Drętwiejąca dłoń

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Drętwiejąca dłoń

Post autor: armen1pl » pn 30 kwie 2012, 18:42

Hej Rebiata.
Panowie, podczas ostatniej dłuższej podróży miałem problem z prawą dłonią, drętwiała mi od jednostajnego trzymania ręki w jednej pozycji i musiałem co jakiś czas machać ręką żeby krew zaczęła krążyć. A teraz pytanie, czy Wy też tak macie czy może zbyt intensywnie ćwiczę prawicę :D:D
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Re: Drętwiejąca dłoń

Post autor: kubatron2 » pn 30 kwie 2012, 18:55

ja cwicze na piersiach mojej madzi.........a tak pozatym po takiej przerwie bez moto to normalny objaw,trzeba jezdzic jezdzic zapier........ :twisted:

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pn 30 kwie 2012, 18:56

Dokładnie, po przerwie tak się dzieje. ;) Trzeba rozjeździć. Ew. jak kolega wyżej ale na swojej trenerce. :D
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: puzon » pn 30 kwie 2012, 19:01

A kurtkę masz dobrze dopasowaną :?: Kilka lat temu jak jeździłem w ramonesce miałem to samo bo się źle układała w okolicach pachy i powstrzymywała w pewnym stopniu krążenie.

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » pn 30 kwie 2012, 21:30

Zła pozycja na moto :twisted:
Sugeruję odciążyć nadgarstki poprzez wzmocnienie mięśni grzbietu. :P
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » pn 30 kwie 2012, 21:35

A może masz źle ustawioną klamkę hamulca? Jak trzymasz manetkę i palce na klamce to przedramie i dłoń są w jednej linii?

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pn 30 kwie 2012, 21:44

Był już temat o drętwiejących rękach i bolących nadgarstkach. Nawet jak śmigasz codziennie to po dłuższej jeździe taki objaw jest normalny. Tak jak radził Kubatron - trzeba się relaksować na młodych piersiach i robić przerwy w czasie dłuższej jazdy dłuższe niż siku i tankowanie.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 30 kwie 2012, 21:52

Moe wielu to drani,ale ja uwielbiam tak ,,zestroić,,rolgaz,aby się lekko klinował...daje to bardzo wiele...mozna puścić rolgaz podczas długich podróży.I niech nikt nie pisze,że to idiotyzm blokująca się manetka do póki nie zrobi w trasie ok 1kkm od strzału.Mnie ręca drętwieją na początku sezonu,ale ułatwiam sobie sprawę dopasowując moto indywidualnie pod siebie.Dlatego właśnie wsiadając na identyczną maszynę kolegi nie umiemy na niej zapierd...lać jak na swojej.

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: puzon » pn 30 kwie 2012, 23:24

kubatron2 pisze:ja cwicze na piersiach mojej madzi.........
Arnold pisze: Trzeba rozjeździć. Ew. jak kolega wyżej ale na swojej trenerce. :D
Lukaszny pisze:Tak jak radził Kubatron - trzeba się relaksować na młodych piersiach i robić przerwy w czasie dłuższej jazdy dłuższe niż siku i tankowanie.
Jak tak to to wam zdradzę że jak powróciłem do walenia konia też wszelkie odrętwienia ustały nawet na bardzo długich dystansach :twisted: a i człowiek bardziej wyluzowany jest :mrgreen:

Szklana
teksciarz
teksciarz

Post autor: Szklana » wt 01 maja 2012, 08:49

puzon pisze: Jak tak to to wam zdradzę że jak powróciłem do walenia konia też wszelkie odrętwienia ustały nawet na bardzo długich dystansach :twisted: a i człowiek bardziej wyluzowany jest :mrgreen:

opole rządzi :mrgreen: i automatycznie spada prawdopodobieństwo raka prostaty :P
Szklana

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz

Post autor: armen1pl » wt 01 maja 2012, 08:52

Dziękuje wszystkim za udzielenie się w poście :D Otóż w tym sezonie zrobiłem coś koło 2 kkm więc nie wiem czy mi się to rozjezdzi. Co do ułożenia klamki hamulca względem ręki to jest to położenie chyba fabryczne i raczej mi to nic nie da bo przecież jadąc nie trzymam palcy na klamce ;) Pragnę zaznaczyć, że tylko podczas długiej i jednostajnej jazdy tak się dzieje. Myślę, że tempomat rozwiązał by mój problem albo tak jak kolega wyżej przyblokować manetkę ;)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » wt 01 maja 2012, 09:54

Są osoby, które wybierają taki gadget. Sam nie mam o tym zdania, ale zadaniem urządzenia jest odciążenie nadgarstka.
http://www.ebay.co.uk/itm/CRUISE-CONTRO ... 4cff1e429f

Awatar użytkownika
zalew
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: zalew » wt 01 maja 2012, 11:27

puzon pisze:
kubatron2 pisze:ja cwicze na piersiach mojej madzi.........
Arnold pisze: Trzeba rozjeździć. Ew. jak kolega wyżej ale na swojej trenerce. :D
Lukaszny pisze:Tak jak radził Kubatron - trzeba się relaksować na młodych piersiach i robić przerwy w czasie dłuższej jazdy dłuższe niż siku i tankowanie.
Jak tak to to wam zdradzę że jak powróciłem do walenia konia też wszelkie odrętwienia ustały nawet na bardzo długich dystansach :twisted: a i człowiek bardziej wyluzowany jest :mrgreen:
Puzon po prostu wymiatasz :biggrin :biggrin :biggrin Mało się kawą nie udławiłem ale nic to

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz

Post autor: armen1pl » wt 01 maja 2012, 15:45

Hubu pisze:Są osoby, które wybierają taki gadget. Sam nie mam o tym zdania, ale zadaniem urządzenia jest odciążenie nadgarstka.
http://www.ebay.co.uk/itm/CRUISE-CONTRO ... 4cff1e429f
o to takie coś to można sobie samemu zrobić, tylko ciekawe jak to działa ;]

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » wt 01 maja 2012, 20:14

Ale to nie jest gadżet wprost do odciążania nadgarstka - to taki motocyklowy tempomat - blokuje gaz w określonym położeniu. Wtedy nie musisz zaciskać dłoni - i faktycznie ręce mniej się męczą. Przydatne na długie, autostradowe przeloty gdzie da się jechać z miarę jednostajnym otwarciem przepustnic.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

ODPOWIEDZ