Antyradar do auta, co kupić?? np-noXo zr110ex

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Antyradar do auta, co kupić?? np-noXo zr110ex

Post autor: zaba80r » wt 22 sty 2013, 19:08

Witam tyle tego cholerstwa w Polsce nastawiali ze mam powoli dość. Nigdy nie używałem ale wpadłem na to przypadkiem i nie daje mi spokoju ---->> http://www.youtube.com/watch?v=oR_phXN8cNM&sns=em i musze przyznac ze ładnie podziałalo....hmmmm w tym momencie jest to cena jednego mandatu i stąd mój temat
http://www.wasserman.pl/pl/p/ZR110EX-An ... -NOXO/1385 pzdr

ps. ktos moze ma z tym doswiadczenia ??? czekam na jakiekolwiek opinie ;)
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Re: Antyradar do auta, co kupić?? np-noXo zr110ex

Post autor: ivan » wt 22 sty 2013, 19:21

A nie wolałbyś CB?
Używanie (a nawet chyba posiadanie z możliwością uzycia) antyradaru jest w Polsce karalne...
Nie miałem do czynienia z tym akurat modelem ale jakieś 5 lat temu jeździłem i mnie strasznie wkurzało że piszczy przy każdym elektrycznym ustrojstwie, np stacji benzynowej... Być może nowe modele już mają to poprawione.
W specyfikacji napisane jest że wykrywa radar Iskra, a ciekawe jak jest z radarami Zuradu (stacjonarne i przenośne na statywie) które dominują teraz w PL?
Poza tym nie sądzę żeby wykrywał radary laserowe. Gdyż wychodzi taki łowca, 1 strzał i ma ofiarę a nie strzela jak radar w trybie ciągłym.

jak dla mnie CB ma dużo większą przewagę, bo nie tylko o radarach można się dowiedzieć ale i o korkach i o innych rzeczach potrzebnych w drodze.

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » wt 22 sty 2013, 19:52

ivan pisze: Używanie (a nawet chyba posiadanie z możliwością uzycia) antyradaru jest w Polsce karalne...
a przekraczanie prędkości nie??? :lol: :lol: to po co antyradar :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Czaro vfr RC36
teksciarz
teksciarz
Imię: Czarek
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Czaro vfr RC36 » wt 22 sty 2013, 19:58

I tu się z tobą zgodzę ivan. Po zapłaceniu kolejnego mandatu zakupiłem cb i odpukać od tamtej pory zero mandatu (3,5 roku) a i wiele innych rzecz można się dowiedzieć np gdzie stoją ssaki leśne itp.
Czarek

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » wt 22 sty 2013, 20:13

chyba idealnym rozwiazaniem byloby miec jedno i drugie :) w miare dobre CB mozna juz miec za 400zl więc tylko mnie te nieoznakowane radiowozy ITD martwia....policja chociaz cię zatrzyma a ITD mowiąc delikatnie gra lekko nie fair, zakamuflowani i walą z przyczaiki...Podobno fordy ITD z fotoradarami AD9 przejeżdzają średnio 80km dziennie, resztę czasu stoją i robią fotki z pobocza... ehhhh co do CB nie zapomne jak Niemcy mnie kiedys pytali czy w PL mamy problem ze sciaganiem stacji radiowych bo co drugi Polak ma dlugaśna antenę na aucie :)
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » wt 22 sty 2013, 20:19

PETER pisze:
ivan pisze: Używanie (a nawet chyba posiadanie z możliwością uzycia) antyradaru jest w Polsce karalne...
a przekraczanie prędkości nie??? :lol: :lol: to po co antyradar :lol:
Dopóki Cię nie złapią karalne nie jest :lol: ale chodziło mi o to że możesz grzecznie jechać, stoisz na światłach a policja przejeżdża obok i widzi że masz takie ustrojstwo zamontowane. Poza tym w czasie zatrzymania dla nadgorliwego milicjanta jest pretekst do kary :)

o te stojące na poboczu ITD to sie nie martwię, są tak charakterystyczne że nie sposób żeby ktoś o nich nie ostrzegł na CB. Gorsze są te co jeżdżą, one tak nie rzucaja się w oczy

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » wt 22 sty 2013, 21:09

jak nie?? czyste fordy WE 5xxCW o żółte berlingo też WE xxxCW :biggrin :biggrin :biggrin

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » wt 22 sty 2013, 22:20

Mam CB i też zastanawiam się nad zakupem dodatku w postaci antyradaru. Ja zastanawiam się na modelem Valentine One V1 - drogi, ale jak już inwestować, to inwestować.
Według danych wyłapuje wszystko co używają nasze służby, a dodatkowo chroni i z przodu i z tyłu. A te nagrywanie od tyłu jest właśnie najbardziej przerażające, bo bez zbędnej fantazji można od razu zyskać punkciki w pakiecie...
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