Otóż otóż, cała prawda w temacie lepiej nie można skomentować. Masz u mnie browcaLukaszny pisze:Oj Panowie - miałem nie zabierać głosu, ale nie wytrzymałem. Marudzicie jak stare baby - bez urazy. Zamiast płakać jak jest drogo, jak źle pomyślcie lepiej czy możecie jednak coś zrobić, żeby wam było lepiej. Bez względu kto jest u władzy nikt wam za darmo nic nie da. Żyjemy w kapitalizmie i ceny są niezależne ani od opcji politycznych ani od nieróbstwa rządu.
A przechodzenie od kwestii finansowych i gospodarczych wprost do Tupolewa przypomina niestety wiec wyborczy pewnej partii. Pogadajmy więc lepiej o motocyklach, a brudy polityki zostawmy innym portalom.
Podwyżki,kryzysy.....
- puzon
- klepacz

- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Podwyżki,kryzysy.....
- Dresik
- klepacz

KrzysztofVFR, a co Ty tak złagodniałeś jakoś ostatnio, czekałem w tym temacie na Twój obszerny i rozbudowany post, a Ty mnie zawiodłeś
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- VFRKrzysztof
- klepacz

- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
Hmmmm, dużo nie napisałem, ale w tym, co napisałem, było sporo treści. Przeczytaj jeszcze razDresik pisze:Ty tak złagodniałeś jakoś ostatnio
The best is yet to come! 
- Dresik
- klepacz

oj tam treści, ale prawie bez uszczypliwości!
No dobra, nie ważne, w każdym razie avatar masz dobry

No dobra, nie ważne, w każdym razie avatar masz dobry
- Arylian
- pisarz

- Imię: Tomek
- Kontakt:
Kurczę i Krzysiek nawet się ze mną zgodził (no prawie, prawie)
- kiki
- ostry klepacz

- Kontakt:
no to pracujemy dłużej
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,D ... omosc.html
"Premier nie mógł pominąć kwestii wieku emerytalnego. Zamierza zacząć podwyższać i zrównywać od 2013 roku wiek emerytalny kobiet i mężczyzn - finalnie do 67 roku życia. - Co 4 miesiące wiek emerytalny będziemy przesuwać o kolejny miesiąc. Zakładany wiek emerytalny mężczyźni osiągną więc w 2020 roku, a kobiet w 2040 roku. Dla kobiety, która ma dziś 39 lat, oznacza to pracę dłuższą o 7 lata i emeryturę wyższa o 80 proc."
Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,D ... omosc.html
"Premier nie mógł pominąć kwestii wieku emerytalnego. Zamierza zacząć podwyższać i zrównywać od 2013 roku wiek emerytalny kobiet i mężczyzn - finalnie do 67 roku życia. - Co 4 miesiące wiek emerytalny będziemy przesuwać o kolejny miesiąc. Zakładany wiek emerytalny mężczyźni osiągną więc w 2020 roku, a kobiet w 2040 roku. Dla kobiety, która ma dziś 39 lat, oznacza to pracę dłuższą o 7 lata i emeryturę wyższa o 80 proc."
Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).
- Dresik
- klepacz

Ale doświadczonykiki pisze:Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).
Biorąc pod uwagę średnią długość życia mężczyzny w Polsce, niewiele nacieszymy się tą emeryturą
Jednak mimo wszystko ja jakoś się przeciwko temu nie burzę. Jeżeli mamy jakąś szansę na choć trochę gładsze prześlizgnięcie się przez "kryzys" to jestem w stanie zrozumieć podobne kroki. Z resztą, po co komu emerytura. Pracujesz 50 lat przez 5 dni w tygodniu i nagle masz te 5 dni wolnego. I stąd się biorą te wszystkie depresje później, bo człowiek nie wie co ma ze sobą zrobić
- SNOOP85
- pisarz

- Imię: Kamil
No właśnie po co? To ja juz dzis poprosze swoje składki emerytalne przelewac razem z wypłatą... Jak marzyc to na całegoDresik pisze:Ale doświadczonykiki pisze:Jestem ciekawy, ile wart będzie taki pracownik dla szefa (przecież ani on szybki, ani efektywny).![]()
Biorąc pod uwagę średnią długość życia mężczyzny w Polsce, niewiele nacieszymy się tą emeryturą![]()
Jednak mimo wszystko ja jakoś się przeciwko temu nie burzę. Jeżeli mamy jakąś szansę na choć trochę gładsze prześlizgnięcie się przez "kryzys" to jestem w stanie zrozumieć podobne kroki. Z resztą, po co komu emerytura. Pracujesz 50 lat przez 5 dni w tygodniu i nagle masz te 5 dni wolnego. I stąd się biorą te wszystkie depresje później, bo człowiek nie wie co ma ze sobą zrobićTaka np moja sąsiadka całą zimę zamiata śnieg, a wiosną nie ma śniegu więc wpada w depresję... Albo przez te 50 lat odkładasz sobie realizację swoich marzeń, pasji na "emeryturę". I albo jej nie doczekujesz, albo jest już za późno bo zdrowie nie pozwala. Trzeba umieć jakoś to pogodzić, pracować, ale znaleźć czas na inne sprawy. A gdy już się to uda to po co komu emerytura?
Mamy w Polsce miliony bohaterów codziennie uwalniających wódkę ze szkła
- Dresik
- klepacz

i to jest pomysł - będzie kasa na paliwo!!!
Przygotujmy projekt ustawy!! Z takimi pomysłami chyba musimy założyć partię Solidarni VFR-OC 
- Diego
- klepacz

