Obszycie siedziska / kanapy

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
pawels
zadomowiony
zadomowiony
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: Obszycie siedziska / kanapy

Post autor: pawels » czw 31 sty 2013, 11:19

ja znalazłem tylko jeden

http://allegro.pl/pokrowiec-siedzenie-h ... 42107.html

adam.ada pokażesz inne?

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » czw 31 sty 2013, 19:16

ja ta oferta byłem zainteresowany to mnie na forum zjechali ze lipa a maja te same materiały co wszyscy,i temu mysle sobie kupic.a optapiceruje mi sąsiad u siebie w warsztacie

Awatar użytkownika
harylog
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Tomek

Post autor: harylog » ndz 03 lut 2013, 20:13

adam.ada pisze:
kubatron2 pisze:stuwka a ile chcą w getano za obszycie bez przeróbek gąbkii.??
są na allegro gotowe pokrowce na oryginalną gąbkę i wtedy sam montujesz
Domyślam się że mówisz m. in. o produktach firmy Liskam.
http://allegro.pl/pokrowiec-siedzenie-h ... 42107.html

Czy ktoś ma od nich zrobione siedzisko?
Mam po poprzednim właścicielu dziurę na siedzeniu i chyba bym się zdecydował, ale warto utwierdzić się w opiniach na temat jakości produktów tej firmy.
[XJ600S '95] > [VFR RC46 '98] / Skradziona 16.07.2013 :-(

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » wt 05 lut 2013, 23:37

harylog ten gość co mi robi obecnie kanapę powiedział , że samo obszycie zwykłe to u niego kosztuje 80 zł i trzeba było wcześniej krzyczeć bo moja kanapa obszycie miała idealne to mogliśmy podmienić ,
pawels mi to właśnie co znalazłeś kolega pokazywał ale mi bardziej chodziło o przerobienie więc u mnie ma być gąbka dokładana i wycinana tak jak to sobie wymyśliłem
Adam

Awatar użytkownika
Topor
Imię: Sebastian

Post autor: Topor » pn 11 lut 2013, 10:47

Jeżeli chodzi o obszycie to ja jestem silnie zainteresowany. Najbardziej przemawia do mnie ten gość z okolic Grójca, bo szczerze mówiąc sezon już blisko i nie chce się wozić z odroczonymi terminami. Adam.ada, czy mógłbym otrzymać namiary na gościa na PW ? Podjadę z kanapą i nakładką i chętnie sprawdzę czy da się temat pogodzić. Przez 99% trasy jeżdżę solo ale nigdy nie wiadomo.
Wielkie wodotryski mnie nie interesują, hafty i lamówki to tylko problem do czyszczenia, raczej wyciąłbym trochę gąbki żeby pewniej stać na ziemi.
Poruszany był temat wodoszczelności poszycia, bo szczerze mówiąc jak wyrwę się z domu na parę dni w trasę to jeden dzień poświęcam na naturalna myjkę ciścnieniową (leje jak ....). Nikt nie odpowiedział wiec zagadnienie podnoszę do ponownej dyskusji.
Dodatkowo oryginalną "skórę" z siodła moge po obszyciu odstąpić po cenie "złomu" bo jest w stanie perfect. Mam poprostu dość ślizgania sie po siedzisku jak zapomnę ścisnąć tanka.
Jakby znalazł się ktoś chętny żeby dołączyć do obszywania to chętnie ( tak wogóle to jestem z Legionowa).
...sami wariaci jeżdżą po naszych drogach...
... z ledwością ich wyprzedzam ....

Pater
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Grzegorz
województwo: łódzkie

Post autor: Pater » pn 11 lut 2013, 19:04

Ja właśnie dzisiaj oddałem swoją do obszycia do firmy w Grodzisku Mazowieckim.
Dla zainteresowanych link do aukcji: http://allegro.pl/fotel-kanapa-siedzeni ... 68058.html.
Jak odbiorę to wstawię zdjęcia może komuś z Was się spodoba, dla mnie wygląda super :lol:

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » pn 11 lut 2013, 20:04

panowie 400 zł za skaj???ze sie boga nieboją

Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol

Post autor: Fallen » pn 11 lut 2013, 20:36

kubatron2 pisze:panowie 400 zł za skaj???ze sie boga nieboją
hehe no cóż fachowa robota...
Tak na marginesie kupiłem dla siebie drugą kanapę na allegro i na podstawie egzemplarza Stuwki tak eksperymentalnie przerobiłem swoja samodzielnie... Koszt samych materiałów przy użyciu bardzo dobrej pianki i drogiej eco-skóry to ok 60-70 zł... Resztę kasują za robocizne- mi zeszło jakieś godzinkę rozebranie i wyklejenie. Problem jest z uszyciem przynajmniej u mnie, bo nie mam za bardzo na czym ale to też nic specjalnego(pomijając komputerowe wyszywanie VFR). Myślę, że z obiciem na nowo zeszło by max godzinę jeszcze. Także 400 za takie coś to dla mnie gruba przesada.
Swoją osobiście dałem tam gdzie Stuwka, bo mają dobry stosunek cena/jakość i mysle, że więcej jak 250 to się nie opłaca płacić.

Zobaczę co wyjdzie z tej z którą sam się bawię tylko muszę kuzynkę pogonić co by ją uszyła w końcu;)
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » pn 11 lut 2013, 21:31

Topor pisze:Jeżeli chodzi o obszycie to ja jestem silnie zainteresowany. Najbardziej przemawia do mnie ten gość z okolic Grójca, bo szczerze mówiąc sezon już blisko i nie chce się wozić z odroczonymi terminami. Adam.ada, czy mógłbym otrzymać namiary na gościa na PW ? Podjadę z kanapą i nakładką i chętnie sprawdzę czy da się temat pogodzić. Przez 99% trasy jeżdżę solo ale nigdy nie wiadomo.
Wielkie wodotryski mnie nie interesują, hafty i lamówki to tylko problem do czyszczenia, raczej wyciąłbym trochę gąbki żeby pewniej stać na ziemi.
Poruszany był temat wodoszczelności poszycia, bo szczerze mówiąc jak wyrwę się z domu na parę dni w trasę to jeden dzień poświęcam na naturalna myjkę ciścnieniową (leje jak ....). Nikt nie odpowiedział wiec zagadnienie podnoszę do ponownej dyskusji.
Dodatkowo oryginalną "skórę" z siodła moge po obszyciu odstąpić po cenie "złomu" bo jest w stanie perfect. Mam poprostu dość ślizgania sie po siedzisku jak zapomnę ścisnąć tanka.
Jakby znalazł się ktoś chętny żeby dołączyć do obszywania to chętnie ( tak wogóle to jestem z Legionowa).
pytałem tapicera , który przerabia moją kanapę na temat wodoszczelności , powiedział , że gąbkę zawsze owija szczelnie folią i nie ma możliwości żeby nasiąkła natomiast trochę wody zawsze dostanie się pomiędzy skaje przez otwory po szyciu , dlatego on radzi aby było jak najmniej szwów

namiary masz na PW
Adam

Pater
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Grzegorz
województwo: łódzkie

Post autor: Pater » pn 11 lut 2013, 22:02

Byłem dziś u nich w serwisie i zaskoczyło mnie to iż widziałem tam około 40-50 kanap do obszycia - SZOK!!! :shock:

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » pn 11 lut 2013, 22:25

Pater pisze:
Byłem dziś u nich w serwisie i zaskoczyło mnie to iż widziałem tam około 40-50 kanap do obszycia - SZOK!!! :shock:
reklama panowie czyni cuda
Adam

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » wt 12 lut 2013, 07:07

ja albo zamowie ten pokrowiec za 150pln a jak nie to ide do jota niech mi ogarnie jką skórke i tez bedzie piknie a nie dam 400 stów za skaj.bo jesli ten gostek od pokrowców ma te same materiały włoskie niemieckie skaje i opycha za 150 a drudzy to samo tyle ze z montażem to wychgodzi na to ze naciągnięcie pokrowca i przybicie kilków zszywek kosztuje 250 pln.n to mamy polskie ,,atrakcyjne ceny,,

Awatar użytkownika
Paweł_RSL
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: śląskie

Post autor: Paweł_RSL » wt 12 lut 2013, 10:00

Wczoraj odebrałem kanapę i wyszła tak: :biggrin
Koszt to 200zł :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BLICHARVFR
teksciarz
teksciarz
Imię: Adrian
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: BLICHARVFR » wt 12 lut 2013, 16:01

Paweł_RSL czy Ty robiłeś to u Wijalisa?

Awatar użytkownika
Zając
klepacz
klepacz
Imię: Dariusz
województwo: lubelskie

Post autor: Zając » wt 12 lut 2013, 18:02

Znalazłem i ugadałem już trzech tapicerów w Lublinie, którzy w rozmowie telefonicznej zapewniali, że już robili takie rzeczy i wiedzą o co chodzi, jadę w czwartek wolę zobaczyć to na żywo i dogadać się konkretnie co do ceny. Biorę zdjęcia na płytkę i wydrukowane, (Kiciol-a najbardziej mi się podoba kanapa) i zobaczymy co z tego wyjdzie.
LWL 74HN

ODPOWIEDZ