silnik nie kręci
- Padre
- bywalec
- Imię: Artur
- województwo: śląskie
silnik nie kręci
Witam, mam taki problem a mianowicie po rozebraniu sprzęgiełka rozrusznika i wymianie sprężynek które trzeba było wymienić poskładaniu wszystkiego do kupy naładowaniu akumlatora silnik nie chce nawet obrócić tzn tak jak by chciał ale nie mógł myślałem że aku szlak trafił ale na kable z innego aku też ani drgnie
ma ktoś jakiś pomysł co to może być.

- BlackHunter
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: podlaskie
Re: silnik nie kręci
Cześć.Ten drugi akumulator na pewno masz sprawny? gdy naciskasz start to kontrolki przygasają? Podczas rozruchu z kabli ten 2 pojazd z którego pobierany jest prąd musi być odpalony. Miałem podobny przypadek i winowajacą był aku.
Dla jednych to szaleństwo, dla innych całe życie...
Życie jest jak motocykl- to Ty nadajesz mu tępo i kierunek
Życie jest jak motocykl- to Ty nadajesz mu tępo i kierunek
- Padre
- bywalec
Witam, ten drugi aku jest ze małego samochodu ani na zgaszonym ani na zapalonym aucie nie odpala kontrolki przygasają jutro będę miał aku z innego moto wtedy zobaczę czy to samo się będzie dziać
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Sprawdź jeszcze raz poprawność złożenia podzespołów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
żle złożyłeś {zazębiłeś } zębatkę pośrednią z rozrusznikiem i sprzegiełkiem ,rozbierz dekiel jeszcze raz zmontuj zębatki , jeśli jesteś zdolny to możesz sprawdzić poprawne złożenie bez zakładanie pokrywy sprzęgła trzeba przytrzymać wałek zębatki ,ale jeśli nie czujesz sie pewnie to zamontuj dekiel możesz do sprawdzenia przycisnąć go ręką tylko odepnij czujnik żeby nie zapaliła jak będzie dobrze kręcił to składasz jeśli nie to jeszcze raz rozbieraj i ustaw odpowiednio
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Padre
- bywalec
Dzięki bardzo panowie za pomoc silnik już kręci
wstyd się przyznać ale jakimś cudem ta mała podkładka która jest za zębatką rozrusznika w jaki sposób wywiało mi ją stamtąd
temat do zamknięcia.