Droga 100 zakrętów Radków - Kudowa Zdrój
- Czarny32
- bywalec
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Droga 100 zakrętów Radków - Kudowa Zdrój
Witajcie
Czy ktoś z Was miał przyjemność pośmigać po tym kawałku Polski? Ogólnie kotlina kłodzka i wspomniana w tytule, droga 100 zakrętów? Co warto zobaczyć, gdzie warto wjechać, polecane miejscówki do spania...
Dziękuję za każdą opinię
Czy ktoś z Was miał przyjemność pośmigać po tym kawałku Polski? Ogólnie kotlina kłodzka i wspomniana w tytule, droga 100 zakrętów? Co warto zobaczyć, gdzie warto wjechać, polecane miejscówki do spania...
Dziękuję za każdą opinię
- Monsti
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: łódzkie
Re: Droga 100 zakrętów Radków - Kudowa Zdrój
Do tej pory myślałem, że droga 100 zakrętów to ta: http://g.co/maps/d647b
-
- teksciarz
- Kontakt:
Ja w 2009 przelotem jechałem przez tą drogę (z kudowy do radkowa), wcześniej za czasów liceum pokonywałem ją pksem i kumpel na winklach się porzygał, wiec zakręty są dobre. Z tego co pamiętam z 2009 to dziura na dziurze, ciężko było się przestawić po alpejskich winklach, a z tego co warto zobaczyć to na pewno szczeliniec, błędne skały i po czeskiej stronie ardspach, ale to z buta i najlepiej poza sezonem kiedy tłumów nie ma. Nocleg mieliśmy w jakimś pensjonacie przy drodze na czechy (po lewej stronie), standard raczej slaby, ale w ogrodzie mieli wielki staw, gdzie można było sobie pstrąga złowić na grilla (namiarów niestety nie mam)
- Monsti
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: łódzkie
No to na pewno są ostre. Dobre!topol pisze:kumpel na winklach się porzygał, wiec zakręty są dobre

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
polecam!
w tamtym roku byłem tam z 6 razy, w tym już 2 razy jechałem, zdjęcie z tamtego roku
kawałek od samego Karłowa w stronę Radkowa jest jeszcze starego asfaltu, a tak to jak widać 
na zakrętach raczej piasku nie ma, jedynie to kwiatki z drzew
jest pare ciekawych winkli, dwa są o 180 ze zmianą wysokości, generalnie zajebioza 
najlepiej jechać z Nysy na Kłodzko DK46, potem na Kudową Zdrój i w Kudowej odbić w prawo przed Shellem na światłach na Karłów.
No i trzeba tam uważać na rajdowców w cinkusiach
na wprost Wielkiego Szczelińca na końcu prawie Karłowa jest fajna knajpa przy ośrodku właśnie "Szczeliniec" - mają domki typu brda - dobre i tanie jedzenie tam było - można się przespać, mają domki i pokoje.
Warto wjechać na Błędne Skały, a w za Nową Solą udać się na Głuszycę - Osówkę i cały kompleks Riese. Jak masz więcej czasu to możesz stamtąd skoczyć przez Wałbrzych, Kamienną Górę, Kowary na Karpacz i Jelenią Górę. W Kowarach przy drodze jest park miniatur zabytków Dolnego Śląska - polecam odwiedzić!
Koło Jeleniej polecam wjechać na Siedlęcin - a tam do ośrodka Perła Zachodu - zajebisty widok na elektrownię wodną na Bobrze, oraz na zaporę w Pilchowicach - również elektrownia na tej samej rzece, zapora II pod względem wielkości w Polsce.
Ciekawie się tam po deszczu jeździ

Ze swojej strony polecam! Na Dolny Śląsk trzeba mieć z miesiąc urlopu
Pozdrawiam!
w tamtym roku byłem tam z 6 razy, w tym już 2 razy jechałem, zdjęcie z tamtego roku

na zakrętach raczej piasku nie ma, jedynie to kwiatki z drzew

najlepiej jechać z Nysy na Kłodzko DK46, potem na Kudową Zdrój i w Kudowej odbić w prawo przed Shellem na światłach na Karłów.
No i trzeba tam uważać na rajdowców w cinkusiach

na wprost Wielkiego Szczelińca na końcu prawie Karłowa jest fajna knajpa przy ośrodku właśnie "Szczeliniec" - mają domki typu brda - dobre i tanie jedzenie tam było - można się przespać, mają domki i pokoje.
Warto wjechać na Błędne Skały, a w za Nową Solą udać się na Głuszycę - Osówkę i cały kompleks Riese. Jak masz więcej czasu to możesz stamtąd skoczyć przez Wałbrzych, Kamienną Górę, Kowary na Karpacz i Jelenią Górę. W Kowarach przy drodze jest park miniatur zabytków Dolnego Śląska - polecam odwiedzić!
Koło Jeleniej polecam wjechać na Siedlęcin - a tam do ośrodka Perła Zachodu - zajebisty widok na elektrownię wodną na Bobrze, oraz na zaporę w Pilchowicach - również elektrownia na tej samej rzece, zapora II pod względem wielkości w Polsce.
Ciekawie się tam po deszczu jeździ

Ze swojej strony polecam! Na Dolny Śląsk trzeba mieć z miesiąc urlopu

Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Jest tez blisko do Sklanego Miasta po Czeskiej stronie pod Teplicami nad Metui.
Jest tez w okolicy jaskinia niedzwiedzia, zamek Ksiaz i kaplica czaszek w Czermnej.
...aaa, po Czeskiej stronie kawalek od Nachodu w Dobrosov jest tez kompleks podziemnych bunkrow z czasow II wojny swiatowej, cos jak linia Maginota ale w troche mniejszej skali, tez polecam!
http://g.co/maps/jbah3
Jest tez w okolicy jaskinia niedzwiedzia, zamek Ksiaz i kaplica czaszek w Czermnej.
...aaa, po Czeskiej stronie kawalek od Nachodu w Dobrosov jest tez kompleks podziemnych bunkrow z czasow II wojny swiatowej, cos jak linia Maginota ale w troche mniejszej skali, tez polecam!
http://g.co/maps/jbah3
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
także byłem w zeszłym roku 2x i jest tak jak pisze emil, warto pojechać 

Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
byliśmy tam sporą grupa na jesieni w zeszłym roku mozesz zapytac o nocleg tu --http://www.agrokotlina.republika.pl/html/start.html
powołaj sie na motocyklistów z vfr oc
powołaj sie na motocyklistów z vfr oc
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Czarny32
- bywalec
- Imię: Arek
Dziękuje Wam bardzo za zamieszczone posty. Znacznie to ułatwi mi to zaplanowanie wycieczki w tamtej rejon naszego kraju.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie