POZYTYWNIE :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Re: POZYTYWNIE :)

Post autor: Piszol » wt 31 sty 2012, 18:30

C_L_K pisze:Ja Cie pierdziele!!! Ale czad!!!
Chciałbym bardzo mieć w swoim otoczeniu takiego ananaska, coby mi pokazał jaktosierobi. Mam chrapkę na takie cóś :-D

Ktoś z Centurionów chętny?

Panowie nie zamulać uczucie po wyjściu rewelacyjne, na początek zdrowe serce, rozgrzewka i przełamać się psychicznie do wejścia do wody. :D Celik raz spróbujesz i powiem tak to uzależnia jak jazda na motórze ;) Czekam na foty Centurionów.

Lub zapraszam na podkarpacie i razem pomorsujemy ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mors_%28cz%C5%82owiek%29

Kto może być morsem

Kąpać mogą się zarówno osoby nastoletnie, jak i w podeszłym wieku. Morsami bywają również starsze dzieci, ale te wchodzą do wody na krótko – tylko aby się zmoczyć.

Kąpać mogą się praktycznie wszystkie osoby poza mającymi problemy z sercem, gdyż jednym z objawów wejścia do zimnej wody jest wyraźnie przyspieszona akcja serca – okres przebywania w wodzie można porównać do krótkiego, ale bardzo intensywnego biegu. Wiele osób, prócz dbałości o zdrowie i kondycję sportową, traktuje zimowe kąpiele jako rodzaj medycyny naturalnej, tak więc wśród morsów często spotka się osoby liczące na poprawę zdrowia, któremu nie jest w stanie pomóc medycyna konwencjonalna. Zaskakująco licznie spotykane są wśród morsów również osoby naprawdę wiekowe – zdarza się nawet, że do wody wchodzi starsza osoba z laską.

Kąpać mogą się wszyscy niezależnie od wagi ciała. Mogą to być także osoby szczupłe, gdyż sposobem na wejście do zimnej wody jest wstępne rozgrzanie ciała, a nie posiadanie odpowiedniej ochronnej warstwy tkanki tłuszczowej. Faktem jest, że osoby grubsze wytrzymują w wodzie dłużej – jednak różnice nie są tu zbyt wielkie.

Jak zostać morsem
Rozgrzewka morsów

Aby zostać morsem nie trzeba się wcześniej przygotowywać, wymagane jest jedynie przeciętnie dobre zdrowie. Barierą jest jedynie strach przed nieznanym. Pierwszy raz może wejść do zimnej wody praktycznie każda osoba, której towarzyszyć będzie doświadczony mors pokazujący, jak należy przygotować się bezpośrednio przed kąpielą i zachowywać w trakcie niej. Większym problemem może być nakłonienie nowego morsa do racjonalnie szybkiego opuszczenia kąpieli, podczas gdy reszta uczestników, przyzwyczajona już do dłuższych kąpieli, potrafi prawidłowo oceniać reakcje swojego organizmu i przebywa w wodzie trochę dłużej. Ponadto występuje tu charakterystyczne zjawisko towarzyszące wielu nowym doświadczeniom – objawiające się tym, że największy strach ma zwykle osoba wchodząca do wody podczas następnej kąpieli (innego dnia). Trzecia i następne kąpiele są już komfortowe.

Mitem jest konieczność hartowania ciała zimnym tuszami, zanim człowiek zdecyduje się na zostanie morsem. Owszem, hartowanie ciała zimną wodą sprzyja, ale innym celom – pozwala na dłuższe zostanie w wodzie za pierwszym razem, a przede wszystkim ma działanie psychologiczne. Natomiast prawda jest taka, że nawet bez uprzedniego hartowania ciała każda osoba jest w stanie wejść do zimnej wody po uprzedniej rozgrzewce choćby na krótką chwilę i bez negatywnych konsekwencji zdrowotnych. Zresztą osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy postępują często błędnie i zanim staną się morsami, niepotrzebnie wyziębiają organizmy zmuszając się do przesadnie długiego przebywania pod chłodną wodą pod prysznicem lub w wannie. Tymczasem istotne jest jedynie przyzwyczajenie ciała do kontaktu z zimną wodą, a nie dostosowywanie się do długiego przebywania w niej, które jest nienaturalne dla każdego człowieka, włącznie z morsem. Tak więc, jeśli ktoś chce pomóc sobie przed pierwszym razem, to w zupełności wystarczają pod zimnym tuszem treningi kilkunasto-, a potem kilkudziesięciosekundowe.
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: Arylian » sob 11 lut 2012, 20:01

Wczoraj podpisałem nową umowę o pracę :)

(Nie wiem tylko czy "za chwilę" czegoś nie będzie w dziale NEGATYWNIE :mrgreen: )

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » sob 11 lut 2012, 20:06

gratulacje i oby to była super umowa
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Arylian » sob 11 lut 2012, 20:15

Dzięki :)
Najważniejsze, że ilość cyferek się zgadza.
A i firma wydaje się fajna.

