Żarówki Osram do reflektorów.
- Kajzer
- teksciarz
- Imię: Jarek
Żarówki Osram do reflektorów.
Mam pytanie. Czy ma ktoś założone w reflektorach żarówki firmy Osram night breaker plus. Jak jest z jasnością światła ,oświetleniem drogi i żywotnością ??? 

- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: Żarówki Osram do reflektorów.
gdzies przewijal sie temat tych zarowek i maja opinie bardzo dobrych.przeszukaj forum,znajdziesz na pewno

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ja mam osram silver star +50 i są zajebiste, podobnie jak philips vision plus 50, z tym że najlepiej puścić je po przekaźniku.
Wytrzymują ok 12-16 tys.km jedne i drugie.
pozdro
Wytrzymują ok 12-16 tys.km jedne i drugie.
pozdro
- skoch84
- pisarz
- Imię: Staszek
- województwo: wielkopolskie
ja mam założone i w aucie i w moto. W aucie jeżdżąc codziennie wytrzymują średnio 8-9 miesięcy.
W VFR wytrzymały sezon i nie kwalifikują się jeszcze do wymiany.
Żywotność słaba, ale jakość świecenia rewelacyjna.
W VFR wytrzymały sezon i nie kwalifikują się jeszcze do wymiany.
Żywotność słaba, ale jakość świecenia rewelacyjna.
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91
Honda VFR 750 RC36I '91
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
- województwo: mazowieckie
ja założyłem właśnie osram night racer (opakowanie ich to taki mini kask) trudno powiedzieć jak świecą, bo moto jeszcze stoi na serwisie, ale miałem w aucie osram night breaker i świeciły zajebiście! barwa światła biała a nie żółta jak na zwykłych żarówkach i o wiele mocniejsza, więc polecam zakup. Jedyny minus to żywotność, w moto trudno mi powiedzieć, ale w samochodzie pochodziły pół roku.
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Osram night breaker w samochodzie świecą zajebiście ( zmieniłem z chińskich ksenonów ) i jestem zadowolony a żywotność ? Na razie 2 miesiące i jakieś 12 tyś km , ale nawet jak przez zimę pójdą dwa komplety to też warto bo kupowałem w Warszawie po 57 zł za dwie H7
Adam
- PBWroc
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: dolnośląskie
Mam na "krótkich" H7 NightGuide Philips +50% - faktycznie dają fajne, kontrastowe światło. Wyraźnie widać granicę światła, a znaki przyjemnie odbijają się już z daleka. Kierowców nie oślepiam, bo nie dają mi tego odczuć.
a na długie mam H7 X-TREME VISION +100% Philips - to tak jak by ktoś chciał mnie "zbłyskać", że na długich jadę bo się dwie lampy świeca.
nie mam długiego doświadczenia - zamontowałem w sierpniu, przejechałem ze 2000. Cały czas działają i jestem zadowolony, mimo że cena na poziomie 80 i 100 PLN / parę.
Polecam zakup http://allegro.pl/show_user.php?uid=1217121 Mirosław Kopka AUTO-LAMP -- w Łodzi, szybka i bezpieczna przesyłka i cena do przyjęcia
a na długie mam H7 X-TREME VISION +100% Philips - to tak jak by ktoś chciał mnie "zbłyskać", że na długich jadę bo się dwie lampy świeca.
nie mam długiego doświadczenia - zamontowałem w sierpniu, przejechałem ze 2000. Cały czas działają i jestem zadowolony, mimo że cena na poziomie 80 i 100 PLN / parę.
Polecam zakup http://allegro.pl/show_user.php?uid=1217121 Mirosław Kopka AUTO-LAMP -- w Łodzi, szybka i bezpieczna przesyłka i cena do przyjęcia
Z laskami jest odwrotnie niż z VTEC-iem - im mniej wałków tym lepiej
Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent
Prędkość moim przyjacielem - przyjaźni nie wykorzystuj nadmiernie
Prędkość nie zabija tylko nagłe zatrzymanie ...
Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent
Prędkość moim przyjacielem - przyjaźni nie wykorzystuj nadmiernie
Prędkość nie zabija tylko nagłe zatrzymanie ...
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Te żarówki maja 90% więcej światła i faktycznie da się odczuć to.Względem żarówek zwykłych światło jest baaardzo jasne i widocznośc w nocy znakomita.Używam tych żarówek w samochodzie i w moto...polecam. Warto zainwestować pomimo szybszego zużywania się(wypalaniu).
- SpiNacZ
- zadomowiony
- województwo: łódzkie
Pisząc "te", to masz na myśli philipsy opisane przez PBWroc, czy osram jeszcze wyżej?poscig pisze:Te żarówki maja 90% więcej światła i faktycznie da się odczuć to.Względem żarówek zwykłych światło jest baaardzo jasne i widocznośc w nocy znakomita.Używam tych żarówek w samochodzie i w moto...polecam. Warto zainwestować pomimo szybszego zużywania się(wypalaniu).
- Kajzer
- teksciarz
Wyczaiłem jeszcze inne dobre źródło światła
Żarówki firmy Tungsram megalight Up To+90% W samochodzie mam założone Osramy night breaker plus.W nocy dają jasne białe światło i jest O.K. Tylko cena jest dość wysoka[około 70zł] Znalazłem . na allegro te Tungsramy i powiem tak w porównaniu z Philipsami czy Osramami nie ustępują im na jotę.No i najważniejsze CENA. komplet fabrycznie opakowanych kosztuje 28,50 plus przesyłka. Zrobiłem nawet ostatnio eksperyment. Założyłem do jednego reflektora żarówkę Osram a do drugiego tungsram i jasność jak i zasięg światła są identyczne.Tak więc można mieć dobre jasne światła i nie przepłacać

- Kajzer
- teksciarz
Tak to są te żarówki z pierwszego linku co podał brylek22. Te drugie są ciemniejsze i mają krótszy zasięg.Ja swoje kupowałem w sklepie 47-400Racibórz ul środkowa 4. Nie chcę komuś robić kryptoreklamy,ale zamówienie wysłałem w niedzielę ,a towar otrzymałem we wtorek o piętnastej
.

- kecajm69
- klepacz
- Imię: Jacek
Te żarówki z pierwszego linku też kupiłem w niedzielę i dziś już je mam w domu a jutro założę do auta wiec dam znać jak one sie spisują i czy te +90% coś daje.
Jacek M.
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
no to czekamykecajm69 pisze:Te żarówki z pierwszego linku też kupiłem w niedzielę i dziś już je mam w domu a jutro założę do auta wiec dam znać jak one sie spisują i czy te +90% coś daje.

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré