fotoradar
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: fotoradar
można jeszcze rozwinąć pytanie ,oczywiście pewnie będzie to zależało od indywidualnej oceny sądu = czy w takim przypadku właściciel jest ukarany za nie wskazanie kierującego ,i w jakim stopniu zostanie ukarany, czy grzywna ,czy grzywna +punkty karne
Z drugiej strony nie można skazać kilku podejrzanych w tej samej sprawie trzeba udowodnić winę sprawcy -bo jeśli byłaby to sprawa np: o morderstwo to 25 lat dla kilku osób bo się przyznają i są podejrzane
Z drugiej strony nie można skazać kilku podejrzanych w tej samej sprawie trzeba udowodnić winę sprawcy -bo jeśli byłaby to sprawa np: o morderstwo to 25 lat dla kilku osób bo się przyznają i są podejrzane
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Ja już opisywałem swój przypadek, ale powtórzę.
Dostałem zdjęcie nieczytelne i chyba 6 pkt, a miałem już chyba ze 20...
A więc złożyłem zeznania na straży miejskiej, że wziąłem chłopaka na okazję i to on kierował...
Jeżdżę samochodem firmowym i niestety nie można złożyć zeznań że nie wiadomo kto jechał bo pracodawca ma OBOWIĄZEK ewidencjować kto w danym momencie używa auta.
Za jakiś czas przyszedł dzielnicowy i dostałem 400 zł kary bez pkt (Tyle samo co mandat bo nie doliczyli mi kosztów sądowych) za niewskazanie danych kierowcy.
Dostałem zdjęcie nieczytelne i chyba 6 pkt, a miałem już chyba ze 20...
A więc złożyłem zeznania na straży miejskiej, że wziąłem chłopaka na okazję i to on kierował...

Jeżdżę samochodem firmowym i niestety nie można złożyć zeznań że nie wiadomo kto jechał bo pracodawca ma OBOWIĄZEK ewidencjować kto w danym momencie używa auta.
Za jakiś czas przyszedł dzielnicowy i dostałem 400 zł kary bez pkt (Tyle samo co mandat bo nie doliczyli mi kosztów sądowych) za niewskazanie danych kierowcy.
- SpiNacZ
- zadomowiony
- Imię: Jarek
- województwo: łódzkie
Proponuję poczytać.
http://biznes.onet.pl/nie-widac-cie-nie ... news-detal
http://biznes.onet.pl/nie-widac-cie-nie ... news-detal
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Podłącze się pod temat otóż chodzi o ITD.
Czy Inspekcja stojąc przy trasie tak zwanym schengen-busem (busem) może robi zdjęcia?
Gdyż któregoś pięknego dnia jadąc samochodem autostradą zauważyłem busa ITD stojącego na parkingu i na dachu tego busa była wysunięta ponad dach jakby kamera czy coś takiego z dwiema soczewkami skierowanymi w naszym niestety kierunku a jechałem troszeczkę szybciej niż by się należało.
Mam pytanie czy już mam się spodziewa zdjęcia czy to po prostu powiedzmy jakaś kamera czy lornetka?
Czy Inspekcja stojąc przy trasie tak zwanym schengen-busem (busem) może robi zdjęcia?
Gdyż któregoś pięknego dnia jadąc samochodem autostradą zauważyłem busa ITD stojącego na parkingu i na dachu tego busa była wysunięta ponad dach jakby kamera czy coś takiego z dwiema soczewkami skierowanymi w naszym niestety kierunku a jechałem troszeczkę szybciej niż by się należało.
Mam pytanie czy już mam się spodziewa zdjęcia czy to po prostu powiedzmy jakaś kamera czy lornetka?
LWL 74HN
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
Zdjęcia to bym się bardzo nie spodziewał, już od dawna trąbią że ITD nie będzie przysyłać zdjęcia, zdjęcie do wglądam ma być dopiero w sądzie co jest bardzo dyskusyjne, w każdym bądź razie mojemu staruszkowi przyszedł mandat w fotoradaru bez zdjęcia. A na dachu to Oni mają kamerę przez którą mogą pukać zdjęcia jak i kontrolować ruch, już kilka takich mijałem i nie dostałem jeszcze żadnego zdjęcia.Zając pisze:Mam pytanie czy już mam się spodziewa zdjęcia czy to po prostu powiedzmy jakaś kamera czy lornetka?
-
- pisarz
- Imię: Adam
busy na dachu mają urządzenie do sprawdzania Viatoli i najczęściej to robią bo to jest dużo większa kasa , ale nigdy nie wiadomo czy za szybą czegoś nie wstawią
Adam
- Zając
- klepacz
Bus był obrócony w naszym kierunku tyłem i raczej okien nie było wydaje mi się, że oblachowany on jest z tyłu. A co to jest te Viatoli?
LWL 74HN
- kifer
- pisarz
Automatyczny system poboru opłat dla ciężarówek i autobusów.
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
- Zając
- klepacz
Fakt TIR też tam był, powiedzmy, że byli zajęci ciężarówkami. Ok trochę się uspokoiłem, trzęsę trochę portkami bo podróżowałem służbowym autem.
LWL 74HN
- Higga
- teksciarz
- Imię: Szczepan
- województwo: podkarpackie
oni tymi urzadzeniami sprawdzaja stan konta na Viatoolach, wiec bez stresu Panie 

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
A do cykania fotek to mają Fordy Modeo z lufą ukrytą pod grillem maski.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
- Imię: Adam
czarne Mondea i srebrne FokusyLukaszny pisze:A do cykania fotek to mają Fordy Modeo z lufą ukrytą pod grillem maski.
Adam
- brylek22
- klepacz
dzisiaj mijałem ITD, jadący Transit z takim dziwnym aparacikiem na dachu. Specjalnie przyglądałem się co to jest i wygląda jak aparat z soczewką i lampą błyskową.
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
Wygląda jak fotoradar ale z tego co wiem jest to urządzonko do sprawdzenia czy ma się opłaconego Viatola.
Na cb pytałem o to gucio i tak Tirowcy powiedzieli.
Trza jakiegoś krokodyla charatnąc i niech się pucuje co to za ustrojstwo.
Na cb pytałem o to gucio i tak Tirowcy powiedzieli.

Trza jakiegoś krokodyla charatnąc i niech się pucuje co to za ustrojstwo.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Dokładnie jak Diego mówi, sprawdza czy jest wykupiony Viatoll.
A co do puszek z fotografem to w okolicach Lipna jest np. żółty Partner.
A co do puszek z fotografem to w okolicach Lipna jest np. żółty Partner.