nowy PCX 125 pali 2 l

e tam, Enfield Taurus pali 1,7l/100km. ON oczywiscie:DDresik pisze:skutery kupować![]()
nowy PCX 125 pali 2 l
jaj sobie w tym momecie robiszscibor pisze:Znaczy sie gaz po 5, bensa po 7Dresik pisze:skutery kupować![]()
nowy PCX 125 pali 2 l![]()
Żarty żartami, ale robi się naprawdę nieciekawie.Dresik pisze:skutery kupować![]()
Jano,Janusz B. pisze:Żarty żartami, ale robi się naprawdę nieciekawie.Dresik pisze:skutery kupować![]()
Powiedzmy, że teraz ceny trochę pójdą w górę, potem trochę w dół i summa summarum w przyszłym sezonie średnia cena za litr benzyny będzie wynosiła 6 zł.
W tej sytuacji przejechanie 10.000 km będzie kosztowało około 4.500 zł.
Każdy z nas sezonowo robi różne dystanse. U mnie akurat średnia sezonowa to jakieś 15 kkm, czyli samo paliwko to byłby wydatek rzędu 6.750 zł.
Do tego zestaw napędowy, opony i bieżący serwis (olej, klocki, płyny,) + coroczny spadek wartości motocykla, który też należy wliczyć do kosztów eksploatacji pojazdu.
Jak by nie patrzeć za półroczną zabawę (licząc od początku maja do końca października) ponad 10.000 zł.
Uwielbiam jazdę na moto, ale zaczynam się zastanawiać, czy aż tak...
kto by nie rządził to i tak cena zawsze będzie szła do góry. zna ktoś przypadki żeby spadała i już nie rosła?adam.ada pisze:proszę mnie nie oskarżać o "politykowanie" bo nie jest to moim celem , ale chciałem przypomnieć jak 4 lata temu przed wyborami D.T. apelował do obywateli aby nie wybierali J.K bo jak go wybiorą to benzyna będzie kosztowała 5 zł
są przypadki że spadała , nawet w tym roku ale tak jak zauważyłeś zaraz znów rosła , ja mam swój sposób , żeby tankowanie motocykla mniej bolało , płacę kartą i przymykam oczy przy kwocieŻuber pisze:kto by nie rządził to i tak cena zawsze będzie szła do góry. zna ktoś przypadki żeby spadała i już nie rosła?adam.ada pisze:proszę mnie nie oskarżać o "politykowanie" bo nie jest to moim celem , ale chciałem przypomnieć jak 4 lata temu przed wyborami D.T. apelował do obywateli aby nie wybierali J.K bo jak go wybiorą to benzyna będzie kosztowała 5 zł
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości