miejscówka

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

miejscówka

Post autor: Kolega_PL » czw 18 kwie 2013, 22:12

Czy możecie polecić jakąś atrakcyjną, sprawdzoną kwaterę, hotel, pensjonat itp:
a) w Dubrowniku lub okolicach
b) na wybrzeżu Czarnogóry
c) Między Karlovac a Rijeką, tak na przystanek w drodze do Montenegro

Z góry dzięki za pomoc.
Adam

luktoy
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz
Kontakt:

Re: miejscówka

Post autor: luktoy » pt 19 kwie 2013, 08:11

A w jakim terminie jedziesz?

Byłem kilka razy w Chorwacji, w różnych okresach: na weekend majowy, Boże Ciało, i w pełni sezonu również. Nigdy nie było problemu w znalezieniu miejscówki po drodze. Jeżeli planujesz podróż "Jardanką" to gdzie tylko przyjdzie Ci ochota, zjeżdżasz do miasteczka i "zimmer frei" jest pod dostatkiem.

Ostatnim razem wymyśliłem,że dla ograniczenia kosztów zostaniemy na kempingu pod namiotem. Okazało się, że za kemping zapłaciliśmy tyle samo co kosztowała przyzwoita kwatera (pokój z aneksem kuchennym i łazienką).

Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: miejscówka

Post autor: Kolega_PL » pt 19 kwie 2013, 11:02

To, że łatwo znaleźć na Jardance to wiem, ale raczej pytam się o jakieś polecane :)
Jedynie martwi mnie pierwszy przystanek, który będzie gdzieś między Karlovać, a Rijeką, w zależności jak daleko zdoła się dojechać. I tam wolałbym mieć konkretny adres, aby, jak dopadnie noc, nie szukać łóżka. Co prawda w sieci znajdzie się jakieś lokum, ale zawsze lepiej spytać ownersów, bo może coś znają i polecają :)
Adam

ODPOWIEDZ