Lukaszny pisze:akumulator wyzionął ducha...
Tak więc wczoraj odwiedziłem hondę, odpaliłem i wykonałem orientacyjne pomiary.Otóz..po nagrzaniu silnika do temperatury pracy,miernik cyk do akumulatora i żadnych symptomów nie ma.Ładowanie bez obciązenia w zakresie 14.2-14.6 w zależności od prędkości obrotowej.Muszę dodać ze nie śmignąłem sprzętem ileś tam km i następnie z tym miernikiem podszedłem do aku.Po prostu z garażu out,ssanie,grzanie silnika,jedno kółko koło chaty i tyle.Podłączyłem żarówę i też nic się nie nawyrabiało.Podejrzewam ze muszę wykonać ten test po choćby odrobinę dłuzszej jeżdzie żeby regler nagrzał się i ewentualnie zaczął fiksować.Coś na pewno jest na rzeczy,zauważyłem też że żarówka z tyłu również wyzionęła ducha(pozycji brak,stop zaś jest).Najgorzej się jednak do tej tylnej żarówki dostać-póki co kombinuję co też japoński konstruktor tam nawymyślał hehe.armen1pl pisze:Zmierz napięcie ładowania na aku, myślę że od tego trzeba zacząć
śliniak290 pisze:może regler zaczyna zwiększać napięcie ładowania jak zrobi się ciepły
zalew pisze:Doradżcie mi tylko czy mierzyć jedynie prąd na aku czy może pomiar na wtykach żarówkowych da mi jakiś bardziej konkretny obraz?
I tu właśnie jest dobrze mieć woltomierz wskaźnik ładowania, zobacz w dziale viewtopic.php?f=19&t=15263&view=unread#unreadzalew pisze:Podejrzewam ze muszę wykonać ten test po choćby odrobinę dłuzszej jeżdzie żeby regler nagrzał się i ewentualnie zaczął fiksować
Paradoks polega właśnie na tym że miałem zamiar konkretnie zabrać się za ten temat właśnie po powrocie z długiego weekendu,czyli terazZając pisze: I tu właśnie jest dobrze mieć woltomierz wskaźnik ładowania, zobacz w dziale viewtopic.php?f=19&t=15263&view=unread#unread
spraw sobie taki unikniesz następnym razem problemów, ja właśnie idę do garage swój woltomierz montować.
lub pożyczyć na podmiankę i sprawdzićzalew pisze:,jednak chyba wymiana regulatora jest najbardziej zasadnym krokiem
Zgadza się,jednak u mnie w tym przypadku jest mały problem,nikt w okolicy nie ujeżdża RC46śliniak290 pisze: lub pożyczyć na podmiankę i sprawdzić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości