Co brzęczy w kasku?
Re: Co brzęczy w kasku?
Będziecie jeździć po garażu i sprawdzać co brzęczy? 

- Revolut
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
Ostatnio gdy mi coś brzęczało przy moto to rozebrałem je jak się tylko dało, podkręcałem śrubki, gdzieniegdzie dałem gumowe podkładki itd. Po wielu próbach i testach...Podczas którejś jazdy brzęczenie ustało! Ale na kolejnej wróciło... Kluczem do rozwiązania problemu okazał się... Kluczyk... Przy jednym kluczyku miałem metalowy breloczek Hondy, który to (zapewne przez jego przebieg, brzęczał - nie wiem, może miał już zawory do regulacji).

- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
I to jest bardzo dobra propozycja, zwłaszcza, że ostatnio byłem w Czechach samochodem zostały mi chyba jeszcze dwa sześciopakiPanasonix82 pisze:To może umowimy się w garażu i wspólnie to obgadamy?

A czemu nie? Nasz garaż jest dłuższy, niż niejedna ulica. Jakbyś chciał pośmigać albo wypić browara to zapraszamyFred pisze:Będziecie jeździć po garażu i sprawdzać co brzęczy?![]()

The best is yet to come! 

- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Brzęczy Shoei XR-1000.Bo to dobre hełmy,ale brzęczą....serio wsiądź na inne moto i zrób jazdę próbną...jeśli przestanie to musisz zmienić garnek .
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
No więc było tak: z Pasikonixem spotkaliśmy się spontanicznie w garażu przy browarze, ale tematu kasku nie dotykaliśmy, bo były inne tematy do omówienia
A rozwiązanie zagadki znalazłem w piątek, jak wracałem od Petera. Brzęczała bródka a dokładnie mówiąc brzęczał rzep, którym materiał jest przypięty do plastiku. A ciekawe jest to, że bródka jest na dole, a wydawało się, że źródło brzęczenia znajduje się gdzieś w górnej części kasku.

A rozwiązanie zagadki znalazłem w piątek, jak wracałem od Petera. Brzęczała bródka a dokładnie mówiąc brzęczał rzep, którym materiał jest przypięty do plastiku. A ciekawe jest to, że bródka jest na dole, a wydawało się, że źródło brzęczenia znajduje się gdzieś w górnej części kasku.
The best is yet to come! 

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Bo brzęczenie leciało wraz z wentylacją na górną część kasku
. Gdybyś szybciej jechał to wydmuchałoby je za kask i słychać byłoby z tyłu motocykla
.

W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/