Jakie moto do 6-7tys - dla dwojga ? Trudny wybór

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Re: Jakie moto do 6-7tys - dla dwojga ? Trudny wybór

Post autor: Buła » sob 02 mar 2013, 12:53

TDM fajny motocykl w prowadzeniu,wyglądzie i taki a la terenowy ale wadą jest jego silnik,tak jak mówi Emil,lubi olej i trzeba tego pilować bo inaczej będzie puk-puk panweka.Polecam VFR 750 lub CBR 1000 Dual,tam mocy Ci na pewno nie braknie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
grover88
teksciarz
teksciarz
województwo: lubelskie

Post autor: grover88 » sob 02 mar 2013, 17:58

Jeśli juz pytasz o GTS to powiem tak mega wygodny i mega elastyczny. Miałem przyjemność takim jeździć i jedyna jego wada to że jest ciężki na parkingu. Prowadzi się jak marzenie. Niby straszą drogimi częsciami ale to nie do końca tak jest. Silnik nie do zarąbania mało że stał 2 lata i olej jak smoła to jak tylko powąchał prądu zaskoczył od strzała. Szwagier odkupił od mojego stryja i po sezonie zaczynał szukać czegoś innego i na co by nie usiadł to twierdzi że nie jest to samo. Najlepiej porozmawiaj z kimś kto ma ten motor a nie z kimś kto słyszał... sam miałem długo na niego ochotę.
VFR800 RC46 Fi - poszła w UA
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...

Awatar użytkownika
kris
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kris » sob 02 mar 2013, 18:47

Polecam cb 750 seven fifty miałem super sprzęt no i Honda. :biggrin Naprawdę warto w tej cenie coś znajdziesz nie będzie skatowany.

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Post autor: olo » sob 02 mar 2013, 18:53

to ja jeszcze dorzucę od siebie: seven-fifty i litrowa cebra-fatalny rozwiązanie na pędu alternatora-łańcuchem od wału w środku silnika i w razie jakichkolwiek kłopotów z tymże napedem (a to nowe motocykle nie są!)-wyjęcie i rozbiórka silnika... TDM-kłopotliwa, nietypowa wymiana oleju a do tego brak kontrolki jego ciśnienia, jak zresztą w wielu fortepianach-masakra...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » sob 02 mar 2013, 19:57

grover88 pisze:Jeśli juz pytasz o GTS to powiem tak mega wygodny i mega elastyczny. Miałem przyjemność takim jeździć i jedyna jego wada to że jest ciężki na parkingu. Prowadzi się jak marzenie. Niby straszą drogimi częsciami ale to nie do końca tak jest. Silnik nie do zarąbania mało że stał 2 lata i olej jak smoła to jak tylko powąchał prądu zaskoczył od strzała. Szwagier odkupił od mojego stryja i po sezonie zaczynał szukać czegoś innego i na co by nie usiadł to twierdzi że nie jest to samo. Najlepiej porozmawiaj z kimś kto ma ten motor a nie z kimś kto słyszał... sam miałem długo na niego ochotę.
Zasadniczą kwestią jest to, że łatwiej znaleźć w tym kraju uczciwego polityka niż kogoś kto jeździ na GTS'ie ;) Cholernie mało tego...

Awatar użytkownika
lasooch
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: mazowieckie

Post autor: lasooch » sob 02 mar 2013, 20:32

Na forum ADVrider był jeszcze niedawno do sprzedania GTS za jakieś niewielkie pieniądze (chyba właśnie 6tys), z tego co pamiętam to chyba jakaś dziewucha go ogłaszała. Poszukać namiarów?
Triumph Tiger 1050 << bikepics

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » ndz 03 mar 2013, 00:51

lasooch pisze:Na forum ADVrider był jeszcze niedawno do sprzedania GTS za jakieś niewielkie pieniądze (chyba właśnie 6tys), z tego co pamiętam to chyba jakaś dziewucha go ogłaszała. Poszukać namiarów?
Jak najbardziej i czekam na PW.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » ndz 03 mar 2013, 01:24

w gts jest uwtryskowiony silnik ze starej fzr-y 1000 a ta papusiac olej bardzo lubiała nawet jako nowa maszyna.zostan w rodzinie kup 36-stke

Awatar użytkownika
mardok1980
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Hubert

