Witam,
ok po uporaniu się z wymianą płynu hamulcowego oraz sprzęgła postanowiłem powrócić do wcześniej błędnie zmontowanego przedniego zawieszenia. Problem polega na tym, że przed demontażem przodu celem wymiany oleju w lagach moto było idealnie proste, a teraz po zmontowaniu i skręceniu wszystkiego do kupy przy wyprostowanej kierownice koło delikatnie skręca w lewo... Moto proste i nie bite, tak jak wcześniej pisałem przed wsadzeniem moich łapsk wszystko było idealne. Wymiana oleju w lagach odbyła się w zgodzie z serwisówką i wszystko jest cacy. Wiem, po co się zabierasz jak się nie znasz, ano... bo lubię się upierdzielić po łokcie a i przy okazji czegoś nauczyć.
pozdrawiam
Źle zmontowane przednie zawieszenie - problem
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: Źle zmontowane przednie zawieszenie - problem
Poluzuj śruby na półkach i ustaw prawidłowo przednie koło.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Przy wyjmowaniu lagi mogłeś lekko półki przekręcić szarpnięciem, zrób tak jak kolega wyżej pisał w poście, skręć koło ustaw je prosto i skręć półki.
LWL 74HN
- gapa44
- zadomowiony
- Imię: Sławek
Jeśli nie pomogą powyższe sposoby to:
-zaproś kogoś do pomocy
- przytrzymaj koło w jakiejś blokadzie
- trzymając kierownicę skręconą, w odpowiednią stronę, skręcaj półki i dopiero po skręceniu zwolnij nacisk
- jeśli za mało to powtórz z większą siłą
Miłej prostej jazdy
-zaproś kogoś do pomocy
- przytrzymaj koło w jakiejś blokadzie
- trzymając kierownicę skręconą, w odpowiednią stronę, skręcaj półki i dopiero po skręceniu zwolnij nacisk
- jeśli za mało to powtórz z większą siłą
Miłej prostej jazdy