Moja jajecznica VFR 800 FI

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
adamobmw
bywalec
bywalec
Imię: Adam
województwo: wielkopolskie

Moja jajecznica VFR 800 FI

Post autor: adamobmw » sob 02 sie 2014, 16:10

Witam długo sie za to zabierałem ale jak to w życiu ciągle coś...Wczoraj wypucowałem maszynkę porobiłem pre fotek i stwierdziłęm, że muszę przedstawić Wam Moją żółtą strzałę. Honda kupiona przeze Mnie w zeszłym rok niedawno obchodziłem z Nią rocznice:)Aktualny przebieg 72000km. Honda była z Belgii i gdy ja kupiłem miała 65000 km i stała praktycznie 3 lata gość zrobił Nią dosłownie 400km przez 4 lata. Przed tym długim postojem moto miało wymienione kompletne sprzegło i parę innych rzeczy. Z racji, że stało 3 lata pare śrubek było zasniedziałych i ogólnie była do dopieszczenia. Zimą ją rozebrałem i i odnowiłem wszystkie śrubki i to co się dało czyli malowanie felg, lusterek itd.Honda dostała nowy napęd i oponki roczne używane. Dodatkowo dołożyłem przelot cabonowy-pieknie gada nie za głośni ani za cicho.Oń ryginał leży. Moto miało pęknięty przedni reflektor z lewej strony więc oddałem do regenracji gdzie go pokleili i dali nowy odbłysnik lampy.Moto wg Mnie miało parkingówkę na prawa stronę, ponieważ klamka hamulca jest min. odkształcona. Po zdjęciu owiewek i czachy nie stwierdziłem żadnych spawań plastiku i prosty idealny stelaż czachy.Teraz Honda jest w stanie zadowalającym Mnie tzn tak jak ma być wszystko. Wszystko co było jest porobione tzn. serwisy wymiany i wizulanie też super.Pozdrawiam i czekam na Wasza ocenę Moich prac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Re: Moja jajecznica VFR 800 FI

Post autor: kubatron2 » sob 02 sie 2014, 16:12

poka jak wyszło to spawanie lampy

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » sob 02 sie 2014, 18:21

No panie super wypucowana , a jułty to super kolor .
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Zaper
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: Zaper » sob 02 sie 2014, 19:39

Żółta jest bomba :) Super wygląda, z jakiej firmy masz tą rurę ?

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » sob 02 sie 2014, 20:13

Po prostu piękna jest a kolor mój ulubiony. Niech służy jak najdłużej w takim stanie.

Awatar użytkownika
ADHD VFR
pisarz
pisarz
Imię: Michał

Post autor: ADHD VFR » sob 02 sie 2014, 21:34

Przepiekna też miałem żółta ale zaliczyłem szlifa i teraz ida do mnie czerwone owiewki :) Podoba mi sie tumnik fajnie jest zalozony i nie wiem czy też tak nie zrobic, duzo grzebania jest z tym??
:moto :killer

Awatar użytkownika
adamobmw
bywalec
bywalec

Post autor: adamobmw » pn 04 sie 2014, 08:05

Przedni reflektor miał delikatna rysę przez lewa górna część lampy (prawdopodobnie jakiś mały kamień lub coś) i nie było żadnych dziur w lampie. Problem polegał na tym, że jak myłem Hondziare to gdy myłem lampę część wody ta szczelina dostawała się do wnętrza lampy i był syf.Odbłysnik się nawet poniszczył od wilgoci. Więc po regeneracji te rysę na kloszu widać ale teraz już nie przecieka a na dodatek przykleiłem przezroczysta folię dla pewności na część lampy. Na razie mam spokój czyli jest dobrze. Jeśli chodzi o wydech to jest firmy DAM może niezbyt znana firma ale brałem co było za rozsądne pieniądze i nie załuje. Jeśli chodzi o montaż to tylko plug&play. Ściągnąłem stary i wsunąłem ten wydech i 2 śrubki i gada. Kolr jest wyjątkowy bo niema dużo takiego ale najgorsze są te rozwalone owady potem musze go pucować ostro ale co tam przynajmniej Mnie widzą i słyszą z daleka. Kumpel w Swojej vfr Fi ma wydech Bosa wygląda niemal identycznie ale gada gorzej (ciszej, mniej basowo). Mój wydech brzmi bardziej "soczyście" także dzięki za wszelkie opinie.

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: dixon » pn 04 sie 2014, 08:40

Piękna i w najlepszym kolorze w jakim wychodziła rc46 jak dla mnie!;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Zaper
klepacz
klepacz

Post autor: Zaper » pn 04 sie 2014, 09:04

adamobmw pisze: DAM może niezbyt znana firma ale brałem co było za rozsądne pieniądze
Szukałeś na alledrogo , ebay czy jakieś bazary ? Podoba mi się ten komin, upchniesz tam bez problemu stelaże boczne czy będzie wadził ?

Awatar użytkownika
ADHD VFR
pisarz
pisarz

Post autor: ADHD VFR » pn 04 sie 2014, 10:32

Tak prezentowała sie moja jajecznica niestety już doszły owiewki i teraz bedzie czerwona :) Ja posiadam tumnik Microna i musze powiedziec ze robi robote słychac mnie z daleka :D Tylko chce go zrobić tak jak ma adamobmw bo bardzo mi sie podoba jak jest tak zamontowany jak Ty masz :)

Obrazek

Awatar użytkownika
adamobmw
bywalec
bywalec

Post autor: adamobmw » pn 04 sie 2014, 11:05

Zaper pisze:
adamobmw pisze: DAM może niezbyt znana firma ale brałem co było za rozsądne pieniądze
Szukałeś na alledrogo , ebay czy jakieś bazary ? Podoba mi się ten komin, upchniesz tam bez problemu stelaże boczne czy będzie wadził ?
Szukałem na alledrogo, tablicy jeszcze wtedy i była vfr na części i miała taki komin więc go zabrałem.

Awatar użytkownika
adamobmw
bywalec
bywalec

Post autor: adamobmw » pn 04 sie 2014, 11:07

ADHD VFR pisze:Tak prezentowała sie moja jajecznica niestety już doszły owiewki i teraz bedzie czerwona :) Ja posiadam tumnik Microna i musze powiedziec ze robi robote słychac mnie z daleka :D Tylko chce go zrobić tak jak ma adamobmw bo bardzo mi sie podoba jak jest tak zamontowany jak Ty masz :)

Obrazek
Żeby się tak mój komin Mnie nie podobał to bym się zamienił z Toba bo pewnie także dobrze gada na tym Micronie. Musisz poszukać sam dolot ale ciężko będzie powiem Ci...

Zaper
klepacz
klepacz

Post autor: Zaper » pn 04 sie 2014, 12:25

Ja polowałem na żółtą i znalazłem jedną, niestety w stanie kiepskim i drogim jak na ten stan, niedaleko Krakowa była, więc padło na czerwoną, chociaż zawsze można dokupić komplet owiewek i sobie zmieniać co sezon :)

Awatar użytkownika
ADHD VFR
pisarz
pisarz

Post autor: ADHD VFR » pn 04 sie 2014, 12:50

Zaper pisze:Ja polowałem na żółtą i znalazłem jedną, niestety w stanie kiepskim i drogim jak na ten stan, niedaleko Krakowa była, więc padło na czerwoną, chociaż zawsze można dokupić komplet owiewek i sobie zmieniać co sezon :)
Czerwona szybsza :D ale fakt faktem zółty też mi sie podobał

Awatar użytkownika
adamobmw
bywalec
bywalec

Post autor: adamobmw » pn 04 sie 2014, 13:27

ADHD VFR pisze:
Zaper pisze:Ja polowałem na żółtą i znalazłem jedną, niestety w stanie kiepskim i drogim jak na ten stan, niedaleko Krakowa była, więc padło na czerwoną, chociaż zawsze można dokupić komplet owiewek i sobie zmieniać co sezon :)
Czerwona szybsza :D ale fakt faktem zółty też mi sie podobał
No nie wiem kumpel ma czerwona i przy Mojej jak stoi to jakoś tak wygląda biednie...bez urazy każdy ma swój gust :) ja bym na czerwony nie zamienił

ODPOWIEDZ