Kolejna ściema przy sprzedazy moto.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: Kolejna ściema przy sprzedazy moto.
Szczerze mówiąc nie rozumiem takiej zabawy. Nie szkoda Ci czasu i klawiatury, aby klepać z oszustem? Podeślij mu linka do strony gdzie skan jego dokumentu jest szczegółowo opisany i zapytaj się jak to jest z tą jego rodziną, uczciwością i poważnymi interesami.
W sumie teraz jego postępowanie nosi już w rozumieniu naszego prawa znamiona usiłowania przestępstwa oszustwa. Posłużył się fałszywym dokumentem, ewidentnie zmierza do wyłudzenia w ten sposób pieniędzy.
W sumie teraz jego postępowanie nosi już w rozumieniu naszego prawa znamiona usiłowania przestępstwa oszustwa. Posłużył się fałszywym dokumentem, ewidentnie zmierza do wyłudzenia w ten sposób pieniędzy.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
A więc jak widać najlepiej pojechać, obejrzeć, nie ważne czy za granicą czy na drugim końcu polski.
Ważne, żeby się dobrze umówić.
http://www.youtube.com/watch?v=BXCJmN-Koeo
Po takiej rozmowie jakoś sprzedawcy często łagodnieją.
Ważne, żeby się dobrze umówić.
http://www.youtube.com/watch?v=BXCJmN-Koeo
Po takiej rozmowie jakoś sprzedawcy często łagodnieją.

- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
W UK traktuje sie Irlandczykow za sciemniaczy takich jak murzyni. Ogolnie rzecz biorac nie pracowac a zarabiac motto zyciowe tych grup etnicznych, narodowych etc, czesto rude popaprance(never trust ginger hair
) . Czesto my Polacy zapominamy o pewnych zasadach po co sprzedawac lub kupwac auto,moto za granica??? i umieszczam oglszenie na obcym portalu??? Szfindel i nic wiecej. Czesto jezdze UK<->PL i dobre ceny to tylko w tesco ale tylko pietruszki. Jaka ktos chce sprzedac moto lub auto to daje na ebay sprzedaz i kupno zaleza od ceny a w Uk ludzie naprawde maja pieniadze i rzadko kiedy uda nam sie ich przebic licytujac naprawde dobra rzecz...... tanio kupuje sie auto lub moto po szlifie oznaczone markerem wypadkowosci tzn kategoria cat c 'naprawa przewyzsza koszta naprawy pojazdu' , cat D nie przewyzsza. B breaker czyli zlom. Kazdy pojazd mozesz sprawdzic w bazie danych wszystkich pojazdow nalezacych do UK , mozesz sprawdzic ilosc wlascicieli i przebieg ktory jest wpisywany co rocznie do przegladu itp itd ps pije do Irlandczykow(poznalem tez spoko gosci) bo tam najczesciej znajduja sie 'OKAZYJNE' ogloszenia. sam mialem z nimi doczynienia i bawilem sie ale dochadzac do konkretow tzn sprawdzenie pojazdow w bazie danych i na policji kontakt zawsze milkl. Tak jak jeden Baron z francji chcial kupic moje BMw 330xd ehhh w pierwszym momencie az mnie zatkalo ale po 30 sek goscia mialem na widelcu wyszukujac jego podobne listy w sieci....pzdr i rozwagi zycze..

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
mozesz mi podpowiedziec jak to zrobic?mam moto z UK,chetnie poznam jego historiezaba80r pisze:Kazdy pojazd mozesz sprawdzic w bazie danych wszystkich pojazdow nalezacych do UK , mozesz sprawdzic ilosc wlascicieli i przebieg ktory jest wpisywany co rocznie do przegladu

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- kamil grudziadz
- klepacz
- Kontakt:
a,to sorki 

- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
w razie jakby co to number plates= to tablice rejestracyjne oczywiscie uk, numer ostatniego MOT to takie zilone papery przegladowe(ostatnio zmienily wyglad i juz sa standardowe czyli biale z drukarki) a te v5c to inaczej dowod rejetracyjny tzn log book a na przedniej stronie po prawej na srodku masz jedo numer spisujesz i mowinno ci to troche rozswietlic historie moto ale czasem nie warto tego robic bo ludzie potem zaluja co za moto kupili
kumpel mial ma fazera 2002 600ccm i kupil superowskie 14 mil. tylko ze w anglii to tzw dojezdzacz do pracy commuter , ogrzewane manetki i conajmnie 40tys mil przebiegu bo w uk jezdzi sie caly rok.pzdr

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- kamil grudziadz
- klepacz
- Kontakt:
nie bede zalowal nawet jak sie okaze ze ma 200000 mil przelotu,mam to moto 4 sezon i nigdy mnie nie zawiodlo.nic nie zmieni mojego uczucia do niejzaba80r pisze: ale czasem nie warto tego robic bo ludzie potem zaluja co za moto kupili

PS: sprawdzalem dokumentacje i niestety nie mam oryginalnego dowodu ani jego kopii,motocykl byl zakupiony w firmie sprowadzajacej motocykle z UK i jedyne znane mi dane motocykla to numer rejestracyjny i poprzedni wlasciciel w UK,a to chyba za malo,co?moto bylo kupione w tej firmie: http://www.rsmotorcycles.co.uk/

- Damo 88
- klepacz
Przeczytałem pierwszą stronę i odpiszę od razu na takie bzdury ogłoszenia czy propozycję reaguję jak na rumuna przy sklepie
, zero zainteresowania to jest żerowanie na napaleńcach którzy myślą że złapali okazję życia . I równie szybko zapał ustępuje po wpłacie na konto
. Najśmieszniejsze jest to że większość tych osób to po wyższych szkołach 

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Koleś zwęszył cos, jak mu napisałem ,że sie decyduje....strasznie dużo tego typu oszustów w sieci.Najgorsze jest to,że ludzie dają się łapać...nie czytają nie maja masy znajomych,nie sa świadomi itd...