- Imię: Mirek
Tak,jak pan premier i jemu podobni siedzi sobie wygodnie w fotelu to można się zgodzić na taki wiek emerytalny.Gorzej jak ktoś już dziś zapindala od pierwszego do pierwszego.Ciekawe jak sobie poradzi mając wiek przedemerytalny.kiki pisze:finalnie do 67 roku życia.
A tam w dupie byle zdrowie było i parę zeta na chleb.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- VFRKrzysztof
- klepacz

- Imię: Krzysztof
Dresik pisze:jestem w stanie zrozumieć podobne kroki
The best is yet to come! 
- Dresik
- klepacz

cóż Krzysztofie, czas płynie i ludzie się zmieniają
Być może na kolejnych wyborach zagłosujesz na PiS
Jeżeli o mnie chodzi to faktycznie straciłem resztki nadziei i wiary PiS. Tak, jeszcze takie posiadałem. Ale straciłem już. Szczególnie po tym, jak ostatnio nastąpił ten Ziobrowy rozpad no i głownie po dzisiejszym przemówieniu prezesa, które było już do tego stopnia perfidnym powtarzaniem przerdzewiałych, zaśmierdziałych sloganów, że poczułem niesmak, a nawet ból głowy. Dotarło do mnie, że PiS jest w gruncie rzeczy podobny do ruchu poparcia samego siebie.... Szokujące? Ale prawdziwe. Tak samo próbuje głupim, bezsensownym gadaniem wpasować się pod pewną grupę odbiorców i mówić to, co tamci chcą usłyszeć, mimo że to się kupy nie trzyma. Przy czym Palikot robi to o tyle sprawniej, że zlecił przeprowadzenie naprawdę profesjonalnych badań, dokładnie takich, jakie przeprowadza nowa firma wchodząca na rynek... Z badań wynikło, że jest pewna luka- że jest grupa ludzi nie mających w zasadzie żadnych poglądów politycznych, których można porwać pewnymi sloganami. No i ma te swoje 10%. Z resztą dzisiejsze przemówienie też przygotowali mu bardzo sprawne, naprawdę cwany z niego lis.
Koniec końców zostaje od dziś PełOwcem
Krzysztof, a co powiesz na to, żebyśmy w przyszłości zostali Ziobrzystami? 
Jeżeli o mnie chodzi to faktycznie straciłem resztki nadziei i wiary PiS. Tak, jeszcze takie posiadałem. Ale straciłem już. Szczególnie po tym, jak ostatnio nastąpił ten Ziobrowy rozpad no i głownie po dzisiejszym przemówieniu prezesa, które było już do tego stopnia perfidnym powtarzaniem przerdzewiałych, zaśmierdziałych sloganów, że poczułem niesmak, a nawet ból głowy. Dotarło do mnie, że PiS jest w gruncie rzeczy podobny do ruchu poparcia samego siebie.... Szokujące? Ale prawdziwe. Tak samo próbuje głupim, bezsensownym gadaniem wpasować się pod pewną grupę odbiorców i mówić to, co tamci chcą usłyszeć, mimo że to się kupy nie trzyma. Przy czym Palikot robi to o tyle sprawniej, że zlecił przeprowadzenie naprawdę profesjonalnych badań, dokładnie takich, jakie przeprowadza nowa firma wchodząca na rynek... Z badań wynikło, że jest pewna luka- że jest grupa ludzi nie mających w zasadzie żadnych poglądów politycznych, których można porwać pewnymi sloganami. No i ma te swoje 10%. Z resztą dzisiejsze przemówienie też przygotowali mu bardzo sprawne, naprawdę cwany z niego lis.
Koniec końców zostaje od dziś PełOwcem
- SNOOP85
- pisarz

- Imię: Kamil
Tylko NP i JKM
żadne PO żaden PiS
Mamy w Polsce miliony bohaterów codziennie uwalniających wódkę ze szkła
- Arylian
- pisarz

- Imię: Tomek
- Kontakt:
Wzorem i ostatnią modą powinniśmy założyć jakieś frakcje forumowe
. Widzę, że nawet klarują się co najmniej trzy - PeOwa, PiSowa i nawet Solidarnościowo Polska