Własnoręcznie wykonany stelaż pod kamerke motocyklowa (poseidon 720p). 3 godziny pracy w garazu i stelaż regulowany z 2 wymiennymi wysięgnikami gotowy. Pomysł i wykonanie własne a wieć jestem dumny z siebie ]:->
Oceńcie sami
Nie ma opcji, odkręcić też się nie odkręci bo ma odpowiednia podkładkę, zresztą próbowałem na silem ciągnąć i nie ma szans konstrukcja solidna nic nie drga ani się nie telepie:)
PETER pisze:trzeba miec czystą szybe Puzon a nie narzekać
Szybę pucowałem za każdym razem i tak nie jestem zadowolony z jakości filmu. Przez szybę to można nagrywać jak się rozpędzamy do max V w 10sekund a nie na przykład krajobraz Transalpiny.
Panowie spokojnie sprawdzałem jak to wygląda z tej pozycji jaka jest za szybą i nie jest tak najgorzej ale to w garazu. Liczę ze bedzie choć jeden sloneczny dzien w ost tygodniu mojego urlopu i będę mógł wrzucic efekty testowania kamerki.
A co to samego stelaża to jest na zdjęciach przeciez pokazane 2 uniwersalne wysięgniki, jeden do kręcenia za owiewką a drugi nad owiewką.
A co do samych owadów to racja wcale nei latwo wyczyścić napwno:) Ale wielu jeździ np z kamreka na kasu i nie narzeka:) Poczekajcie cierpliwie na efekty:)
puzon pisze:Szkoda czasu i pracy bo i tak będzie kręcić przez szybę. Ale za pomysł i chęci gratki. Chyba że ma też uniwersalne mocowanie np. gdzieś na boku.
Narazie powstal taki stelaż ale w niedalekiej przyszłości powstanie więcej i byc moze lzejsze i montowane w inncy miejscach:) o efektach poinformuje:)
rde_rudy pisze:A co to samego stelaża to jest na zdjęciach przeciez pokazane 2 uniwersalne wysięgniki, jeden do kręcenia za owiewką a drugi nad owiewką.
Faktycznie tego nie dopatrzyłem ale coś mi się zdaje że przy tym dłuższym wysięgniku nie dasz rady wyeliminować drgań.
Jak narazie nie udało mi się przejechać z tym "ustrojstwem". Powód prosty za dużo się wczoraj wypiło. Efekt widać poniżej. Jakość dźwięku katastrofa ale to tylko Poseidon a nie go pro Drgań praktycznie nie ma. Na dniach mam nadzieje ze uda mi się przetestować lepiej sprzęt a efekty wrzucę tutaj:)
rde_rudy pisze: Jakość dźwięku katastrofa ale to tylko Poseidon
Zastanawiałem się czy u siebie nie rozwiercić lekko tej dziurki od mikrofonu i nie dać tam jakiegoś pluszu czy innego "miśka". Zobacz jakie drgania na samym postoju a jak dojdzie do tego jeszcze zajebista powierzchnia drogi to trudno będzie w kadrze auto uchwycić i to było chyba na tym krótszym wysięgniku. Ja będę chciał bezpośrednio przymocować kamerę do czachy aby nie kombinować z żelastwem .