Zbieram sie z napisaniem artyku?u o VFR i jej wadach w poszczeg?lnych modelach, nawet tych najmniejszych tak?e pisa? je?li cos macie
wady poszczególnych VFR
-
UxY
- Administrator

- Imię: Łukasz
- Kontakt:
wady poszczególnych VFR
Witam
Zbieram sie z napisaniem artyku?u o VFR i jej wadach w poszczeg?lnych modelach, nawet tych najmniejszych tak?e pisa? je?li cos macie
Ostatnio zmieniony śr 26 lip 2006, 23:44 przez UxY, łącznie zmieniany 2 razy.
- Radek
- teksciarz

Tak na szybko to pami?tam kilka rzeczy ,kt?re mnie wkurzaj? w RC36I:
- Peda? hamulca jest za wysoko (jak dla mnie). Nawet regulacja nie za?atwia sprawy
- Motocykl trzeba cz?sto tankowa? o czym ju? tu niejednokrotnie pisa?em.250km i ni ch*ja wi?cej nie chce przejecha? na jednym zbiorniku.
- Za kr?tkie lusterka. Albo widzisz w?asne ?okcie albo rowy po bokach.Dopiero przyjecie pozycji embrionalnej za?atwia spraw?, tylko jak d?ugo mo?na tak jecha? ??
- Podczas demonta?u czaszy pokr?t?o kranika potrafi wkurzy? zw?aszcza gdy robi si? to pierwszy raz
- Po rozgrzaniu jest do?? ciep?o w jaja
- Kiepskie hamulce
- Peda? hamulca jest za wysoko (jak dla mnie). Nawet regulacja nie za?atwia sprawy
- Motocykl trzeba cz?sto tankowa? o czym ju? tu niejednokrotnie pisa?em.250km i ni ch*ja wi?cej nie chce przejecha? na jednym zbiorniku.
- Za kr?tkie lusterka. Albo widzisz w?asne ?okcie albo rowy po bokach.Dopiero przyjecie pozycji embrionalnej za?atwia spraw?, tylko jak d?ugo mo?na tak jecha? ??
- Podczas demonta?u czaszy pokr?t?o kranika potrafi wkurzy? zw?aszcza gdy robi si? to pierwszy raz
- Po rozgrzaniu jest do?? ciep?o w jaja
- Kiepskie hamulce
- Vlaad
- klepacz

- Kontakt:
RC36/I
-zwrotno?? Ikarusa z przyczep? (tam gdzie inni zawracaj? na "2", ja musz? na "3")
-zbyt du?y skok d?wigni bieg?w
-do?? ha?a?liwa i niezbyt precyzyjna skrzynia (w RC36/II jest duuu?o lepsza)
-w schowku pod siod?em ci??ko zmie?ci? nawet blokad? na tarcz?
-przekombinowane plastiki - zdj?cie czegokolwiek to wyj?tkowo upierdliwa robota w por?wnaniu do pozosta?ych modeli
-zak?adanie siod?a mog?oby by? prostsze (trudno trafi? w zaczepy na zbiorniku)
-w por?wnaniu do RC36II jest mniej por?czna (II ch?tniej chodzi po zakr?tach)
-II jest cichsza (cho? to nie koniecznie zaleta (zale?y dla kogo)
-odnos?em wra?enie, ?e II ch?tniej si? wkr?ca na obroty (ale to chyba subiektywne wra?enie).
Por?wnuj? I/II bo ?miga?em II Pawla i mam jaki? punkt odniesienia.
-zwrotno?? Ikarusa z przyczep? (tam gdzie inni zawracaj? na "2", ja musz? na "3")
-zbyt du?y skok d?wigni bieg?w
-do?? ha?a?liwa i niezbyt precyzyjna skrzynia (w RC36/II jest duuu?o lepsza)
-w schowku pod siod?em ci??ko zmie?ci? nawet blokad? na tarcz?
-przekombinowane plastiki - zdj?cie czegokolwiek to wyj?tkowo upierdliwa robota w por?wnaniu do pozosta?ych modeli
-zak?adanie siod?a mog?oby by? prostsze (trudno trafi? w zaczepy na zbiorniku)
-w por?wnaniu do RC36II jest mniej por?czna (II ch?tniej chodzi po zakr?tach)
-II jest cichsza (cho? to nie koniecznie zaleta (zale?y dla kogo)
-odnos?em wra?enie, ?e II ch?tniej si? wkr?ca na obroty (ale to chyba subiektywne wra?enie).
Por?wnuj? I/II bo ?miga?em II Pawla i mam jaki? punkt odniesienia.
- Pawel
- pisarz

