Alarm Honda Averto

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Alarm Honda Averto

Post autor: Wojtek86 » sob 20 cze 2009, 17:25

Witajcie,

W swojej VFR mam alarm Honda Averto. Jednak nie mam instrukcji w żadnym normalnym języku (czyt. PL, ENG).

Z tego co ustaliłem swoimi próbami to alarm uzbraja się i rozbraja po naciśnięciu dużego przycisku na pilocie. Uzbrajanie trwa ok 60s. Jeśli po rozbrojeniu nie uruchomimy motocykla przez ok 30s to po przekręceniu stacyjki będziemy musieli ponownie rozbroić alarm (dużym przyciskiem) gdyż inaczej nie uruchomimy silnika. Po włożeniu i przekręceniu stacyjki, gdy minie 30s od rozbrojenia usłyszymy ciche sygnały dźwiękowe zmuszające nas do rozbrojenia alarmu (w przeciwnym razie zacznie wyć)

Alarm po uzbrojeniu reaguje na:
- Włożenie czegokolwiek do stacyjki
- Otwarcie schowka pod kanapą.

Moje pytania są takie:
- Do czego służy mały przycisk na pilocie?
- Co jeszcze uruchamia wycie alarmu?
- Czy jest jeszcze coś czego nie odkryłem?

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » ndz 21 cze 2009, 13:13

Przetłumaczyłem część dotyczącą ustawienia czułości alarmu (z niemieckiego którego kompletnie nie znam :) )

Może komuś się przyda.

1. Wyłącz stacyjkę
2. Naciśnij przycisk na pilocie zdalnego sterowania. Zamigają kierunkowskazy, a dioda od alarmu zacznie świecić.

ZALECENIA
Czynności należy wykonać w ciągu 50 sekund, gdyż po ty, casie system automatycznie przełącza się w tryb alarmu

3. Włącz stacyjkę w ciągu 15 sekund po zgaśnięciu kierunkowskazów.

4. Naciśnij na pilocie przycisk natychmiast po zgaśnięciu kierunkowskazów w celu poprawy czułości. Naciśnij lewy przycisk, aby ustawić wysoki poziom czułości, a prawy przycisk przestawić na niski poziom czułości.

Usłyszysz Trzy Sygnały dźwiękowe gdy poprzednio ustawiono Poziom wysoki, oraz jeden sygnał gdy Niski.

5. Jeżeli główny poziom czułości wejdzie w tryb ustwaiania, lampka alarmu zacznie migać. Teraz możesz ustawić jego czułość.

UWAGA
Czułość składa się z jednego z dwóch progów. wysokie lub niskie, na każdym progu ma cztery poziomy (osiem poziomów korekty).

Prędkość migania diody zmienia się w zależności od poziomu czułości.

6. Wyłącz stacyjkę na żądany poziomie czułości. Sygnał dźwiękowy i migające światło będzie wskazywać, że czułość jest ustawiona.

Translator googla trochę się przydał :)

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Kontakt:

Re: Alarm Honda Averto

Post autor: Wojtek86 » wt 14 lut 2012, 20:36

W załączniku zamieszczam polską instrukcję innego (identycznego?) alarmu. Można się na niej wzorować ustawiając alarm hondy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