że tematyka znana.
Dołączam parę fotek,mam nadzieję że cokolwiek widać bo znowu tym swoim telefonem trzasnąłem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.