Chlapie na siedzenie pasażera
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Chlapie na siedzenie pasażera
Pytanie do posiadaczy V-teca: czy w czasie deszczu woda chlapie wam na tylne siedzenie?
Po przejechaniu dziś 300 km w deszczu plecaczek zgłosił poważne zastrzeżenia, że na tylne siodło a nawet pupę chlapie woda z koła. Faktycznie tylna część siodła jest ostro obłocona, widać również wyraźne zacieki na obu plastikach koło siodła. Po zdjęciu kanapy mokro było też w zagłębieniach przy narzędziówce. Nadkole i mocowanie rejestracji nie wygląda na przerabiane. W czym więc problem???
Po przejechaniu dziś 300 km w deszczu plecaczek zgłosił poważne zastrzeżenia, że na tylne siodło a nawet pupę chlapie woda z koła. Faktycznie tylna część siodła jest ostro obłocona, widać również wyraźne zacieki na obu plastikach koło siodła. Po zdjęciu kanapy mokro było też w zagłębieniach przy narzędziówce. Nadkole i mocowanie rejestracji nie wygląda na przerabiane. W czym więc problem???
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- greck
- teksciarz
- Imię: grzegorz
- województwo: śląskie
Re: Chlapie na siedzenie pasażera
czy ktoś dotarł do dobrego tylnego błotnika do kupienia w Polsce ( VFR 800 vtec 2009 ) ? JA też po jeździe w deszczu mam mokry cały tyłek 

- desynchro
- zadomowiony
hm, vfr800 z 2007 , seryjny , nic nie dodawane jeśli chodzi zadupek i... sucho !!!
- Lukaszny
- pisarz
GRECK: a masz może założony centralny kufer?
W poprzedniej VFRce (RC46 1998) chlapało na tył kufra, ale siedzenie pasażera jak i rączki były czyste (suche). A tutaj w V-tecu tył siodła wygląda równie źle jak tylna/spodnia część centralnego kufra.
W poprzedniej VFRce (RC46 1998) chlapało na tył kufra, ale siedzenie pasażera jak i rączki były czyste (suche). A tutaj w V-tecu tył siodła wygląda równie źle jak tylna/spodnia część centralnego kufra.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
mam Vicia z 2002 i nic takiego nie zaobserwowałem...
Pytanie: Czy miałeś coś założonego np. kufry boczne coś nie standardowego na bokach?
Ja w zeszłą sobotę leciałem sam w deszczu i nic nie zauważyłem i leciałem bez hagger'a we wtorek go założyłem z powrotem.
Pytanie: Czy miałeś coś założonego np. kufry boczne coś nie standardowego na bokach?
Ja w zeszłą sobotę leciałem sam w deszczu i nic nie zauważyłem i leciałem bez hagger'a we wtorek go założyłem z powrotem.
- Lukaszny
- pisarz
Z akcesorii tylko kufer centralny.
To jeszcze zapytam tak: czy jak zdejmiecie siedzenie to patrząc "od wewnętrznej" w kierunku tylnej lampy widać prześwity światła w okolicach wydechów?
To jeszcze zapytam tak: czy jak zdejmiecie siedzenie to patrząc "od wewnętrznej" w kierunku tylnej lampy widać prześwity światła w okolicach wydechów?
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
nie... ale to nie powód chlapania na siedzenieLukaszny pisze: czy jak zdejmiecie siedzenie to patrząc "od wewnętrznej" w kierunku tylnej lampy widać prześwity światła w okolicach wydechów?

-
- pisarz
- Imię: Jerry
- województwo: zachodniopomorskie
W mojej vfr'ce nic takiego nie występuje, a ja wręcz nie mam tylnego błotnika. Z prześwitów pod siedzeniem jest tylko niewielka szparka między wypełnieniem a lampą, ale przez to na siedzenie napewno nie nachlapie.
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Podczas jazdy z pasazerem zawsze chlapie na siedzenie. Z plecaczkiem za motocyklem przeplyw powietrza jest zupelnie inny niz w przypadku jazdy solo. Powietrze podczas jazdy solo oplywa kierowce i zaraz zanim sie zamyka porywajac krople z pod kol za motocykl. Pasazer tworzy swego rodzaju kurtyne i przesuwa punkt zamkniecia strugi powietrza za blotnik. To co chlapie z pod kol zamiast byc porywane leci w gore, m.in. na paszera. Zeby tego uniknac trzeba zastosowac taki blotnik jaki montuje BMW np. w modelu GS 1200.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
żeby łatwiej zrozumieć można porównać do samochodów kombi lub dostawczych zawsze tylna klapa w deszczu ubrudzona 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Northernstar001
- zadomowiony
- Imię: Miro
W 800Fi też chlapie 

- emil
- stary wyjadacz
moja też chlapała przy jeździe solo, zrobiłem sobie chlapacz i jest spokój, na płycie tylko błoto leży, ale na kanapie już nie 

- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
U mnie też sporo nachlapało jak wracałem w deszczu z trasy i muszę wykombinować jakiś chlapacz.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- marecki00
- zadomowiony
W moim viciu tez ladnie chlapie na plecaczek bez różnicy czy mam kufer czy nie, dosc uciążliwe, w poprzedniej vfr 2000r tez mialem ten sam problem
- emil
- stary wyjadacz
ja chlapacz zrobiłem z oparcia od krzesła biurowego
ten plastik z tyłu jest fajnie wyprofilowany i fakturę ma zbliżoną do błotnika - chropowaty jest. Nic tylko znaleźć takie oparcie, wyciąć i wstawić
działa aż miło