Zabezpieczenie blokada motoalarm itp.
- Doozer
- bywalec
- Imię: Sylwester
- województwo: zachodniopomorskie
Zabezpieczenie blokada motoalarm itp.
Panowie i Panie mam nie lada problem. W związku z nie posiadaniem garażu lub tym podobnego zadaszenia mój moto będzie stał pod blokiem. Moje pytanie dotyczy systemu patentu lub blokady które stosujecie a zdają egzamin. Ktoś mi wspominał o blokadzie Abusa ale jak dla mnie trochę licho to wygląda.
Lepsza jest blokada na tarczę czy raczej za "lagi do drzewa". Proszę o pomoc w tym zakresie. Oczywiście patenty prywatne nie autoryzowane proszę raczej na priv, choć decyzję o tym pozostawiam stosującemu.
Lepsza jest blokada na tarczę czy raczej za "lagi do drzewa". Proszę o pomoc w tym zakresie. Oczywiście patenty prywatne nie autoryzowane proszę raczej na priv, choć decyzję o tym pozostawiam stosującemu.
Życie to wyścig. Wszystko co jest przedtem i po - jest tylko oczekiwaniem...
Steve McQueen
Steve McQueen
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: Zabezpieczenie blokada motoalarm itp.
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... ocyklowych ,moze cos wybierzesz.a najlepiej jak sobie poszukasz gdzies garazu bo co Ci da najlepsza nawet blokada jak Ci moto na busa zaladuja?

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Motoalarm to mało trafne rozwiązanie w codziennym użytkowaniu. Zwłaszcza jeśli motocykl będzie wykorzystywany do lokalnych dojazdów to będziesz zajeżdżał akumulatory w wyjątkowo szybkim czasie.
Moja rada (o ile faktycznie na garaż nie masz możliwości): gruby łańcuch do przymocowania się do stałego elementu krajobrazu + ubezpieczenie AC.
Moja rada (o ile faktycznie na garaż nie masz możliwości): gruby łańcuch do przymocowania się do stałego elementu krajobrazu + ubezpieczenie AC.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Damo 88
- klepacz
Zastanów się nad garażem Ta jesienna/Zimowa wilgoć szybko wpływa na stan motocykla .
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Deszcze, wichury, gradobicia, pijani balangowicze, dowcipnisie, pieski z uniesioną nogą, zazdrośni sąsiedzi, srające ptaszki, wandale, złodzieje. Raczej trudno w takich warunkach o dobre zabezpieczenie motocykla.
Lepiej poszukaj jakiegoś garażu, choćby blaszaka, uchroni to motocykl przed wieloma w/w czynnikami. Dodatkowo w garażu możesz cuda wymyślać z zabezpieczeniem, które na pewno zwiększą szanse w walce ze złodziejem, a przede wszystkim nie będzie rzucał się w oczy taki bezpańsko zostawiony motocykl.
Blokady na tarcze koniecznie z linką przypominającą, bo wcześniej czy później odjedziesz z blokadą na tarczy...raczej spróbujesz odjechać
Lepiej poszukaj jakiegoś garażu, choćby blaszaka, uchroni to motocykl przed wieloma w/w czynnikami. Dodatkowo w garażu możesz cuda wymyślać z zabezpieczeniem, które na pewno zwiększą szanse w walce ze złodziejem, a przede wszystkim nie będzie rzucał się w oczy taki bezpańsko zostawiony motocykl.
Blokady na tarcze koniecznie z linką przypominającą, bo wcześniej czy później odjedziesz z blokadą na tarczy...raczej spróbujesz odjechać

Adam
- Doozer
- bywalec
Dzięki wielkie panowie. Jak zawsze można na was liczyć.
Steve McQueen
Steve McQueen
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
licho nie licho ale jest gto bardzo mocne i sprawdzone.Mozna znaleść bardzo mocne i duże blokady na tarczę....Doozer pisze: blokadzie Abusa ale jak dla mnie trochę licho to wygląda.
kolejna sprawa to bardzo solidna(najlepiej samemu zrobiona) kotwa,do której jeszcze porządny łańcuch i jest goit
- Doozer
- bywalec
Zorganizowałem się i wynająłem garaż na terenie strzeżonym zamkniętym, Za 300 miesięcznie. Garaż murowany ogrzewany i tak wielki że zmieści się jeszcze podnośnik hydrauliczny.....hehehe,
Ale blokadę i tak muszę kupić choćby po to jak na mieście trzeba będzie gdzieś zostawić.
Ale blokadę i tak muszę kupić choćby po to jak na mieście trzeba będzie gdzieś zostawić.
Steve McQueen
Steve McQueen
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
pomyśl nad blokadą z alarmem mnie sie całkiem dobrze spisywała a i nigdy nie potrzebowałem linki przypominającej. Swoja drogą ten garaż to fest drogo, żeby nie powiedzieć zdzierstwo. Aha blokada Abusa albo ja mam oxforda w sumie roznica cenowa nie wielka albo xena czy jakoś tak sąsiad ma wyglada bardziej pancernie niż mój oxford ino ma mniej jazgotliwy alarm niz moja przynajmniej tak mi sie wydaje
- Damo 88
- klepacz
Jeszcze jedna opcja Skrajna to zakup Busa , Trwałe unieruchomienie łącznie z ( kołem ) najlepiej na parkingu pod oknami o ile jest możliwość i w miejscu takim żeby nikt z lawetą nie mógł podjechać i scholować , Dodatkowa kłódka na drzwi . Od blaszak bez takich dużych opłat
.

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Yyy - a jak wygląda "wjazd" VFRa do takiego busa?
Wprowadzić samemu - trzeba dobrej zaprawy mięśniowej.
Wjechać - hmm
Wprowadzić samemu - trzeba dobrej zaprawy mięśniowej.
Wjechać - hmm

W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Damo 88
- klepacz
Spuść ciśnienie z opon podstaw kobyłki , Zanim to zrobisz podjedz do znajomego spawacza aby dospawał Wysuwaną lub otwierany podjazd wedle koncepcji . Wjechać żaden problem z wytoczeniem tym bardziej . ważne aby podjazd bramka była szeroka na rozstaw drzwi . tak abyś mógł nogami się podeprzeć .
Niedrogi z niskim zawieszeniem to mercedes MB 100 jak pamiętam
Tak jak pisałem Pomysł do zrealizowania w ostateczność
Pomysł na podjazd
Niedrogi z niskim zawieszeniem to mercedes MB 100 jak pamiętam

Tak jak pisałem Pomysł do zrealizowania w ostateczność
Pomysł na podjazd

- Doozer
- bywalec
Panowie nie przesadzajcie, Wynajęte pomieszczenie ma w sumie dwa pomieszczenia po 25m2 każdy. Płacimy za to w sumie 1000 zł. A że we trzech to wychodzi po 300zł. Pomysł z Busem naprawdę dobry aczkolwiek nie do zrealizowania u mnie. Garaż zostaje na dłużej.
Steve McQueen
Steve McQueen