Kupiłem NSRke przez Kup Teraz i gość nie daje znaku życia.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Kupiłem NSRke przez Kup Teraz i gość nie daje znaku życia.
Witam.
Przypadek mianowicie taki. Brat upatrzył NSRke. Akurat 10 minut po wystawieniu aukcji. Dzwonię. Pytam o co chodzi, wszystko niby w porządku oprócz napędu. Mówię żem zainteresowany i się jeszcze odezwę dzisiaj. Był to wtorek, godzina około 21. Gość mówi że tak do 22 mogę dzwonić. Zadzwoniłem mu o wpół do 22 że czekam na kumpla żeby też obejrzał aukcję i że dam znać do 22:30. Zgodził się. Powiedział mi że ma klienta na jutro na 15. No i dzwonię do niego o 22:25 bo się zdecydowałem że biorę moto i cisza. Brak zasięgu. Dzwoniłem chyba z 30 razy. W końcu nie wytrzymałem i kliknąłem Kup Teraz o 23. Napisałem mu tylko SMS-a że się odezwę na drugi dzień w sprawie szczegółów. Dzisiaj jest piątek wieczór i jeszcze nie udało mi się do chłopka dodzwonić. Albo brak zasięgu albo nie odbiera. Boję się że go sprzedał po za allegro i teraz nie chce odbierać telefonów ode mnie bo go kupiłem.
Co byście zrobili na moim miejscu? Na razie poczekam do niedzieli i jeśli się nie odezwie to chciałbym poprosić kogoś żeby tam zajechał. Gość mieszka w Warszawie. Co w przypadku gdy faktycznie ja pogonił po za allegro? Zależy mi na tym moto bo już szukamy od roku.
http://moto.allegro.pl/honda-nsr-warsza ... 06706.html
Przypadek mianowicie taki. Brat upatrzył NSRke. Akurat 10 minut po wystawieniu aukcji. Dzwonię. Pytam o co chodzi, wszystko niby w porządku oprócz napędu. Mówię żem zainteresowany i się jeszcze odezwę dzisiaj. Był to wtorek, godzina około 21. Gość mówi że tak do 22 mogę dzwonić. Zadzwoniłem mu o wpół do 22 że czekam na kumpla żeby też obejrzał aukcję i że dam znać do 22:30. Zgodził się. Powiedział mi że ma klienta na jutro na 15. No i dzwonię do niego o 22:25 bo się zdecydowałem że biorę moto i cisza. Brak zasięgu. Dzwoniłem chyba z 30 razy. W końcu nie wytrzymałem i kliknąłem Kup Teraz o 23. Napisałem mu tylko SMS-a że się odezwę na drugi dzień w sprawie szczegółów. Dzisiaj jest piątek wieczór i jeszcze nie udało mi się do chłopka dodzwonić. Albo brak zasięgu albo nie odbiera. Boję się że go sprzedał po za allegro i teraz nie chce odbierać telefonów ode mnie bo go kupiłem.
Co byście zrobili na moim miejscu? Na razie poczekam do niedzieli i jeśli się nie odezwie to chciałbym poprosić kogoś żeby tam zajechał. Gość mieszka w Warszawie. Co w przypadku gdy faktycznie ja pogonił po za allegro? Zależy mi na tym moto bo już szukamy od roku.
http://moto.allegro.pl/honda-nsr-warsza ... 06706.html
- darqvader
- teksciarz
- Imię: Darek
- Kontakt:
Re: Kupiłem NSRke przez Kup Teraz i gość nie daje znaku życi
z regulaminu allegro:
II. Aukcje, artykuł 3 rodzaje aukcji
3.6 Celem Aukcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Aukcji w kategorii „Wakacje” oraz Aukcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze” oraz „Inne pojazdy i łodzie” nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Aukcji nie są wiążące, a Aukcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.
więc samo kliknięcie "kup teraz" nic Ci nie daje niestety
II. Aukcje, artykuł 3 rodzaje aukcji
3.6 Celem Aukcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Aukcji w kategorii „Wakacje” oraz Aukcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze” oraz „Inne pojazdy i łodzie” nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Aukcji nie są wiążące, a Aukcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.
więc samo kliknięcie "kup teraz" nic Ci nie daje niestety
shit happens
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Ale to chyba znak dla sprzedawcy że biorę go "na bank". Chyba że dostał więcej kasy albo ją tak na chama potrzebował. Ale żeby go nie denerwował dzwoniący telefon kilka razy dziennie?
A tak przy okazji przytoczonego regulaminu. Dlaczego więc aukcja zostanie usunięta jeśli w opisie będzie "przedmiot wystawiony w innych mediach" skoro allegro to tylko ogłoszenie? Ale to można uznać za pytanie retoryczne.
A tak przy okazji przytoczonego regulaminu. Dlaczego więc aukcja zostanie usunięta jeśli w opisie będzie "przedmiot wystawiony w innych mediach" skoro allegro to tylko ogłoszenie? Ale to można uznać za pytanie retoryczne.
- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
najlepspze jest to, ze gosc i tak musi zaplacic 80 allegro 

Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
ten regulamin chyba zmienili po glosnych aukcjach gdzie ktos pomylkowo wpisal 1 zl w kup teraz gdzie np.byl na sprzedaz luksusowy mercedes i sie go pozbyl za zeta.

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
I dalej nie odbiera ani nie odpisuje na SMS-y.
Chyba go sprzedał. Czyli nie mam żadnych szans na to żeby dostać to moto? Jeśli to jest ogłoszenie to po co jest funkcja Kup Teraz? Dla picu?

- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Przymusić na drodze prawnej do realizacji sprzedaży się nie da - można najwyżej dochodzić odszkodowania jeśli w związku z zachowaniem się sprzedawcy poniosłeś szkodę. W praktyce gra nie warta świeczki.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Żuber
- bywalec
tak czytam i nie do konca kumam czemu się tak uparłeś żeby to kupić, gość jakiś dziwny jest i możliwe jest że robi jakiegoś wała a ty dalej usiłujesz w to brnąć. ja takich omijam. nie ten motocykl to inny. nic na siłe.
"Mistrz wykrętów, obracania kota ogonem i udowadniania czegoś, co nie ma racji bytu ni też logicznego uzasadnienia. Potrafi się kłócić że białe jest czarne i vice versa."
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
też nie mogę pojąć... piszesz, że szukacie motocykla już tyle czasu, to domyślam się, że z bratem wybredni jesteście - a tu chcecie zupełnie w ciemno kupić motocykl na podstawie kilku zdjęć, i to przy opisie "w stanie dobrym", kiedy wiadomo, że prawie zawsze te zapewnienia trzeba przesiewać. Zazwyczaj gdy sprzedający pisze "stan idealny", to wiadomo, że jest najwyżej bardzo dobry... dlatego też, tak jak Żuber, nie rozumiem co Was tak wzięło na ten konkretny egzemplarz...
pozdrawiam
pozdrawiam
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Nie chodzi o te że jesteśmy wybredni. Chodzi o cenę. A rocznik też dosyć młody. Popatrzcie sami w jakich cenach stoją te moto. 4000 zł to norma. Dlatego tak mi zależy na nim. A szukamy już rok bo wszystko drogie. Niestety brat nie ma więcej kasy. 

- Żuber
- bywalec
a kupiłbyś w ciemno vteca za 8 tysi? tez cena fajna nie? powinno dać ci do myślenia że coś nie jest jak powinno.
"Mistrz wykrętów, obracania kota ogonem i udowadniania czegoś, co nie ma racji bytu ni też logicznego uzasadnienia. Potrafi się kłócić że białe jest czarne i vice versa."
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Żuber dobrze gada,niska cena powinna dac do myslenia.jesli szukasz dobrego sprzeta pogadaj z ktoryms z forumowiczow,moze ktos Ci z zagranicy przywiezie?

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
No niestety jeśli coś ma jeździć i do tego bezpiecznie, to te 4 tysiaki przynajmniej trza położyć.Za dwa tysiące to może przyzwoitą MZ-etkę znajdzieszArnold pisze:Nie chodzi o te że jesteśmy wybredni. Chodzi o cenę. A rocznik też dosyć młody. Popatrzcie sami w jakich cenach stoją te moto. 4000 zł to norma. Dlatego tak mi zależy na nim. A szukamy już rok bo wszystko drogie. Niestety brat nie ma więcej kasy.

- Dariusz6914
- zadomowiony
- Imię: Dariusz
- województwo: śląskie
Koledzy mają rację. Odpuść sobie. Coś tu nie gra i tyle. Poza tym, ja doradziłbym bratu, ażeby poczekał jeszcze trochę, zaoszczędził trochę grosza, i dopiero wówczas za przyzwoitą cenę, kupił przyzwoity sprzęt. - Pozdrówka. 

Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
a może jeszcze...,
nie, może już.