co to kur.. jest, i do czego słurzy
- szypowski1
- bywalec

- Kontakt:
co to kur.. jest, i do czego słurzy
Witam
Noszę się z myslą zakupu VFR i zauwarzyłem coś, co mnie zdziwiło.
Wiec tak: niektóre mają mormalnie przykręcony zacisk do lagi, a inne zacisk na czyms tak. I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Co to jest i do czego służy?
Jesli ktoś mnie nie zrozumiał to poslę foto.
Pozdro
Noszę się z myslą zakupu VFR i zauwarzyłem coś, co mnie zdziwiło.
Wiec tak: niektóre mają mormalnie przykręcony zacisk do lagi, a inne zacisk na czyms tak. I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Co to jest i do czego służy?
Jesli ktoś mnie nie zrozumiał to poslę foto.
Pozdro
Ostatnio zmieniony pn 22 paź 2007, 07:28 przez szypowski1, łącznie zmieniany 1 raz.
- KolczyK
- stary wyjadacz

- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Chyba mało kto CIe zrozumiał

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- szypowski1
- bywalec

- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
To o czym piszesz to siłownik do dodatkowego układu obwodu hamulcowego potocznie nazywanego DUAL.szypowski1 pisze:I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Od 1998 roku, a więc RC46 i następne mają taki układ w standardzie.
Jak poszukasz w naszych postach to znajdziesz zasadę działania tego systemu hamulcowego.
http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... c&start=15
Ostatnio zmieniony pn 22 paź 2007, 07:51 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.
- szypowski1
- bywalec

- Kontakt:
- KolczyK
- stary wyjadacz

- Kontakt:
to jest bardzo ciekawy motocykl
nie wciskaj na piasku czasem tylnego hamulca na maxa......bo polecisz.....przód nieźle łapie 
- Pepe VFR
- klepacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Ja moge powiedzieć tyle DUAL juz conajmniej ze dwa razy uratował mi dupe od pożądnego dzwona!!! pozwala naprawde stabilnie i mocno chamowac a w codziennej eksploatacji w żeden sposób (mi bynajmniej) nie przeszkadza przy normalnym chamowaniu moto nie nurkuje tak bardzo ot co
Jak dla mnie zaj@%$^isty system pozdro.
Jak dla mnie zaj@%$^isty system pozdro.
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
- KolczyK
- stary wyjadacz

- Kontakt:
popieram Pepe
-
mund
A ja do Duala podchodze mniej entuzjastycznie. Po pierwsze, chcialem wymienic przewody hamulcowe na te w stalowym oplocie i na dzien dobry zaczely sie schody. Uderzylem najpierw do jednego z salonow trojmiejskich handlujacego miedzy innymi przewodami firmy Goodridge i co uslyszalem?? Po wpadce z dualem w Hondzie XX (podobno cuda sie dzialy, tyl mocniej hamowal niz przod) Goodridge sie nie podejmuje wykonania przewodow do duala. W internecie znalazlem ofete angielskiej firmy Hel, niby wszystko jest z nia oki, tylko cena - w zaleznosci od kursu funta wychodzi to jakies 1800 - 1900 PLN. Pozniej zaproponowano mi przewody Lucasa za 1200 PLN, nie wiem na ile one sa dobre, wiec poki co sie nie zdecydowalem. Majac na uwadze koszt przewodow w standardowym ukladzie hamulcowym (200-300 PLN oczywista jest to cena za przedni uklad hamulcowy) to mozna sie wkurzyc... A po drugie bez duala latwiej zrobic stoppie :mrgreen: :mrgreen:
Ogolnie dziala to spoko, tylko ten ewentualny koszt wymiany przewodow jest zalamujacy, no i jak sie uklad zapowietrzy, to wtedy jest dopiero zabawa, zeby go odpowietrzyc, czego sie nie doswiadczy przy ukladzie standardowym... Wg mnie nie wszystko zloto co sie swieci... :eek:
Ogolnie dziala to spoko, tylko ten ewentualny koszt wymiany przewodow jest zalamujacy, no i jak sie uklad zapowietrzy, to wtedy jest dopiero zabawa, zeby go odpowietrzyc, czego sie nie doswiadczy przy ukladzie standardowym... Wg mnie nie wszystko zloto co sie swieci... :eek:
- Arturo
- klepacz

- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Hej Mundek... A co z tymi z Allegro? Lookales na to?mund pisze:wychodzi to jakies 1800 - 1900 PLN. Pozniej zaproponowano mi przewody Lucasa za 1200 PLN
http://www.allegro.pl/item255414480_prz ... 0_vfr.html
Do osiemsety nie powinny byc wiele drozsze co? Czy przez DUALa beda? Tez planowalem wymienic po powrocie ze statku i myslalem ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. Ale ceny ktore zapodales w twoim poscie mie roz*****
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Mundek
- pisarz

- Kontakt:
Arturo, tak jak pisal LUKE przez duala musisz zaplacic za przewody duzo drozej niz normalnie. Link, ktory podajesz dotyczy firmy, o ktorej wspomnialem, ale aukcja odnosi sie do RC36 ze standardowym ukladem hamulcowym. Wymiana tylko przednich przewodow nic Ci nie da, niestety... Musisz u siebie wymienic wszystkie 11 przewodow plus wszystkie laczki itd, zreszta tu masz linka do strony producenta i zestawu, ktory pasi do naszych moto:
https://sws1.eclipse.net.uk/www.h-e-l.c ... EL-CBS.htm
Jak widzisz, w najprostszej wersji kosztuje to razem z VAT 290 £. Nie wiem ile kosztuje terraz funt, ale liczac po 5.50 to wychodzi 1595 PLN plus koszt wysylki...
Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc....
https://sws1.eclipse.net.uk/www.h-e-l.c ... EL-CBS.htm
Jak widzisz, w najprostszej wersji kosztuje to razem z VAT 290 £. Nie wiem ile kosztuje terraz funt, ale liczac po 5.50 to wychodzi 1595 PLN plus koszt wysylki...
Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc....
Pzdr Mundek!
VFR 800Fi 2001
VFR 800Fi 2001
- Arturo
- klepacz

- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Jest pewne tansze rozwiazanie... A myslales nad wymiana tylko najdluzszych przewodow?-w koncu to tam sa najwieksze "straty". Michal z Warszawy (BofA lysy) wymienil tylko najdluzsze przewody. Chcialem sie z nim ostatnio skontaktowac zeby sie zapytac czy kupil od RC36 i po prostu wymienil, czy jak to zrobil. Ale niestety nie odpowiada na eMaile. Napisz co myslisz o wymianie najdluzszych...
Pozdro
Pozdro
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać