Arnold pisze:A przeczytaliście to co jest napisane na zdjęciu które wrzuciłem z serwisówki?
W temacie rozwiercania silnika 800Fi z racji zżerającej mnie ciekawości wziąłem i zapytałem gościa który robi silniki do sportu właśnie.
Otóż Arnold! można rozwiercić silnik z powłoką ceramiczną do ponadwymiarowych tłoków,
masz racje 
. Tyle że oczywiście trzeba położyć nową warstwę ceramiczną (nicasil) no i tutaj robi się ciekawie. Na moje pytanie czy jest w Polsce firma która to dobrze zrobi w silniku VFR, gość najpierw się uśmiał, potem zaczął tłumaczyć a po chwili machnął ręką. Najbliższa firma która się tym zajmuje to Czechy (robią przeważnie dwusuwy ), natomiast ten gość wysyła do Anglii, firma z tego co zdążyłem zapamiętać Lancord ? jest to firma z USA. Cena za 4 cylindry to około 6 tyś złotych + wysyłka. Doliczając koszta tłoków, kutych korb + całej reszty zaczyna się to robić chore i przeciętny śmiertelnik (jego słowa

) nie bawi się w takie modyfikacje, po prostu kupuje mocniejszy motocykl.Tak więc można ale koszta....niemałe.