Tłumaczenie papierów

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Dariusz6914
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Dariusz
województwo: śląskie

Tłumaczenie papierów

Post autor: Dariusz6914 » śr 21 wrz 2011, 19:04

Hej! Powiedzcie mi: Czy jak kupuję motocykl sprowadzony z zagranicy (z Włoch), z nieprzetłumaczonymi papierami, to ile będę musiał zapłacić za ich przetłumaczenie? Pozdrówka? :D
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Re: Tłumaczenie papierów

Post autor: kris2k » śr 21 wrz 2011, 19:09

Zalezy, ja3 lata temu placilme za wloszke wlasnie 200pln przy czym umowa kupna sprzedazy byla juz dwu-jezyczna wiec tlumaczyc tego nie trzeba bylo.

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » śr 21 wrz 2011, 19:33

wszystko zależy od urzędu, ja miałem angielską umowę dwujęzyczną i zażyczyli sobie podpis tłumacza przysięgłego "za zgodność tekstu angielskiego i polskiego"
zapłaciłem 25zł za pieczątkę i podpis

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: Poldek13 » czw 22 wrz 2011, 09:52

Co urząd to widze że inaczej-( ja też miałem napisaną umowę w 2 językach wiec do tego wogóle nie czepiali sie, natomiast z resztą papierów wyglądało tak że 60zł od dokumentu(ja tak płaciłem) aaaa, i jak umowa spisana w Italii-) to zapłacisz tylko 1 podatek, jesli umowa spisana w kraju to 2 podatki - jeden stały za sprowadzany a ten 2-gi od wartości moto, wiec lepiej zeby miec umowe kupna spisaną że we włoszech-)
Poldek

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: kris2k » czw 22 wrz 2011, 10:36

Poldek13 pisze:Co urząd to widze że inaczej-( ja też miałem napisaną umowę w 2 językach wiec do tego wogóle nie czepiali sie, natomiast z resztą papierów wyglądało tak że 60zł od dokumentu(ja tak płaciłem) aaaa, i jak umowa spisana w Italii-) to zapłacisz tylko 1 podatek, jesli umowa spisana w kraju to 2 podatki - jeden stały za sprowadzany a ten 2-gi od wartości moto, wiec lepiej zeby miec umowe kupna spisaną że we włoszech-)
Zgadza sie, miejscowosc zawarcia umowy powinna byc Wloska miejscowoscia (nawet jesli spiszesz ja na kolanie we wlasnym domu ;) ).

ODPOWIEDZ