Gadka o 4 kołach

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Re: Gadka o 4 kołach

Post autor: olo » pt 22 lut 2013, 17:59

Nie miałem żadnych problemów, przejeździłem kilkadziesiąt tysięcy km. na gazie bez najmniejszego nawet pyknięcia w dolot a podobno te silniki bardzo nie lubią gazowania...
W sumie jeśli dobrze pamiętam to po odpaleniu na zimno przez sekunde może popychacze zagrały ale zaraz cichły zupełnie...a to w zasadzie norma...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

sajmon
pisarz
pisarz

Post autor: sajmon » pt 22 lut 2013, 19:19

KolczyK pisze:Beni do Opla nie wiedzieć czemu byłem mocno uprzedzony. Patrząc na VAGowe ścierwo, które się na rynku sprzedaje z głupia franc wpisałem w allegro opel ... w moim mieście... no i okazało się, że znajomy z Opla sprzedaje. 119 nalatane w oryginale, skórki, wszystko co tylko potrzeba...masakra. takiego wyposażenia nie miałem w B6 passacie i do tego w podstawie tak naprawdę. a odpycha się szalenie. tylko spalanie trochę większe niż VW
Haha proponowałem Ci mojego Opla rok temu to nie chciałeś , teraz latam Signum 07 150ps więc to samo co Twoja Viki, a co do wyposażenia to jak szukałem Signum/Viki to duuzo więcej egzemplarzy w wersji cosmo można znaleźć w Signum---wszystko na bogato, tylko lodówki nie ma .

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 22 lut 2013, 20:02

Gacol pisze:Ja mam cisze.Tylko problem z wolnymi obrotami na PB.
silniczek krokowy ?

czyszczenie przepustnicy? kable ?
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 22 lut 2013, 20:05

no tak sajmon ale to była Astra z tego co pamiętam :) faktycznie :) chciałem niskobudżetowy to fakt :)

kurde dziś miałem ciekawostkę. Nagle przy staniu na światłach silnik podkręcił do 1100obr sam zszedł do 900 i zaczął falować lekko jakby jeszcze niżej dawał obroty. każde stanie tak się odbywało, aż myślałem, że zgaśnie. przepałowałem na trójce na 3 tyś przez kilometr. Auto odpycha się jak trzeba. nie dymi. wg mnie to może być przycinający sę EGR. co myślicie?

Jeżdżę Nim dopiero 200 kilometr i odpalał normalnie....i jeździłem Nim bardzo delikatnie...do 2 2,5 tys obr , spalanie wzrosło do 8 litrów. nie wiem czy to normalne....raczej litra mniej powinien łykać hm?

po zgaszeniu motoru i ponownym odpaleniu wróciło wszystko do normy, a spalanie mnie denerwuje. obstawiam EGR. filtr paliwa, powietrza wymieniony

sajmon
pisarz
pisarz

Post autor: sajmon » pt 22 lut 2013, 20:38

ano Astra, poszła w tydzień :) choć była najdroższa na allegro w swoim roczniku/model :D

Kolczyk, a może wypalanie dpf'a ??

ja za pierwszym razem ( również na światłach ) myślałem że coś się zjeb...ło, obroty falują, auto dostało jakiś wibracji, spalanie na kompie ok 30l

a to normalne co np 2-3 tys km, w zależności czy jeździsz raczej po mieście, czy trasa.

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » pt 22 lut 2013, 21:54

KolczyK pisze:armen najpiękniejszy silnik :) piękne brzmienie, pięknie jedzie, jeszcze 2.2 turbo mnie kręci, ale to dostać ciężko

właśnie prowadzę konwersację email:

Dzięki za odpowiedź .., jestem ok z ceny i stanu Dałeś mi i będę płacić przez PayPal (http://www.paypal.com) .. Tak będę płacić bezpośrednio do konta PayPal, bez żadnych opóźnień, a mam nadzieję, że masz konto paypal, a jeśli nie można łatwo tworzyć konta PayPal na stronie internetowej przy http://www.paypal.com i wyślij mi swój adres e-mail w systemie PayPal do zapłaty i tu jest moje dane poniżej, aby pokazać, że jestem poważnie zainteresowany pozycji

ALLEN TAYLOR
Surbiton 145 RISE HOOK,
SOUTH LONDON
KT6 7NA,
Zjednoczone Królestwo
+447024042089
Data urodzenia:
01.11.1960

Więc prosimy powrócić do mnie z PayPal szczegółami jak to poniżej

Twoje Imię i Nazwisko PayPal:
Pełny Adres domowy:
PayPal adres Email
Nr telefonu komórkowego:
Całkowity koszt elementu

Tak szybko, jak otrzymać te informacje od was, i będzie kontynuować wpłaty natychmiast i już organizuje prywatnych agentów morskich, które wejdą do odbioru przedmiotu w progiem domu i będą dbać o kompletacji do dokumentu, w tym pełnej informacji, aby podnieść element na progiem domu. Więc będę musiał swój adres domowy, jak tylko płatność dokonywana jest na ciebie.

Dzięki.

A JA NA TO:
Znam tą konwersację, zaraz wszystko przekażę prokuraturze, albo najpierw zgłoszę na policji i żadnego paypal nie będzie.

Pozdrawiam
Ten typ zachowania ma swoją nazwę. To oszustwo nigeryjskie .
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz
Imię: Bartłomiej
województwo: podlaskie

Post autor: Słowiu » pt 22 lut 2013, 22:03

armen1pl pisze:Ogólnie cudowny specyfik
na krótka metę oczywiście że tak ale nic nie uchroni silnika od remontu głównego
KolczyK pisze:Patrząc na VAGowe ścierwo,
faktycznie Volkswagen podpadł mocno silnikiem 2,0 TDi na pompowtryskach ale nie generalizujmy choć wiem że prawdziwe VW skończyły się z produkcją mojego czyli Golfów 2 :D
KolczyK pisze:armen najpiękniejszy silnik
ja osobiście choruje na VRa,ten dźwięk normalnie prostuje klarnet,nic się z nim nie zrówna i toto dopiero się odpycha,szczególnie w mk2
gdyby nie zakup VFRy to pewnie bym se swapa zrobił na VR6 :biggrin
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 22 lut 2013, 22:19

to fakt, jestem zapalonym VW MAnem, a mam HGT w rzędzie 5 :) też pięknie brzmi. VR6 to moje drugie serce od dziecka :) ten ryk ... ale zdrowe 174 konei znaleźć .... nigdy w życiu 6 gar niedomaga

zaraz jadę na szpanerplac to przepalę DPFa. jutro rozbieram EGR

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pt 22 lut 2013, 22:24

Mam kolegę w Grupie który jest fanatykiem VR i po ciemku może złozyć je do jednej śrubki,zajeździł już 6 tych silników i przekłada je tylko z budy do budy :D
KolczyK pisze: zdrowe 174 konei znaleźć .... nigdy w życiu 6 gar niedomaga
Dokładnie a to dlatego że mają je w rękach nieodpowiedni ludzie ale ja jeździłem zdrowizną w mk3 a nawet kumpel mi zostawił ją raz na jeden dzień,ale się działo,5 razy tankowałem w ciągu tego dnia :D

co do Fiata to z chęcią bym stanął na kresce z tym Twoim HGT :D
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pt 22 lut 2013, 22:43

Ktoś mi tu w postach zamieszał ;p

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pt 22 lut 2013, 22:44

ABV to marzenie niejednego,sam marzę o takim np. Colorado w 2,9 :D

Biker
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: lubuskie

Post autor: Biker » pt 22 lut 2013, 23:05

Ja latałem pięciocylindrowym dieslem Audi A6 C5,melodia :D jedo z lepszych aut w moim życiu
teraz latam R6 w dieselu :twisted:
Very Funny Ride
Cztery koła poruszają ciało ,2 koła duszę......

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 22 lut 2013, 23:33

KolczyK pisze:to fakt, jestem zapalonym VW MAnem, a mam HGT w rzędzie 5 :) też pięknie brzmi. VR6 to moje drugie serce od dziecka :) ten ryk ... ale zdrowe 174 konei znaleźć .... nigdy w życiu 6 gar niedomaga
sorry, edytowałem zamiast dać nowy :) post :)

przepaliłem do Gdyni i z powrotem na 3 tyś, spalanie od razu niżej poszło.

za to widzę, że muszę się zgłosić do Pana właściciela....bo sprzęgło ładnie pyrka jak szalone. komplet wymiana. bez dwóch zdań. koszty na pół, albo niech bierze ścierwo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » sob 23 lut 2013, 08:32

KolczyK pisze:sorry, edytowałem zamiast dać nowy post
tak popatrzyłem cie cholera przecie to nie ja żem pisoł hehe

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » sob 23 lut 2013, 08:58

panowie tererere diesel to jest dobry ale w walcu ubijarkach ciagnikach rolniczych pompach do szamba itd a nie do samochodu osobowego litosci. :biggrin a i w rudym 102 mimo ze tez mieli awarie i musieli go w polu wymieniac. :mrgreen:

ODPOWIEDZ