luzy w stacyjce
- arkadius9
- teksciarz
- województwo: poza granicą Polski
Re: luzy w stacyjce
Oki..stacyjka z gorna polka na stole..od dolu dwie okragle sruby do rozwiercenia i trzy male torksy..
Kolejne pytania laika..jak rozwierce okragle lby to bede musial wymienic sruby na normalne?
Pyt nr dwa...gdzie sa te styki zeby ewentualnie spr.czy jest tam co do naprawienia.?
Pyt nr trzy. Jak rozumiem rozwiecaja te dwie okragle sruby mamy na mysli rozwiercenie lbow?
Z gory dzieki za odpowiedzi..jak dobrze ze jestescie..heheheh
Kolejne pytania laika..jak rozwierce okragle lby to bede musial wymienic sruby na normalne?
Pyt nr dwa...gdzie sa te styki zeby ewentualnie spr.czy jest tam co do naprawienia.?
Pyt nr trzy. Jak rozumiem rozwiecaja te dwie okragle sruby mamy na mysli rozwiercenie lbow?
Z gory dzieki za odpowiedzi..jak dobrze ze jestescie..heheheh
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Torksy odkręć, a z tych rozwierconych wykręcasz szczypcami to co zostanie - najpierw naszlifuj na tym co zostanie płaszczyznę żeby szczypce się nie ślizgały przy wykręcaniu.
Wiercisz tak aby zlikwidować łeb który trzyma obudowę, później dopasujesz normalne śruby.
Wrzuć dokładne fotki tej stacyjki to będziemy kombinować
Wiercisz tak aby zlikwidować łeb który trzyma obudowę, później dopasujesz normalne śruby.
Wrzuć dokładne fotki tej stacyjki to będziemy kombinować

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- arkadius9
- teksciarz
Dzieki Fakir..jutro sie za to zabiore i wrzuce foty jak odkrece te torksy...dzieki za pomoc:-)
- arkadius9
- teksciarz
Czy ktos mi moze powiedziec jakiego rozmiaru sa te torksy z tylu stacyjki..to jakies specjalne z otworem w srodku...musze taki kupic na ebayu..a cale komplety kosztuja wszystkie pienadze swaiata...caly dzien jezdzilem po sklepach i dupa..komplet kosztuje 20funtow....nie wiem jak sie mierzy te torksy..bede wdzieczny za podpowiedz
- arkadius9
- teksciarz
Stac yjka naprawiona:-):-) Fakir to fachowiec na odległość jeszcze raz dziekuje..temat uwazam za zamkniety.
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
To teraz ja zacznę. Naczytałem się o tych stacyjkach a tu trach moja zaczęła się zacinać chodzi o to, że jak chce włączyć zapłon to muszę poruszać odpowiednio i wtedy przekręcę kluczykiem. Nie mam tu na myśli instalacji tylko chodzi o zacinanie się kluczyka tak jak by go coś blokowało przed przekręceniem na zapłon.
Czeka mnie wymiana stacyjki czy może uzyskam jakąś poradę?
LWL 74HN
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Zamki należy co jakiś czas smarować

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
kluczyk originalny czy dorabiany? z opisu wynika że może być kiepsko skopiowanyZając pisze:Nie mam tu na myśli instalacji tylko chodzi o zacinanie się kluczyka tak jak by go coś blokowało przed przekręceniem na zapłon.
to jeszcze się pochwal co było przyczyną problemuarkadius9 pisze:Stac yjka naprawiona:-):-) Fakir to fachowiec na odległość jeszcze raz dziekuje..temat uwazam za zamkniety.

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Trudno powiedzieć ale raczej podrobiony.Fakir pisze:kluczyk originalny czy dorabiany? z opisu wynika że może być kiepsko skopiowany
LWL 74HN
- arkadius9
- teksciarz
Po rozebraniu automatu stacyjki okazalo sie ze styki sa zasniedziale..drobny papier scierny zwieczyl dzielo:-):-):-)...operacja przeprowadzona pomyslnie..pacjent zyje:-):-)