Pomoc w wyborze sport - turystyka
- Marsel
- pisarz
- Imię: Marceli
- województwo: łódzkie
Re: Pomoc w wyborze sport - turystyka
Zadzwoń do mnie tel w profilu. Jest XX w Zduńskiej Woli 98 na ga źniku ponoć stan igła.
Drugi troche dalej wtrysk i zmiescisz sie w budzecie.
Wiecej przez tel
Drugi troche dalej wtrysk i zmiescisz sie w budzecie.
Wiecej przez tel
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Hej,miałem 3 VFR,w tym 800FI,teraz szukam motka i ostatnio bardzo mi namieszał XX-który zawsze mi się podoba,mam na oku sprzęta,trzeba go wychuchać ale mechanicznie ok,nie ma co porównywać bo to dwa inne motki,pozycja wydaje mi się podobna ale na XX jakoś lepiej się czuje chyba,nie wiem jak w trasie.Silnik to bajka,no i duży i to jest plus,VFR z 3 kuframi i dziewczyną i było mi ciasno trochę ciasno a tu wydaje mi się że będzie ok.
Ten ze Zduńskiej Woli jest super,aż dziwne że jeszcze stoi.
Ten ze Zduńskiej Woli jest super,aż dziwne że jeszcze stoi.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
-
- zadomowiony
- Kontakt:
Nie no spoko, nikt tu nikogo na mine nie wrzuca, jakbym jechal to i tak z kims zeby go dokladnie obejrzal 
Metoda eliminacji (nie pytajcie jak eliminowalem
) zostala Hayka i ST 1050
Dam sobie pare dni na przemyslenie, poczytanie. Nie ukrywam, ze wasze opinie nie beda pomocne
bo o tych dwoch akurat dosc malo sie dowiedzialem...
Pozdrawiam,

Metoda eliminacji (nie pytajcie jak eliminowalem

Pozdrawiam,
hyc!
KEFAS, nie safek.
KEFAS, nie safek.
- Marsel
- pisarz
Panowie sorry za offfa tylko słowem sprostowania gwoli informacji
XXsior 98 ze Zduńskiej Woli jednak jest igła, pękła sprężyna napinacza łańcucha rozrządu, została wymieniona i dalej motocykl lata aż miło .
To tyle
sorry admini,
lecz chciałem żeby było wiadomo jak sprawa sie potoczyła
XXsior 98 ze Zduńskiej Woli jednak jest igła, pękła sprężyna napinacza łańcucha rozrządu, została wymieniona i dalej motocykl lata aż miło .
To tyle
sorry admini,
lecz chciałem żeby było wiadomo jak sprawa sie potoczyła
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Że tak napomknę o BMW, niekoniecznie K1200. Bo aktualnie się wożę R1100RS:) Kardan jest bezawaryjny i bezobsługowy dopóki nie nawali. Jeżeli nawali, to koszty naprawy są duże, ale i tak porównywalne do wymiany zestawu łańcuch/zębatki co drugi sezon w tym samym okresie eksploatacji. Czyli na plus jest czystość i wygoda:)
Na minus chyba to, że firma BMW w nowszych modelach liczy się bardziej z księgowymi niż z inżynierami, ale tak jest wszędzie. Dysponując wspomnianą na początku kwotą 18tzł zdecydowałbym się na zakup starszego modelu BMW w granicach 12-13tys, a reszta posłużyłaby jako zestaw narzędzi w postaci karty kredytowej;)
Na minus chyba to, że firma BMW w nowszych modelach liczy się bardziej z księgowymi niż z inżynierami, ale tak jest wszędzie. Dysponując wspomnianą na początku kwotą 18tzł zdecydowałbym się na zakup starszego modelu BMW w granicach 12-13tys, a reszta posłużyłaby jako zestaw narzędzi w postaci karty kredytowej;)
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ja zmieniłem na xx z tego powodu, że po 60kkm na rc36II, gdy przyszło jeździć we dwójkę z 3 kuframi, okazało się, że trzeba ją piłować przy każdym manewrze. A nie po to jest babcia, żeby ją piłować, więc oddałem w myślę dobre ręce a znalazłem coś, co ma zapas mocy pod łapą.
co do manewrów - mi nie przeszkadza, skręt słaby, ale dupa nisko więc nogi na ziemi. Przy niskich prędkościach łapy bolą, ale polecam vtr1000f na takie chwile
spalanie w porównaniu do rc36II o ok 1 litr na 100km większe, choć ostatnio jeżdżąc w grupie z armaturą wyszło poniżej 6l w dwie osoby, bo nie trzeba kręcić żeby jechało, więc to plus.
w porównaniu do hajki - honda to honda
mi się hajki odwłok nie podoba i nie spodoba
800fi jechałem raz jak sprawdzałem dla Magika i to w ogóle się ma nijak do 36II czy do xx. Pozycja na xx bardziej jak właśnie w 36II, ale kierownica z 5cm dalej. Nogi w stosunku do dupy tak samo.
Ale i tak xx nie przebije ze startu vtr, gdzie po odwinięciu manety dupa idzie bokiem
on się musi wkręcić na obroty, dopiero wtedy oddaje moc, ale vtr już jest z przodu w tym momencie

co do manewrów - mi nie przeszkadza, skręt słaby, ale dupa nisko więc nogi na ziemi. Przy niskich prędkościach łapy bolą, ale polecam vtr1000f na takie chwile

spalanie w porównaniu do rc36II o ok 1 litr na 100km większe, choć ostatnio jeżdżąc w grupie z armaturą wyszło poniżej 6l w dwie osoby, bo nie trzeba kręcić żeby jechało, więc to plus.
w porównaniu do hajki - honda to honda

800fi jechałem raz jak sprawdzałem dla Magika i to w ogóle się ma nijak do 36II czy do xx. Pozycja na xx bardziej jak właśnie w 36II, ale kierownica z 5cm dalej. Nogi w stosunku do dupy tak samo.
Ale i tak xx nie przebije ze startu vtr, gdzie po odwinięciu manety dupa idzie bokiem

- Buła
- klepacz
- Kontakt:
Ja chciałem 4 VFR ale życie pisze swoje i stałem się właścicielem XX-a przez przypadek.Moto wymaga serwisu bo długo stało ale pierwsze wrażenie ,,jest moc,,
na każdym biegu,nie trzeba tak namieszać się biegami jak w VFR,co do pozycji jest ok,jak zarejestruje to muszę go wziąć na jakieś winkle i zobaczyć jak się lata.
Kiedyś czytałem takie fajne porównanie,że XX to typowy motek w dalekie trasy,a jak ktoś raz na jakieś czas tylko gdzieś pojedzie i lata więcej koło komina to VFR jest jak znalazł,chyba coś w tym jest.

Kiedyś czytałem takie fajne porównanie,że XX to typowy motek w dalekie trasy,a jak ktoś raz na jakieś czas tylko gdzieś pojedzie i lata więcej koło komina to VFR jest jak znalazł,chyba coś w tym jest.
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
- Marsel
- pisarz
Marcin dawaj foty w odpowiednim dziale 

- Buła
- klepacz
- Kontakt:
Jakoś na dniach będą.
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
- kecajm69
- klepacz
- Imię: Jacek
No i od wczoraj Safek stał sie nowym właścicielem mojego juz byłego Triumpha ST 1050. Niech służy jak najdłużej 

Jacek M.