To żeś wydumkę z tego tematu pociągnął. Co chwila ktoś odnosi się tutaj do moich słów, których nie wypowiedziałem (napisałem).
1. Cała analiza układu wylotowego robiona w Autodesk CFD Simulator i SolidEdge ST.
2. Sama pucha dolotu pozostaje bez zmian, tzn. (filtr powietrza typu Pipercross lub K&N) + chodzi o przesunięcie kierunku z którego zasysane będzie powietrze na przód motocykla, zmiana samych wlotów powietrza tak, żeby nie wytwarzało się w nich podciśnienie (coś ala doloty typu Ram Air jak pisałeś). Mówiąc szczerze nie widziałem na oczy jak to jest rozwiązane w VFR 800Fi na którą teraz się nastawiłem. Projekty wstępne robione były pod RC36II.
3. Jeszcze raz powtarzam, nie zmieniam w silniku cylindrów na większe, zaworów na mocniejsze, itd. bo to własnie jest porywanie się z motyką na słońce i zajmie xx lat. Ja mam na ten projekt czas do marca 2015

4. Operacje na silniku mają polegać jedynie na przywróceniu mi świetności z czasu kiedy wyjeżdżał z fabryki

Tzn. wymiana uszczelniaczy, ew. pierścieni, panewek, polerowanie kanałów dolotowych, wylotowych, usuwanie nagarów. Zostaną usunięte jedynie "eco" systemy typu dopalania spalin, wtórny obieg odmy, itd. Wszystkie operacje jakie zostaną przeprowadzone są zależne od pomiarów jakich dokonam konkretnemu silnikowi jaki zdobędę

Posiadam przyrządy metrologiczne do badań tego typu.
5. To nie ma być potwór, nie będę mu robił z 84kW nagle 120kW !! NIE PORYWAM SIĘ Z MOTYKĄ NA SŁOŃCE, NIE WYGRAŁEM W TOTKA.
6. Projektowany układ wylotowy i dolotowy ma zapewnić temu motocyklowi pożądany przebieg mocy i momentu (wzrost przy wysokich obrotach bez wyraźnego spadku na niskich).
7. Jeżeli chodzi o sam aspekt Racing Replica to powtarzam tez jeszcze raz - chodzi przede wszystkim o pozycję za kierownicę, zmniejszenie masy i zawieszenie.