Tłumaczenie papierów
- Dariusz6914
- zadomowiony
- Imię: Dariusz
- województwo: śląskie
Tłumaczenie papierów
Hej! Powiedzcie mi: Czy jak kupuję motocykl sprowadzony z zagranicy (z Włoch), z nieprzetłumaczonymi papierami, to ile będę musiał zapłacić za ich przetłumaczenie? Pozdrówka? 

Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
a może jeszcze...,
nie, może już.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
Re: Tłumaczenie papierów
Zalezy, ja3 lata temu placilme za wloszke wlasnie 200pln przy czym umowa kupna sprzedazy byla juz dwu-jezyczna wiec tlumaczyc tego nie trzeba bylo.
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
wszystko zależy od urzędu, ja miałem angielską umowę dwujęzyczną i zażyczyli sobie podpis tłumacza przysięgłego "za zgodność tekstu angielskiego i polskiego"
zapłaciłem 25zł za pieczątkę i podpis
zapłaciłem 25zł za pieczątkę i podpis
- Poldek13
- pisarz
- Imię: Robert
Co urząd to widze że inaczej-( ja też miałem napisaną umowę w 2 językach wiec do tego wogóle nie czepiali sie, natomiast z resztą papierów wyglądało tak że 60zł od dokumentu(ja tak płaciłem) aaaa, i jak umowa spisana w Italii-) to zapłacisz tylko 1 podatek, jesli umowa spisana w kraju to 2 podatki - jeden stały za sprowadzany a ten 2-gi od wartości moto, wiec lepiej zeby miec umowe kupna spisaną że we włoszech-)
Poldek
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
Zgadza sie, miejscowosc zawarcia umowy powinna byc Wloska miejscowoscia (nawet jesli spiszesz ja na kolanie we wlasnym domuPoldek13 pisze:Co urząd to widze że inaczej-( ja też miałem napisaną umowę w 2 językach wiec do tego wogóle nie czepiali sie, natomiast z resztą papierów wyglądało tak że 60zł od dokumentu(ja tak płaciłem) aaaa, i jak umowa spisana w Italii-) to zapłacisz tylko 1 podatek, jesli umowa spisana w kraju to 2 podatki - jeden stały za sprowadzany a ten 2-gi od wartości moto, wiec lepiej zeby miec umowe kupna spisaną że we włoszech-)