Jako że w tym roku łamie mnie okrągła rocznica urodzin, powstała mi w głowie myśl (to nie łatwe jak ma się jedną synapsę, hi, hi) aby tym razem nie spędzić tego dnia przy stole i skończyć pod nim, a ruszyć w dłuższą - tgz urodzinową trasę. Zainspirowany lektura

Reasumując jadę sam ale chętnych zapraszam do wspólnego wyjazdu lub proszę o zaproszenie do Waszej grupy.

Ogólny zarys moich bieżących planów:
- TERMIN w miarę dowolny, z preferencją na lipiec, sierpień - oczywiście 14 dni (patrz wyżej,

- przelot przez Niemcy autostradami. Mam miejscówkę w okolicach Drezna, więc można wystartować stamtąd, najlepiej w niedzielę, tak aby u podnóża Alp zaliczyć pierwszy nocleg Fussen lub Garmisch-Partenkirchen
- kierunek Jezioro Bodeńskie i poszwendanie się nad brzegami - 2/3 dni
- Zurich, Bazylea kolejne 2/4 dni
- wjazd w Alpy, Dolomity - trasy dowolne przez 6
- powrót przez Wiedeń, Bratysławę, Brno - 2 dni
Kryterium mojego wyjazdu
- jazda główną trasą z impulsywnym zjechaniem w dowolnym kierunku
- noclegi w miarę uczciwych warunkach - motel, kwatera prywatna 15-30 Euro/doba
- konsumowanie regionalnych potraw w lokalnych jadłodajniach
- nie jeżdżenie w deszczu
- brak "napinki" czasowej
- mało chodzenia, z wyjątkiem miejscowych atrakcji typu: punkt widokowy, zamek, atrakcja turystyczna, kolejka, grota, itp.
- odstępstwem od powyższego jest pojawienie się planu np. dojazd na miejsce, nocleg, na drugi dzień wyjście na miejscową atrakcję, np. spacer po płaskowyżu Corvary (Colfosco) http://g.co/maps/fnkwa czy wjazd wagonikiem na okoliczne szczyty i lajtowe zejście w dolinę gdzie zostanie motocykl.
Oczywiście w przypadku gdy zostanę zaproszony do Waszej grupy, to dostosuje się do "sfory".