starter relay/przekaznik startera spalony...

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
piter/slizg
Imię: piotr
województwo: zachodniopomorskie

starter relay/przekaznik startera spalony...

Post autor: piter/slizg » pt 16 wrz 2011, 09:34

hey wszystkim.....
nie ma jak v silnik :D ale do rzeczy, zrobilem w dwa tygodnie ponad 2tys km....wszystko ladnie pieknie, do czasu gdy mi moto nie chialo zapalic i wszystkie prady mi zniknely....przekaznik startera z glownym bezpiecznikiem byl tak zjarany, ze popalone mial kabelki....wtyczka zjarana i przekaznik w polowie.....poczyscilem co trzeba i zapalil moto, ale na drugi dzien to juz ladowanie mi padlo :( ledwo dojechalem do domu.....nie mierzyłem jeszcze bo czekam na nowy przekaznik....ale teraz czy ktos pamieta jak musza byc te kabelki w przekazniku, kolorami??? jest czerwony i czerwono-bialy, oraz zielony i jakis tam jeszcze , nie pamietam....
mam malutka nadzieje, ze regulator przezyl...pozdrawiam piter
vfr750 rc24 '88 przebieg 200000km.....
zzr1100 '01
zzr600 '96
kc100 '81
4xjunak m10
gazela

Awatar użytkownika
piter/slizg

Re: starter relay/przekaznik startera spalony...

Post autor: piter/slizg » ndz 18 wrz 2011, 13:33

siema, sorki nie moge edytowac?!?!
jest tak, regulator jest zjarany:( trudno:(
potrzebuje info jak mam kolorami w kostce na przekazniku startera lub przy glownym bezpieczniku, obok akumulatora, wtyczka zjarana i jakos nie mam pamieci do takich rzeczy:(
potrzebuje rowniez info jak mam podlaczyc regulator z siedmioma kabelkami, u mnie mam na 5 tylko i jak to zrobic na siedem...znalazlem na jebaju uzywke z vfr800, powinien pasowac???? jesli nie pasuje to prosze o oswiecenie mnie jakie tylko moga byc....wielkie dzieki za wszelka pomoc
reka w gore/kiwniecie glowa/! pozdrawiam
zzr1100 '01
zzr600 '96
kc100 '81
4xjunak m10
gazela

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » ndz 18 wrz 2011, 13:40

Jeśli masz regler na 7 to łączysz czerwony z czerwonym a czarny z czarnym, po prostu. Jeśli jeszcze nie masz regulatora to sprawdź tutaj.
http://reg_mot.republika.pl/
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
piter/slizg

Post autor: piter/slizg » ndz 18 wrz 2011, 13:42

dzieki arnold....a moglbys sprawdzic u siebie jak jest z tymi kolorami we wtyczce na przekazniku z glownym bezpiecznikiem??
jakies jaja sie robia z moim moto!! naladowalem akumulator, bo byl rozladowany, przekaznik porzyszedl, ale nie ten co trzeba, podlaczylem stary spalony, wtyczke wywalilem i podlaczylem same kabelki ladnie zarobione, zapalil motocykl ladnie, miernik i na ladowaniu pokazalo sie okolo 14.5, dodalem gazu i zaczelo spadac, ale nie zwroslo powyzej 14.5, na malych obrotach tez bylo 14.5, czy to normalne?/? nagle wszystkie prady zniknely i moto zgaslo!!! akumulator wciaz ma 12.iles ale zadna kontrolka nie swieci, zestawilem moto na dwa dni i dzis, przed chwilka jak gdyby nigdy nic, zapalilo moto!!!nic nie rozumiem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zzr1100 '01
zzr600 '96
kc100 '81
4xjunak m10
gazela

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » ndz 25 wrz 2011, 16:19

dziwny objawy regulator nowy założony ten polski z Rzeszowa wszystko ładnie pięknie latałem bezproblemowo az tu nagle przy odpalani moto gubi prad odpala na pych i hula następne kilka dni az tu znów ta przypadłość kukam bezpiecznik główny jego plastikowa obudowa nadtopiona to nic wymieniam bezpiecznik latam dalej po kilku dniach to samo to odpalam na pych jadę z 200m moto odcina zapłon paliwo i umiera przepatrzone wszystko cewki kabelki po milimetrze wtyczki regulator napięcia odpięty łownego bezpiecznika juz po całym tym serwisie nie pali ale pali ten od pompy co za tym idzie brak zapłonu i prądu na pompę paliwa ktorą później spiąłem na krótko to hula za milo .wpinam swój komputer do kumpla vfr robi to samo pali bezpiecznik .o to ok.moduł na śmietnik trudno.......tylko co teraz gdy zaporze nowy komputer czy tez mi go nie spali???????czy porostu jego powolne umieranie było efektem tych cyrków z prądem?????chyba ze było gdzieś zwarcie ktore paliło główny bezpiecznik a ktore przypadkiem nieświadomie osunęliśmy podczas ,,serwisu,, oględzin instalacji elektrycznej sam juz głupne.......ps. peter i tomson dzięki za porady techniczne i sugestie/ acha to jest lista rzeczy kore są sprawne na pewno regulator cewki przekaźniki kostki luty wszystkie masy w motocyklu włacznik zapłonu skrzynka bezpieczników rozrusznik alternator czujnik położenia motocykla chyba o niczym niezapomniałem po 3 dniach dłubania w instalacji to juz mi sie wszystko myli........help

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » sob 01 paź 2011, 15:07

no i nowy kom załorzony v odpaliła ale juz nie tak fajnie jeszcze aku świece czujnik baro sensor i jeszcze jaqkis tam do wymiany i moze zaczne znów smigać albo kur,,,,,,upie sobie jeszcze 100 pierd....czujnikow przekaznikow kabelkow i pewnie tez niepomorze a żeby osrało tych japonców atomami za ta elektryke w vfr-800

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » sob 01 paź 2011, 16:57

No wiesz - jak moto gubi prąd, a Ty mimo wszystko odpalasz na pych to potem takie właśnie skutki, że tu i ówdzie się coś nadpali...
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » pn 03 paź 2011, 19:35

gubiło prą temu bo alumulator juz był padaka

lutek
zadomowiony
zadomowiony
województwo: śląskie

Post autor: lutek » wt 01 kwie 2014, 00:18

no to odpowie mi ktos czy ta wypalona wtyczka przekaznika rozrusznika moze byc powodem braku ladowania??

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: lubelskie

Post autor: Pablopbs » wt 01 kwie 2014, 01:31

Może być powodem tego, że akumulator się ze**ał
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

lutek
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: lutek » wt 01 kwie 2014, 21:16

dobra,regler z fajera zalozony,przekaznik rozrusznika z shadowki 125 i wszystko gada jak ta lala :D

lutek
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: lutek » pn 25 sie 2014, 00:52

no i odswierzam temat,3ci regler i znow go szlag trafil,tyki poczysczone itp mam w zapasie wozic regulatory???albo motor zmienic???serio juz lapie doly przez to

ODPOWIEDZ