Przewód sprzęgła gdzie kupić
-
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Przewód sprzęgła gdzie kupić
Witam. Pękł mi przewód sprzęgła w mojej vfr 750f RC36/1 . Do sprzęgła czyli chciałbym normalny gumowany nie w stalowym oplocie itp bo nie chce przepłacać. Możecie mi polecić jakiś sklep online w którym znajdę takie rzeczy bo trochę szukałem i lipa jest;), ewentualnie opłaca się kupić używkę?
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
Re: Przewód sprzęgła gdzie kupić
Polecam udać Ci się do zakładu naprawiającego przewody hydrauliczne.
Zrobi Ci na miejscu z końcówkami, fakt faktem troche się cenią ale zaoszczędzisz na czasie a i napewno będzie tanszy niz oryginał.
Weź ze sobą stary na wzór.
Pozdrawiam
Zrobi Ci na miejscu z końcówkami, fakt faktem troche się cenią ale zaoszczędzisz na czasie a i napewno będzie tanszy niz oryginał.
Weź ze sobą stary na wzór.
Pozdrawiam
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
-
- zadomowiony
Zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/honda-vfr-750-rc-36-p ... 14496.html jeśli nie ma uszkodzeń to teoretycznie czemu nie. Ewentualnie mógłbym czymś przemyć środek żeby tam syfu żadnego nie było? To jest akurat do tej z 97roku czyli rc36/2 ale raczej są takie same prawda?
-
- zadomowiony
Znalazłem http://www.moto-obroty.pl/product_info. ... ts_id=3986 jutro zapytam o moją vfrę. W każdym razie trochę sporo, a jeśli używany ten który podałem wyżej nie jest uszkodzony to chyba jednak kupie używkę. Tylko mam pytanie nie wiadomo kto i jak go używał, ile leży i gdzie więc czym mógłbym go przepłukać w środku? Czy do wersji RC36/1 jest taki sam jak w rc36/2?
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
ja kupiłem tu -> http://owiewki24.pl/pl/c/UKLAD-HAMULCOWY/133 cały komplet (sprzęgło,hamulec przód i tył)
w poprzednim motocyklu miałem komplet HEL i nie czuje różnicy pomiędzy hel'em a tymi z linku powyżej, jedynie co to estetycznie hel robi ładniejsze, tzn samo wykonanie a tak to różnicy nie ma, klamka twarda jak skała...
zrobiłem na nich 12tyś km i wszystko okay, nic nie cieknie
w poprzednim motocyklu miałem komplet HEL i nie czuje różnicy pomiędzy hel'em a tymi z linku powyżej, jedynie co to estetycznie hel robi ładniejsze, tzn samo wykonanie a tak to różnicy nie ma, klamka twarda jak skała...
zrobiłem na nich 12tyś km i wszystko okay, nic nie cieknie
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- zadomowiony
Dzięki za podanie linka, trochę się nad tym zastanawiam. Problem jest taki, że raczej potrzebuje żeby był czarny. Chyba jednak zostanę przy tym używanym z allegro. Tylko czym mógłbym go przepłukać? Tylko nowy płyn przez niego przepuścić czy mógłbym czymś innym co lepiej by go wyczyściło a jednocześnie nie uszkodziło?
Teraz święta i chciałbym jutro coś zamówić żeby doszło w tym tygodniu
Teraz święta i chciałbym jutro coś zamówić żeby doszło w tym tygodniu
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
po co płukać? wystarczy strzykawką przepłukać go płynem hamulcowym.michalelo pisze:Tylko nowy płyn przez niego przepuścić czy mógłbym czymś innym co lepiej by go wyczyściło a jednocześnie nie uszkodziło?
ja zmieniłem przewód sprzęgła bo gumowy był już stary i puchnął przy wciśnięciu sprzegła, po tym jak założyłem nowe sprężyny sprzęgła, po prostu nie wysprzęglało do końca
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
jak bardzo chcesz przepłukać to do układów z płynem hamulcowym najlepiej stosować denaturat nie niszczy art gumowych i dobrze rozpuszcza brudy z płynu hamulcowego po wymyciu sam może odparować w miarę szybko czyli nie trzeba wycierać układu wystarczy powietrze a sprężone znacznie przyspieszy wysychanie
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
trochę denata do przewodu a jak zostanie reszta to przez chlebek 

Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
-
- zadomowiony
Okej, dzięki za pomoc. Zamówiłem przewód używany z allegro za 30zł z wysyłką. Przeczyszczę go denaturatem tak jak radzicie. Na piątek mam nadzieje że dojdzie to pojeżdżę
. Pozdrawiam