odszkodowanie/wycena

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
nierob
klepacz
klepacz
Imię: nierob
województwo: dolnośląskie

odszkodowanie/wycena

Post autor: nierob » pn 02 sty 2012, 16:44

czy ktoś z was ma doświadczenie jeśli chodzi o wyceny szkód? Był u mnie rzeczoznawca i zaliczył dwie owiewki do wymiany plus dwie do pomalowania. Chodzi o Yamahę majesty 180. Czy w takich przypadkach chodzi o wymianę na nowe części czy używki? I czy np. yamaha dopuszcza malowanie, czy tylko wymianę na nowe? Nie chcę, żeby mnie zrobili w konia.
Kiedyś opisywałem jak mi koleś łupnął w skuterek na parkingu. Policja ustaliła(!!!) sprawcę i stąd cała akcja. Chodzi o odszkodowanie z OC.
trzask prask i po wszystkim.

darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Re: odszkodowanie/wycena

Post autor: darecki-30 » pn 02 sty 2012, 18:12

nic madrego moze nie napisze ale firmy kiepsko robia pierwsza wycene z moich doswiadczen wynika ze tak 50 % wartosci ,skuteczna metoda jest straszenie oddaniem sprawy do sądu :cry lub pojazdu do serwisu na naprawe bezgotówkowa ,warto tez sprawdzic jak ci wycenili te owiewki i porownac to z cenami w serwisie jezeli bedzie duza roznica zwróc sie do firmy o ponowna wycene i dolacz cennik z serwisu :confused ale niech moje wywody wyprostuja bardziej biegli w temacie :disagree

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 02 sty 2012, 19:18

Sprawdź z cenami w salonie Jeżeli są zaniżone to im przedstaw kwity z ceną To wszystko . Co do kantowania to sporządzili raport z faktycznymi usterkami to znaczy czy wszystko zostało opisane każde zadrapanie.np: na ciężarkach kierownicy . Do pomalowania jeżeli urwały się lub pękły zaczepy otwory trzymająca owiewkę to do wymiany :wink: przejrzyj sam żeby nie było jaj :x
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » wt 03 sty 2012, 00:32

Tylko nie przeholuj w drugą stronę żeby nie wyszła Ci szkoda całkowita. Podjedź do ASO, niech Ci zrobią wycenę i wyślą do TU.

ODPOWIEDZ