kierunkowskazy w lusterkach
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
kierunkowskazy w lusterkach
Gdzieś tam się kiedyś chwaliłem, że założę...
I założyłem ale sfotografować nie było czasu
Patent następujący
Jako, że te chińskie świecą tak, że ich nie widać zakupiłem oryginały od GSXR, delikatnie oprawki trzeba było poszerzyć i weszły gniazda żarówek kierunkowskazów od VFR (dla mnie to bardzo istotne bo ja mam wersję USA i chciałem, żeby kierunki cały czas się świeciły, co też udało mi się osiągnąć)
Trzeba było obciąć jarzmo lusterek i za pomocą szlifierki dorobić jarzmo do oryginalnych mocowań lusterek - GSXR ma inaczej umiejscowione i nie pasują
Widoczność w lusterkach taka sama jak w oryginale, kierunki naprawdę widoczne dla innych, nie migają szybciej jak to często przy akcesoryjnych
Czy ładne? kwestia gustu - mi się podoba
Jedyny minus to robota przy otworach pod oryginalne kierunki - u mnie trzeba było malować po szlifie, więc od razu poprosiłem lakiernika, żeby zakleił - nie ma śladu po kierunkach
Kabel pasował idealnie - kończy się pod wypełnieniem wewnątrz kokpitu (złącze jest po rogiem wypełnienia)
Jak ktoś będzie chciał to mogę zapodać fotki z garażu, stricte kierunków, tymczasem wklejam takie, co mam na komputerze
I założyłem ale sfotografować nie było czasu
Patent następujący
Jako, że te chińskie świecą tak, że ich nie widać zakupiłem oryginały od GSXR, delikatnie oprawki trzeba było poszerzyć i weszły gniazda żarówek kierunkowskazów od VFR (dla mnie to bardzo istotne bo ja mam wersję USA i chciałem, żeby kierunki cały czas się świeciły, co też udało mi się osiągnąć)
Trzeba było obciąć jarzmo lusterek i za pomocą szlifierki dorobić jarzmo do oryginalnych mocowań lusterek - GSXR ma inaczej umiejscowione i nie pasują
Widoczność w lusterkach taka sama jak w oryginale, kierunki naprawdę widoczne dla innych, nie migają szybciej jak to często przy akcesoryjnych
Czy ładne? kwestia gustu - mi się podoba
Jedyny minus to robota przy otworach pod oryginalne kierunki - u mnie trzeba było malować po szlifie, więc od razu poprosiłem lakiernika, żeby zakleił - nie ma śladu po kierunkach
Kabel pasował idealnie - kończy się pod wypełnieniem wewnątrz kokpitu (złącze jest po rogiem wypełnienia)
Jak ktoś będzie chciał to mogę zapodać fotki z garażu, stricte kierunków, tymczasem wklejam takie, co mam na komputerze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rejoice o young man in thy youth
- Argail
- pisarz
- Kontakt:
Akurat jak mi garaż zasypało to Wam się fotek zachciewaDiego pisze:Fajnie wyszło, otake coś i mi chodziło.Czekamy na reszte fotek

Dokładnie te lusterka wykorzystałem, ale musiałem obciąć mocowanie i zamontować w oryginalnym od lusterek z VFR - jak mi aparat nie zamarznie to w przyszłym tygodniu podczas obchodu sprzętów zrobię fotki i wrzucę
Jarzmo jest o jakieś 2 cm krótsze niż oryginalne
-
- zadomowiony
- Imię: Sebastian
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: kierunkowskazy w lusterkach
Można poprosić o dokładniejsze zdjęcia w końcu?? bo noszę się z zamiarem malowania moto więc tez mógłbym zakleić dziury po kierunkach i zrobić sobie cos takiego:)
- Argail
- pisarz
- Kontakt:
moto sprzedane w zeszłym roku, ma je teraz kumpel ale ostatnio mu jakiś renault wyjechał i musi robić lusterka jeszcze raz
Generalnie nie ma paniki z przerobieniem - trzeba uciąć przy mocowaniu lusterka od GSXR i zeszlifować je tak, żeby weszły pomiędzy hondowskie mocowanie - trzeba oczywiście też w jednym miejscu nawiercić, żeby śruba mocująca przeszła
Podmienić kable na dłuższe, w owiewce pod mocowaniem zrobić mały otwór, żeby przeszły przewody
Oryginalne złącze podciągnąć pod rogi owiewki i połączyć z kablami z lusterek
potem jeszcze tylko pomalować albo zaślepić oryginalne otwory i wszystko gra
enjoy
Generalnie nie ma paniki z przerobieniem - trzeba uciąć przy mocowaniu lusterka od GSXR i zeszlifować je tak, żeby weszły pomiędzy hondowskie mocowanie - trzeba oczywiście też w jednym miejscu nawiercić, żeby śruba mocująca przeszła
Podmienić kable na dłuższe, w owiewce pod mocowaniem zrobić mały otwór, żeby przeszły przewody
Oryginalne złącze podciągnąć pod rogi owiewki i połączyć z kablami z lusterek
potem jeszcze tylko pomalować albo zaślepić oryginalne otwory i wszystko gra

enjoy
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
nie prościej jest przerobić mocowanie pałąka lusterek do uchwytu dokręconego do czachy? w vfr to bolec z wyżłobieniem na śrubę, fi8 czy 10, przerobić inne pod ten kaliber, pomalować, bo i tak widze, że są czarne, i obejdzie się bez przeróbek plastików i stelaża czachy, no ale jak wolicie 

- Argail
- pisarz
- Kontakt:
ale kiedy dokładnie tak to trzeba zrobić...emil pisze:nie prościej jest przerobić mocowanie pałąka lusterek do uchwytu dokręconego do czachy? w vfr to bolec z wyżłobieniem na śrubę, fi8 czy 10, przerobić inne pod ten kaliber, pomalować, bo i tak widze, że są czarne, i obejdzie się bez przeróbek plastików i stelaża czachy, no ale jak wolicie
musisz jeszcze tylko jakoś przepleść kable pod owiewkę - w lusterkach gsxr kbel idzie wewnątrz tego pałąka więc pół biedy
-
- zadomowiony
- Imię: Sebastian
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ile Cie kosztowała zabawa z tymi lusterkami??
- Argail
- pisarz
- Kontakt:
koszt lusterek od gsxr, jedną tarczę do szlifierki i 3 piwa podczas zabawy
czachę i tak malowałem
czachę i tak malowałem