wpadłem puszką w dziurę

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
województwo: podkarpackie

Re: wpadłem puszką w dziurę

Post autor: Revolut » wt 09 kwie 2013, 18:42

Pierwsza wycena zawsze jest zaniżona, polują na jelenie :D

Po odwołaniu dostaniesz więcej i wtedy albo się zgadasz, albo się szarpiesz dalej :D
Każdy chce oksytocyny i endorfin... :P Ale jak nie można... To pozostaje adrenalina :D
Obrazek - VFR 800Fi '00 "Caerulentis somnium" :D

Awatar użytkownika
FernandoT
pisarz
pisarz
województwo: lubuskie

Post autor: FernandoT » czw 11 kwie 2013, 20:29

jeśli kogoś zainteresuje miałem taką samą sytuację. pękła mi sprężyna jak wpadłem w dziure. na oględzinach policzył mi sprężyne i amortyzator. oczywiście wypłacili mi za jedną sztukę wszystkiego choć oczywistym jest że trzeba wymienić komplet. sprawa ciągneła się 2 miesiące pieniądze śmieszne a jakby ktoś z was miał do czynienia z ubezpieczalnią Vienna Insurance Group to omijać szerokim łukiem.
WSK M21W2 1972, KTM LC 4

Awatar użytkownika
luki-j1
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
województwo: lubelskie

Post autor: luki-j1 » sob 13 kwie 2013, 17:13

adrian76 pisze:W piątek jadąc do pracy wpadłem moją puszką w dziurę i uszkodziłem felgę BBS aż zeszło powietrze z koła. Zgłosiłem zdarzenie na Policji oraz zgłosiłem szkodę u ubezpieczyciela drogi na której była dziura. Z likwidatorem jestem umówiony na wtorek. Moje pytanie do Was jako znawców w każdej dziedzinie. Jak z nim rozmawiać i czego żądać? Zwrotu za nową felgę, opony??? Proszę o opinię i pomoc
Po pierwsze nie ma takiego czegoś jak prostowanie felgi aluminiowej (jeżeli chodzi o procedurę ubezpieczalni)
Po drugie jak masz felgę do wymiany a nie są dostępne to postaraj się o podkładkę z tej firmy o braku dostępności i braku produkcji tego modelu w tedy muszą zapłacić za cały komplet tej firmy (stare raczej będą do zwrotu) ale walka będzie ciężka.

Co do opony to muszą zapłacić za uszkodzoną a jak nie występują to za dwie oponki zwracają kasę. (należy jeszcze zwrócić uwagę na zużycie opony bo za złom też nikt nie zapłaci)

Awatar użytkownika
adrian76
pisarz
pisarz
Imię: Adrian
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: adrian76 » ndz 14 kwie 2013, 00:04

Po telefonie "miłego" pana z ubezpieczalni kwota którą mi zaoferowali jest ostateczna. Z tego co mi powiedział jeżeli ta kwota mnie nie satysfakcjonuje to mogę oddać auto do serwisu, aby przygotowali wycenę naprawy i przesłania jej do nich celem zaakceptowania. Tak więc albo idę na długookresową wojnę, albo biorę to co mi zaoferowali.
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Gregory » ndz 14 kwie 2013, 10:19

Jak masz, to daj komuś do wyceny, kto Ci ja podbije pieczątką firmową i wtedy ja oddaj im.
Zobaczymy jak się na to będą zaopatrywać ?
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
adrian76
pisarz
pisarz
Imię: Adrian
Kontakt:

Post autor: adrian76 » ndz 14 kwie 2013, 23:24

Przesłałem do ubezpieczalni informację którą otrzymałem od felgi.pl że moich felg już nie produkują i w zastępstwie oferują mi podobne felgi za 1427zl/szt. Mimo tego ubezpieczalnia dalej twierdzi że kwota którą mi wycenili jest niezmienna. Jedyne wyjście jakie mam jeżeli się z tą kwotą nie zgadzam to naprawa bezgotówkowa w serwisie po wcześniejszym przedstawieniu im kosztorysu z serwisu.
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/

Awatar użytkownika
luki-j1
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
województwo: lubelskie

Post autor: luki-j1 » pn 15 kwie 2013, 21:20

Wiec jedź do serwisu poproś o wycenę i daj im my tak często robimy.

ODPOWIEDZ