Awatar użytkownika
GrzesiekBstok
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Grzegorz
województwo: podlaskie

Post autor: GrzesiekBstok » śr 15 lut 2012, 09:52

w poniedziałek na forum białostockich motocyklistów przeczytałem info o skradzioncyh z garażu felgach 17 cali- były wszystkie dane oraz zdjęcie
następnego dnia na innym forum, związanym z marką auta które posiadam, znalazłem przypadkiem ogłoszenie o sprzedaży identycznych felg
też w Białymstoku
w taki zbieg okoliczności nie wierzę

zawiadomiłem poszkodowanego oraz znajomego dzielnicowego

wczoraj wieczorem dostałem info że sprzedający jak i felgi są już na komisariacie i policjanci wyjaśniają sprawę :)
VFR 800 FI, 2001
Astra G Caravan Z16XE, 2002

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » śr 15 lut 2012, 18:14

Pozytywny obywatel :wink:

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » czw 16 lut 2012, 00:49

Lalka dziś dostała 2 nowe kółeczka w kolorze prawie oryginalnym ;];];];] jest jak nówka! chromowane odważniki i czerwone nakrętki na wentyle pod kolor:):) i Michałek PR2 z tyłu ;]
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » czw 16 lut 2012, 01:17

Hello, privet, guten morgen!
Mam całą masę pozytywnych wiadomości do przekazania:
1. Klosiewi na pewno się do mnie przyczepi, ale jestem tak nabrowarzony, że ajdontker co powie klosiewi :P
2. Jest 3:56 czasu lokalnego a ja wciąż mogę pisać
3. Jestem w Sankt Petersburgu, które to miasto ulubionym moim miastem jest
4. Przyleciałem tu z przesiadką w Wiedniu, które to lotnisko moim ulubionym lotniskiem jest
5. W Wiedniu siedziałem w saloniku biznesowym, z którego rozciąga się niepowtarzalny widok
Obrazek
6. Klosiewi na pewno wykasował już mojego posta, a ja dalej piszę :P
7. W Wiedniu na lotnisku jest najbardziej obleśna w Europie palarnia, ale ja ją z uśmiechem omijałem, bo od lipca nie palę
Obrazek
8. Jest 4:05, ja dalej piszę, a klosiewi mnie jeszcze nie wykasował :P
9. W Lenigradzie naród wstaje z kolan i zamieszcza na swoich awtomaszynach takie obrazki:
Obrazek
10. Jest czwartek, a ja stąd wyfruwam w piątek po południu. Qrrrrrrcze dziś wieczorem jeszcze odwiedzę z kolegami pijakami jakąś uzbecką knajpę, gdzie serwują baraninę i rosyjską wódkę i dziewczyny robią taniec brzucha
11. Klosiewi skasował mojego posta o 7.45, czyli powisiał on na nashem websajte, blin qrrr... ponad 3 godziny :P
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz

Post autor: klosiewi » czw 16 lut 2012, 08:41

VFRKrzysztof pisze:Klosiewi na pewno się do mnie przyczepi
To jest off-top, pisz co chcesz i jak chcesz, abyś tylko nie bluźnił i nikomu nie ubliżał :cool
VFRKrzysztof pisze:jestem tak nabrowarzony, że ajdontker co powie klosiewi
Bez browaru powiem Ci to samo :biggrin
VFRKrzysztof pisze:Klosiewi na pewno wykasował już mojego posta, a ja dalej piszę
Jak mogłem Ci skasować posta, którego cały czas piszesz? Zmień dilera bo ten Ci tabletki gwałtu sprzedaje i jeszcze Cię ktoś wykożysta jak masz takie luki w pamięci... :wink:
VFRKrzysztof pisze:Klosiewi skasował mojego posta o 7.45
To są zwykłe plotki i pomówienia, jeszcze żadnego posta Ci nie skasowałem, ale zawsze ta sytuacja może sie zmienić :twisted:

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » sob 18 lut 2012, 16:47

właśnie rozpoczynam sezon grilowy
:D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » sob 18 lut 2012, 16:50

kurde a nie mogłeś wcześniej dać info :x :( :( :( :(
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Panasonix82
pisarz
pisarz
Imię: Marcin

Post autor: Panasonix82 » sob 18 lut 2012, 18:53

Wspólnie z VFRKrzysztofem oraz jeszcze jednym kolegą zrobiliśmy sobie twardy reset ... tak twardy że pamięć nie zakodowała co się działo. Chyba był za duży przesył informacji. :) :) :)
Opisując to jednym wyrazem - masaka.

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » ndz 19 lut 2012, 10:13

było superowo i bardzo smacznie
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
skoch84
pisarz
pisarz
Imię: Staszek
województwo: wielkopolskie

Post autor: skoch84 » ndz 19 lut 2012, 12:01

a ja wczoraj obudziłem ze snu zimowego swoją VFR :cool
Gdyby nie akumulator, to odpaliłaby ładnie. Akumulator mimo, że stał w ciepłym i regularnie ładowany dał radę tylko kilka razy zakręcić rozrusznikiem (pewnie będzie trzeba wymienić). Podpiąłem kablami pod auto i zapaliła po kilku chwilach. Na początku na dwa, może trzy gary by już po chwili chodzić tak, jak to fabryka przewidziała. :biggrin :lol :hooray :mrgreen: :motolove
Przy okazji dostała nowy olej z filtrem, manetki, klamkę sprzęgła.
Owiewki wróciły już od lakiernika (małe poprawki po przygodzie na lewą stronę). Naklejki naklejone. Teraz to tylko poskładać i można zaczynać sezon
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91

Awatar użytkownika
Panasonix82
pisarz
pisarz
Imię: Marcin

Post autor: Panasonix82 » wt 21 lut 2012, 18:45

Normalnie taki pozytyw :) ...
Przyszły mi dodatki do motocykla :) made by Poland = Womet Tech

https://picasaweb.google.com/1043711926 ... /WometTech#

Muszę przyznać, że jakość wykonania jest na naprawdę wysokim poziomie.

ODPOWIEDZ