ppamula pisze:Szanujcie się na wzajem
Wszyscy przeczytali? Ja bym powiedział, że te słowa powinni przede wszystkim wziąć do siebie członkowie forumowego stowarzyszenia RJN, czyli:
Ratzinger Jest Najważniejszy
Rydzyk Jest Najmądrzejszy
Rzeszów Jest Najpiękniejszy
którzy to członkowie piszą:
Dresik pisze:pozwalamy sobie wciskać mediom tyle głupstw i nie myślimy samodzielnie
Dresik pisze:O manipulantach mówiąc miałem na myśli zupełnie inne media
Dresik pisze:Po prostu nie można na ślepo wszystkiego papugować tylko myśleć samodzielnie
kruhy pisze:po porostu nie masz jaj czy też argumentów
Dresik pisze:Inteligentni luzie potrafią dyskutować w inny sposób.
kruhy pisze:beszczelnie m.in. Krzysztof wypisuje w/w brednie
kruhy pisze:Ale wiem jak to działa
Członkowie frakcji RJN czerpią wiedzę tylko z mediów, które nie manipulują, myślą samodzielnie, czyli nie ulegają manipulacji (co jest o tyle łatwe, że ich dziennik i ich radio nie manipulują

), mają jaja i argumenty, są inteligentni, nie są bezczelni i nie wypisują bredni oraz wiedzą jak wszystko działa. Zwracając się w ten sposób do oponentów dają im do zrozumienia, że ich oponenci to banda gamoni bez jaj, argumentów i zdolności samodzielnego myślenia, czyli:
RJN Jest Najmądrzejsze
Reszta Jest Niekumata.
Znając wiek członków RJN można zrozumieć taką postawę i mieć nadzieję, że szybko z niej wyrosną. Bo jak ktoś uważa, że jest najmądrzejszy, to niczego już się nie nauczy. A szkoda by było, gdyby tacy młodzi, ambitni ludzie zatrzymali się w rozwoju.
[ Dodano: |26 Mar 2011|, o 22:57 ]
I jeszcze jedna rzecz mi przyszła na myśl po przeczytaniu tego:
Kawa pisze:Dresk to powinien dostac punkty minusowe za podkrecanie atmosfery na forum i zamiast zielonym moderatorem zostac czerwonym demoderatorem
Jako niezmordowany czytelnik internetowego portalu sakiewiczowego, w którym forum jest ostro moderowane, zauważam ogromne podobieństwo do tego, co tam się dzieje. Tam tzw. strażnik forum puszcza takie posty, które nakręcają emocje. Na przykład pod artykułem o wykryciu chłoniaka u Jaruzelskiego były takie kwiatki:
generale
generale żyj 300 lat - z przerzutami, bez morfiny
siliconcom, pt., 2011-03-25 21:54
czyste chamstwo i łajdactwo
czyste chamstwo i łajdactwo
meindl, pt., 2011-03-25 22:04
Wygląda na tą samą szkołę.
A tu ciekawy cytat z ich dziennika:
Jednak wyraźnego ostrzeżenia i dokładnego meldunku pogodowego dla załogi polskiego samolotu nie było też ze strony "Korsarza", który ok. godz. 8.23 nawiązał korespondencję z Tu-154M, a o 8.24 przekazał na pokład komunikat "na "Korsarzu" mgła, widzialność 400 metrów".
Wg ich dziennika informacja, że widzialność wynosi 400m nie jest wyraźnym ostrzeżeniem dla pilota. Z tej szkoły z kolei korzysta Kruhy, w którego postach jedno zdanie przeczy drugiemu.