Obrotomierz przez acewell 3963 źle działa
-
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Obrotomierz przez acewell 3963 źle działa
Witam. W swojej vfr mam licznik acewell 3963, wszystko działa, ale mam problem z obrotomierzem. Wydaję się działać okej na luzie i pierwszym biegu, potem cały czas pokazuje dosyć wysokie obroty których na pewno nie ma. Na 3 albo 4 biegu daje gazu bardzo mało, a obrotomierz pokazuje 8000rpm -10000rpm. W liczniku można zmieniać jakiś mnożnik ale to nic nie daje po prostu mniej albo więcej mi pokazuje. Podłączyłem go tak jak w instrukcji pod cewkę i owinąłem kabel do świecy. Macie może jakieś pomysły jak to prawidłowo podłączyć? Może nie pod cewkę a dać na inny przewód ?
- kiler80
- teksciarz
- Imię: Piotrek
- województwo: małopolskie
Re: Obrotomierz przez acewell 3963 źle działa
coś chyba źle podłączyłeś, bo jak czytam wnioskuje że obrotomierz do pokazywanych obrotów dodaje funkcję prędkości?
znalazłem jakiś wiring diagram tego 3963 - i jako, że tylko jeden przewód (żółty z wiązki main) jest do 'liczenia' rpm ja bym spróbował albo pod cewke albo wokół przewodu WN nie obydwa jednocześnie! spróbój odłączyć od cewki i tylko "obwinięcie indykcujne" wokół przewody WN do świecy
znalazłem jakiś wiring diagram tego 3963 - i jako, że tylko jeden przewód (żółty z wiązki main) jest do 'liczenia' rpm ja bym spróbował albo pod cewke albo wokół przewodu WN nie obydwa jednocześnie! spróbój odłączyć od cewki i tylko "obwinięcie indykcujne" wokół przewody WN do świecy
-
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Re: Obrotomierz przez acewell 3963 źle działa
Okej. Dzisiaj się za to wezmę i dam znać jak działa. Pozdr