Post autor: mardok1980 » sob 01 cze 2013, 16:43

Buła pisze:TDM fajny motocykl w prowadzeniu,wyglądzie i taki a la terenowy ale wadą jest jego silnik,tak jak mówi Emil,lubi olej i trzeba tego pilować bo inaczej będzie puk-puk panweka.Polecam VFR 750 lub CBR 1000 Dual,tam mocy Ci na pewno nie braknie.
ja równiez polecam tylko VFR a co do dualki to tez trzeba zwracac uwage czy niejest zdlawiona bo kilka lat wstecz po splacie kredytu tylko na dualke mi starczyło i ostro sie rozczarowalem jak zaczołem nią jezdzic.wracajac z Mazur i jadąc V-max wyprzedzil mnie Citroen i wogóle przyjemnosci na trasie niebylo:(

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » ndz 02 cze 2013, 16:17

Wlasciwie to kazdy moto moze byc zdlawiony poprostu jak zwasze przy kupnie nalezy wszystko sprawdzic
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

przemysl91
Imię: Przemek
województwo: małopolskie

Post autor: przemysl91 » ndz 02 cze 2013, 22:17

Przymierzalem sie do tdm 850 przed liftem ,cbr 600f4 i vfr rc36 /II.ta ostatnia zostala.po ok 1000 km jestem zadowolony.dobre prowadzenie,dynamiczny silnik i bardzo niskie spalanie.raz na baku spalil mi 4.8 a teraz jakies 5.2 przy jezdzie dajacej frajde.sproboj f4 fajny ale mniejszy gabarytowo od vfr.lzejszy sie wydawal i tez nie do zajechania.

Awatar użytkownika
mardok1980
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Hubert

Post autor: mardok1980 » ndz 02 cze 2013, 22:21

przemysl91 pisze:Przymierzalem sie do tdm 850 przed liftem ,cbr 600f4 i vfr rc36 /II.ta ostatnia zostala.po ok 1000 km jestem zadowolony.dobre prowadzenie,dynamiczny silnik i bardzo niskie spalanie.raz na baku spalil mi 4.8 a teraz jakies 5.2 przy jezdzie dajacej frajde.sproboj f4 fajny ale mniejszy gabarytowo od vfr.lzejszy sie wydawal i tez nie do zajechania.
VFR gratuluje:) dobry wybor:)

Awatar użytkownika
belkot
klepacz
klepacz
województwo: śląskie

Post autor: belkot » wt 04 cze 2013, 21:06

Vfr RC36II jak planujesz gdziesz jezdzic dalej bo owiewki daja rade a na fazerze czy bandicie to mozna oszalec z wiatrem. Ja kupilem Rc36 i wiecej na nakeda nie wsiade chociaz mialem ich sporo. Co do spalania to chyba jakis zart zeby palil okolo 5 litrow na gazniku... no chyba ze sie jedzie zgodnie z przepisami :D

Johann
zadomowiony
zadomowiony
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Johann » wt 04 cze 2013, 21:11

belkot pisze:Vfr RC36II jak planujesz gdziesz jezdzic dalej bo owiewki daja rade a na fazerze czy bandicie to mozna oszalec z wiatrem. Ja kupilem Rc36 i wiecej na nakeda nie wsiade chociaz mialem ich sporo. Co do spalania to chyba jakis zart zeby palil okolo 5 litrow na gazniku... no chyba ze sie jedzie zgodnie z przepisami :D
A ja mam odwrotnie.
Przy o wiele mniejszych prędkościach o wiele większa przyjemność na nakedzie.

Jak do tego jeszcze v2 z dobrymi wydechami - cud miód i orzeszki.
Nie czyń jak ja czynię. Czyń jak nauczam.

Awatar użytkownika
belkot
klepacz
klepacz
województwo: śląskie

Post autor: belkot » wt 04 cze 2013, 21:21

Do miasta sie naked nadaje to prawda ale nie na wyprawy. BYlem nakedem w roznych zakatkach europy i po kupnie VFR juz wiem ze nigdy nakeda nie kupie. Na VFR jade sobie spokojnie 160-170 i nie walcze z wiatrem jak powalony. Ale oczywiscie jak ktos jezdzi do 120 to niech sobie nakeda kupi :)

ODPOWIEDZ