cześć , przy prędkościach od 130 w góre strasznie niepewnie zachowuje mi sie moto, tak że aż strach wiecej odkrecać, nicnie drga, nie telepie sie ale jest dziwne uczucie jak by miał odleciec z drogi, niewiem czy to kwestia źle ustawionego zawieszenia? czy może opony ch...j*...?
i wczoraj przy mocniejszym hamowaniu słyszałem dziwne stuknięcie w okolicach główki ramy, może to być wina łożyska??
dziwne zachowanie motocykla
- łukaszpolanek
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: małopolskie
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: dziwne zachowanie motocykla
Łożysko, warto od niego zacząć sprawdzenie. Potem gumy, łożyska koła, itd...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
tak jak napisał Ci Figaro po nitce do kłębka. Musisz po kolei wykluczać możliwe opcję. Jak główka będzie dobra to ustaw zawieche z jajem, konkretnie z metrem podejdz do tematu skoki zawieszeń ustaw. Jak nie pomoże to dalej informuj nas to będziemy walczyć 

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- juhass
- pisarz
- Imię: Tomasz
- województwo: śląskie
Zdecydowanie zacznij od sprawdzenia luzu w łożysku główki ramy. Jeżeli masz jeszcze oryginalne, kulkowe, pomyśl o wymianie na stożkowe. Miałem dokładnie to samo (stuk przy hamowaniu i walenie się moto w zakręty)- przyczyną był luz na łożysku.
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Co to znaczy odleciec? Przod sie lekki robi?
- łukaszpolanek
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: małopolskie
nie ze lekki tylko wystarczy lekki zakręt przy predkosci około setki i sie wydaje jak by sie motor miał wywalic, wogóle sie nie trzyma drogi