Zwarcie i po lampce stopki!!!!
Zwarcie i po lampce stopki!!!!
Witam nadmieniam że szukałem czegoś na ten temat w opcji szukaj ale marnie. Dzisiaj wkładałem zegary po wymianie tarczy licznika. Wszystko ładnie podpiąłem włączyłem stacyjkę i w dziwny sposób zapaliła się żarówka od stopki tzn żarzyła się lekko pomyślałem otworzę stopkę pomyślałem przejdzie niestety nie. Coś pstryknęło lampka zgasła i już się wcale nie zapala. Bezpieczniki z prawej strony pod kierownica są ok. Czy wiecie może gdzie mogą być jeszcze jakieś bezpieczniki o ile są? Może coś innego poszło jakiś przekaźnik. Proszę o rady. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
gdzie pstrykneło? pod licznikiem? żarzyła się na złożonej stopce? sprawdz zarowke, moze dokonała żywota, a jak nie to sprawdz styki za licznikiem na ZIELONEJ kostce, odepnij ją, posmaruj wazeliną techniczną i załóż spowrotem. (wystarczy zdjąć szybę i odkręcić wypełnienie pod nią a dostęp do kontrolki będziesz miał; kabel od czujnika do żarówki ma kolor Żółto-Czarny więc poszukaj takowego na ZIELONEJ kostce pod licznikiem)
zrób też tak: wrzuc bieg, na sprzęgle i rozłożonej stopce bocznej spróbuj odpalić moto. jak nie zagada to coś z czujniekiem (w co wątpię).
zrób też tak: wrzuc bieg, na sprzęgle i rozłożonej stopce bocznej spróbuj odpalić moto. jak nie zagada to coś z czujniekiem (w co wątpię).