- Kontakt:
Do czego piszesz tekst
?. Ja sie w?a?nie zabieram za pisanie o swojej VFR do ?wiata Motocykli (Vlaadowa ju? by?a w ?M), potem o pierwszej 800, wi?c w przysz?o?ci troch? tego b?dzie. Jak co? to mog? rzuci? okiem na Twoj? tw?rczo?? jak ju? napiszesz tekst.
Pawel
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Radek
- teksciarz

Je?li o te dwa punkty chodzi to nie do ko?ca si? zgadzam. U mnie pod kanap? mie?ci si? kamizelka apteczka disclock narzedzia i jeszcze troch? grat?w wi?c do?? sporo. Fakt,?e za?o?enie kanapy jest do?? uci??liwe:/Vlaad pisze:w schowku pod siod?em ci??ko zmie?ci? nawet blokad? na tarcz?
Natomiast je?li chodzi o plasiki to my?l? W?odku,?e doceni?by? ?atwo?? ich demonta?u gdyby? wcze?niej mia? kawasaki
Pzdr
Radek
- AGENTII
- pisarz

- Kontakt:
Radek, nie mam poj?cia jak ty to wszystko mie?cisz, mo?e masz kanape przerobion?? Ja podobnie jakVlaad, nic tam nie moge zmie?ci?, to jest du?a wada je?li to ma by? turystyk...
MANIEK OLSZTYN
www.extreme.olsztyn.pl
www.extreme.olsztyn.pl
- Yaco
- klepacz

- Imię: Jacek
- Kontakt:
Ja trzymam komplet kluczy, pajaka, wieeelkiego abusa na tarcze i jeszcze jest masa miejsca na apteczke i kamizlke, kt?re to zamierzam niebawem nabyc. Po CBR600 schowek w VFR jest przepastny 
kiki - mi sie skleja i to tak, ?e po nocy musze na zgaszonym silniku je rozklejac. Inaczej przy wbijaniu jedynki silnik mi gasnie :[
kiki - mi sie skleja i to tak, ?e po nocy musze na zgaszonym silniku je rozklejac. Inaczej przy wbijaniu jedynki silnik mi gasnie :[
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- Vlaad
- klepacz

- Kontakt:
Noooo, nie mia?em Kawasraki, ale wiem ?e mo?na zrobi? plastiki kt?re ?atwiej si? zdejmujeRadek pisze: Natomiast je?li chodzi o plasiki to my?l? W?odku,?e doceni?by? ?atwo?? ich demonta?u gdyby? wcze?niej mia? kawasaki![]()
- Radek
- teksciarz

Kanape mam oryginaln?. Mi akurat jako? wszystko si? fajnie mie?ci. Problem smarowania ?a?cucha mam zamiar rozwi?za? przez oliwiark?, kt?r? nota bene ju? zbudowa?em tylko za?o?y? mi si? nie chc?:P
Ko?o zapasowe w sprayu mo?esz przyczepi? do ramy zadupka z prawej strony tretytkami a na to za?o?y? plastki. Wydostanie tego b?dzie troch? upierdliwe ( dwunastka dwa wkr?ty i imbus) ,ale w ko?cu jak cz?sto si? z tego korzysta ?
Ko?o zapasowe w sprayu mo?esz przyczepi? do ramy zadupka z prawej strony tretytkami a na to za?o?y? plastki. Wydostanie tego b?dzie troch? upierdliwe ( dwunastka dwa wkr?ty i imbus) ,ale w ko?cu jak cz?sto si? z tego korzysta ?
- Yaco
- klepacz

- Imię: Jacek
- Kontakt:
Tam ju? nie da radyRadek pisze:Kanape mam oryginaln?. Mi akurat jako? wszystko si? fajnie mie?ci. Problem smarowania ?a?cucha mam zamiar rozwi?za? przez oliwiark?, kt?r? nota bene ju? zbudowa?em tylko za?o?y? mi si? nie chc?:P
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...